Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Ο απόηχος του Γενάρη...








Περάσαμε αισίως τον πρώτο μήνα του χρόνου με πολλά και διάφορα, παγερός και ταραχώδης μήνας! Πολικές θερμοκρασίες, καύσωνες, πλημμύρες, καταστροφές, δυστυχήματα, τρομοκρατικές ενέργειες, ληστείες και όλα τα καλά ανά τον Πλανήτη! Είχαμε και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από εκεί και μετά ‘’Επιθεώρηση επί σκηνής’’ Βουλής σε συνέχειες! Αυτό που ζούμε δεν έχει προηγούμενο!

Καλώς μας βρήκε ο Φλεβάρης ή Κουτσοφλέβαρος και καλώς τον βρήκαμε! Ας ευχηθούμε να είναι πιο φιλικός μαζί μας με λιγότερες εντάσεις στο προσκήνιο και λιγότερες ζημιές σε όλα!

Η Διεθνής Διαφάνεια αναφέρει την Ελλάδα ως δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία, κατατάσσοντας την στην 67η θέση παγκοσμίως, 8 θέσεις χαμηλότερα από το 2017! Δεν είναι και ότι καλύτερο βέβαια, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί κάποιων πως πατάχθηκε η διαφθορά και η φοροδιαφυγή με την επιβολή των μέτρων αυτά τα χρόνια! Απεδείχθη λοιπόν πως το μόνο που έκαναν τα μέτρα, πτώχευσαν τους απλούς πολίτες, μισθωτούς και συνταξιούχους, κατά τα λοιπά η κατάσταση αυτή μάλλον ώθησε αύξηση διαφθοράς και εγκληματικότητας! Και στη Βουλή χτενίζονται και λένε και κάνουν τα δικά τους, μακριά και έξω από τον κόσμο που υποφέρει! Με βάση τους υπολογισμούς μιας μελέτης η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης το 2040! Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! Ειδικά οι συνταξιούχοι που επλήγησαν δεν έχουν καμιά ελπίδα να προλάβουν να ζήσουν καλύτερες μέρες, όσοι πτώχευσαν ήδη είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν στην ψάθα!
Στη Μαγνησία μαθήτρια διάβαζε στο πεζοδρόμιο γιατί τους είχαν κόψει το ρεύμα... ντροπή εν έτει 2019 και φυσικά ενδεικτικό περιστατικό που είδε τη δημοσιότητα, πόσα άλλα εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες, μπορεί να συμβαίνουν διάφορα που δεν τα ξέρουμε. Ευτυχώς στην περίπτωση της μαθήτριας απεκατεστάθη το ρεύμα χάρη στη συνδρομή συνανθρώπων! Όμως οι συνδρομές, η βοήθεια και τα επιδόματα ακόμα δεν είναι λύση, ούτε αποκαθιστούν την μόνιμη οικονομική βλάβη που έχουν υποστεί πολλοί συμπολίτες μας! Είναι απλώς μια μικρή ανάσα, όμως το όποιο πρόβλημα παραμένει. Αν δεν επανέλθουν σε βιώσιμο επίπεδο μισθοί και συντάξεις, η φτώχεια θα αυξάνει, τα κόκκινα δάνεια και χρέη ομοίως και ίσως αρκετοί μείνουν και χωρίς σπίτι! Και μετά μιλάμε για υπογεννητικότητα ... πώς περιμένουν να φέρει παιδιά ο άλλος στον κόσμο, όταν δεν έχει χρήματα να συντηρήσει τον εαυτό του, πόσο μάλλον οικογένεια; Εδώ και προ κρίσης, λόγω απαιτήσεων της ''καλής ζωής'' , το σύνηθες ήταν 1-2 παιδιά, πόσο μάλλον τώρα! Σε λίγα χρόνια θα καταλήξουμε μειονότητα στη Χώρα μας δυστυχώς!

Ο Πλανήτης γενικώς φλέγεται, όσο για την ΕΕ σε πολλά Κράτη έντονες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις που σημαίνει ότι κι άλλοι λαοί δεν περνούν καλά κι έχουν παράπονα! Στη Γαλλία κάθε Σάββατο 15-16 εβδομάδες τώρα διαμαρτυρίες, επεισόδια διάφορα που όμως ίσως οδηγήσουν τον Μακρόν σε δημοψήφισμα. Εμείς δυστυχώς από την εποχή των Αγανακτισμένων έχουμε να βγούμε ενωμένοι στους δρόμους να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση μας. Καταφέρνουν να μας διχάζουν με πολλούς και διαφόρους τρόπους, ώστε να γίνεται αυτό που θέλουν!

Κουρασμένο ψυχικά πλήθος, ευερέθιστο με εξάρσεις στην καθημερινότητα του, θυμό που εκτονώνει βρίζοντας στο διαδίκτυο ή στο δρόμο και μετά κλείνεται στο ''δια ταύτα'' του και πάει για ύπνο! Και κάπως έτσι ευάλωτο στην όποια έντεχνη παραπληροφόρηση ή παραμύθι! Γύρω μας όλο και πιο έντονο το προεκλογικό κλίμα, ένα κλίμα που παίζει 2 χρόνια σχεδόν, όλα για την καρέκλα! Για το λαό μόνο λόγια! Είναι πάντως ''αξιοθαύμαστο'' να βγάζουν ξίφη καθημερινά και να διεκδικούν με τόσο πάθος ένα ''ναυαγισμένο'' σκάφος και μάλιστα κουβαλώντας στην πλάτη και δικά τους χρέη για τρεις ζωές!

Ίσως ο ΓΑΠ είχε δίκιο όταν έλεγε ''λεφτά υπάρχουν'' απλώς κάποια είναι κρυμμένα για ολίγους και άλλα σε ολίγους, καμιά σχέση όμως με το ευρύτερο κοινό. Αυτό υφίσταται τα δεινά της κρίσης, αυτό καλείται να πληρώσει τα λάθη και τα βίτσια όλων! Να που η ''αριστερή παρένθεση'' κράτησε 4ετία και βάλε ... δεν μας βγήκαν οι Κασσάνδρες σε αυτό όπως και σε τόσα άλλα! Μήπως να βγάλουμε τις Κασσάνδρες απ' τη ζωή μας;

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: