Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Eπιλογές - ευθύνη...








Oι επιλογές μας ευθύνονται, για κάθε τι που μας συμβαίνει! Πρώτα μαζί τους πρέπει να θυμώνουμε και μετά για ότι άλλο! Οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο με επίθεση... κερδίζονται και με άμυνα! Και η άμυνα , αγώνας είναι! ΄Ενας αγώνας που απαιτεί καθημερινή άσκηση και ετοιμότητα. Αγώνας και αντεπίθεση συγκροτημένη στην κατάλληλη στιγμή!


 Η επίθεση είναι έξαρση στιγμής, παρόρμηση και ενίοτε  κίνηση επιτακτική! Εσύ, τι έχεις κάνει με τις άμυνές σου;....Διαθέτεις; ψυχικές, σωματικές, πνευματικές;... είναι ότι καλύτερο χρειάζεσαι τώρα και καλή μνήμη! Καθαρό μυαλό, προσωπική κρίση και απόφαση! Μόνο έτσι μπορεί κάτι να σώσεις, κάτι να πετύχεις, κάτι να προσφέρεις ! Ανασυγκρότηση λοιπόν δυνάμεων και προχώρα!!

Ο θυμός είναι πάντα κακός σύμβουλος, ποτέ μην παίρνεις αποφάσεις την ώρα του θυμού σου! Προσπάθησε να τον διαχειριστείς, να τον εκτονώσεις με κάθε τρόπο και μετά σκέψου και αποφάσισε! Πάνω στο θυμό μας κάνουμε κινήσεις απελπισίας που τις περισσότερες φορές είναι, αν όχι λάθος, μη αποτελεσματικές! ΄Εχεις περιθώρια και για άλλα λάθη; Με ηρεμία και καθαρή σκέψη μόνο, μπορείς να χτυπήσεις και να καταδικάσεις τις πηγές που σου προκάλεσαν το θυμό! Προβληματίσου ... αποφάσισε ... ξεκίνα!! 

Ποτέ δεν είναι αργά για ελεύθερη σκέψη, γνώμη και απόφαση, ποτέ δεν είναι αργά για επανεξέταση των επιλογών σου! Οι επιλογές σου είσαι εσύ , μπορείς να τις διαχειρίζεσαι και να τις αναπροσαρμόζεις, διαφορετικά μένεις στάσιμος, διαφορετικά μην περιμένεις το αλλιώτικο! 

Η αλλαγή ξεκινάει από τον καθένα μας, παθαίνουμε συνήθως αυτά που επιτρέπουμε ... σιωπή, ανοχή, αδιαφορία, το τρίπτυχο που σε οδήγησε ως εδώ! Θα συνεχίσεις, τι λες; Και μην ξεχνάμε πως κάθε απόφαση και επιλογή στη ζωή μας , είναι δική μας και φυσικά δική μας και η ευθύνη!! 

Νίκη Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: