Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

''Ουδείς υποχρεούται στα αδύνατα'' ...


''Ουδείς υποχρεούται στα αδύνατα'' ....γενική αρχή δικαίου! Εμείς 6-7 χρόνια τώρα επιβάλλουμε τα αδύνατα, επιμένουμε στα αδύνατα και παραμυθιαζόμαστε πως η συνταγή είναι πετυχημένη! Επιμένουμε να λέμε πως το πρόγραμμα βγαίνει, πως το χρέος είναι βιώσιμο, πως θα έρθει η ανάπτυξη.... θα ... θα ... θα... θα! ''Κοιμάσαι κι ονειρεύεσαι πως την αυγή παντρεύεσαι!'' ... κάτι τέτοιο δηλαδή!
Σκέψου πόσο ποντάρουν στην εξαθλίωση και στον ξεπεσμό που έχουν οδηγήσει τους πολίτες, όταν προσφέρουν 300 Ε αρωγή, για φιλοξενία/συγκατοίκηση με πρόσφυγες/μετανάστες και περιμένουν ανταπόκριση και πιθανόν θα την έχουν!... Άσε που μπορεί να φορολογούνται και αυτά τα 300Ε! Έφτασαν τον Έλληνα στο να πει το ψωμί ψωμάκι, του φόρτωσαν και χιλιάδες μετανάστες/πρόσφυγες και τώρα του πετούν ψιχουλάκια για να τους πάρει σπίτι! Πόσο εφικτή είναι μια τέτοια συγκατοίκηση; Με ανθρώπους που δεν ξέρεις πούθε κρατάει η σκούφια τους, ομιλούντες άλλη γλώσσα, με τελείως διαφορετικές παραδόσεις/συνήθειες, διατροφικές,πολιτισμικές,θρησκευτικές ... είναι εφικτό και φρόνιμο να προβείς σε μια συγκατοίκηση; Κι όμως ποντάρουν στην απελπισία σου! Γιατί μόνο η απελπισία μπορεί να σε οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση! Για τις τυχόν συνέπειες ποιος νοιάζεται ή ποιος σκέφτεται; Άλλωστε ότι έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα, είναι απόφαση της συγκεκριμένης στιγμής, χωρίς να εξετάζει τις παρακάτω συνέπειες του μέτρου που εφαρμόζεται! Έτσι έχουν σκάσει και νέα χρέη προς Δημόσιο, τα ''κόκκινα δάνεια'', τα χρέη προς ΔΕΗ κ.λ.π. ... όλα αυτά, απόρροια των μέτρων που εφαρμόσθηκαν και μείωσαν ή αφαίρεσαν (ανεργία) το εισόδημα των πολιτών αυτά τα 6 τελευταία χρόνια! Πιο κάτω δε, μας περιμένει η απόλυτη εξαθλίωση και σίγουρα αύξηση χρεών για τον καθένα! Όταν παίρνεις τα μισά ή έμεινες άνεργος και σου επιβάλουν παράλληλα φόρους ''νέας τάξης'', όπως ΕΝΦΙΑ, εκμηδενισμός αφορολόγητου, τεκμήρια διαβίωσης, είναι ποτέ δυνατόν να ανταποκριθεί κανείς ακόμα και στα αναγκαία; Κάποιος/κάποιοι λογ/σμοί θα μείνουν απλήρωτοι, θα προτιμήσει να έχει φαί για τα παιδιά του από το να πληρώσει το νοίκι, την Τράπεζα ή τη ΔΕΗ ή τους παράλογους φόρους!
Εν ολίγοις έχει δημιουργηθεί, με όλα αυτά που έχουν εφαρμόσει, μια μαύρη τρύπα απύθμενη που μας έχουν ρίξει μέσα! Τάχα μου ασχολούνται μήνες με τα ''κόκκινα δάνεια'' και τις οφειλές, ''προσφέροντας'' ρυθμίσεις!! Μπράβο στα σαϊνια μας! Δηλαδή ο άνεργος, ή κάποιος που έχει μειωθεί το εισόδημά του στο μισό και θα μειωθεί κι άλλο, θα βρει χρήματα για να πληρώνει τις δόσεις των ρυθμίσεων; ΄Ηδη πολλοί ξεκίνησαν και σκάλωσαν κάπου! Αφού το αποτέλεσμα είναι να μας τα πάρετε στο τέλος όλα, γιατί δουλεύετε τον κόσμο; Αφού δημιουργήσατε και φορτώσατε επί πλέον οφειλές στον πολίτη, πέρα από το αν είχε ένα δάνειο και τον προορίζετε για εισόδημα επίδομα απορίας, υπάρχει περίπτωση να σταθεί στα πόδια του και να ξεχρεώσει; Φτάνει πια το δούλεμα! Κι εσύ λαέ μου πάψε να παραμυθιάζεσαι με αυτά που σου λένε όλοι και μπλε και πράσινοι και κίτρινοι κόκοι! Η συνταγή είναι η ίδια, το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ψήφος σου για την καρέκλα, αυτή διεκδικούν όλοι δυστυχώς! Η καρέκλα είναι πάνω στο ίδιο χαλί που μας έχουν στρώσει αυτά τα χρόνια! Ουδείς έχει κάτι ελπιδοφόρο και αληθινό να σου πει! Αοριστολογίες, τίτλοι, μεγάλα λόγια ''όλοι μαζί μπορούμε'' ... ναι , μόνο που τρώμε χώρια και χώρια πληρώνουμε λογαριασμούς και δεν έχουμε όλοι εκατομμύρια στην άκρη! Είναι θλιβερό να παίζουν με την ανάγκη μας, μια ανάγκη και αδυναμία που οι ίδιοι μας προκάλεσαν και θέλουν να εμφανίζονται μονίμως ως σωτήρες ανεξαρτήτως των απωλειών που μας έχουν επιφέρει!
Αφού σε κατέστησαν αδύναμο στο να ανταποκρίνεσαι στις υποχρεώσεις σου, ακόμα και στις βασικές σου ανάγκες, τι το διαφορετικό θα σου προσφέρουν τώρα; Μήπως να σου χαρίσουν τα δάνεια; Μήπως το να σ' αφήσουν το σπίτι κι ας χρωστάς; Μήπως το να σταματήσουν να σε χρεώνουν και να σου κόβουν το μισθό ή τη σύνταξη; Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι αδερφέ!
Αυτές τις μέρες οι Γάλλοι είναι κατά χιλιάδες στους δρόμους και διαμαρτύρονται για εργασιακά μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν! ... Ακριβώς όπως κι εμείς! Εμείς είμαστε ακόμα χωρισμένοι σε Κοινωνικές ομάδες που η μια μάχεται την άλλη, είμαστε ακόμα οπαδοί κι όχι φίλαθλοι! Κι όσο είμαστε αυτό που είμαστε, καλά κάνουν και συνεχίζουν τα ''πετυχημένα'' προγράμματα τους στις πλάτες μας! Σε λίγο θα δούμε να ξεσηκώνονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, διεκδικώντας δικαιώματα, (ήδη έχουμε δείγματα) και θα κλειστούμε ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή μας, μέχρι να βρεθούμε και στο δρόμο, όχι διαμαρτυρόμενοι, αλλά διασυρόμενοι λόγω χρεών, εγκαταλελειμένοι στο έλεος των συνθηκών και της όποιας ''φιλανθρωπίας''!
Ας σκεφθεί ο καθένας μόνος του αν του αξίζει τέτοια ζωή και ας πράξει ανάλογα. Γιατί αν βλέπει άλλη ζωή καλύτερη με τις παρόλες που λένε όλοι ... τότε είναι άξιος της μοίρας του για ότι κι αν αντιμετωπίσει στη συνέχεια! Η σωτηρία θα έρθει όταν αντιληφθούμε την πραγματική της έννοια ... τι εστί σωτηρία!
Νίκη Άννα Παπουλάκου. (Ψυχανεμίσματα... Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΑΠΡ.2016)


Δεν υπάρχουν σχόλια: