Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ζούμε μεγάλες στιγμές....









Οι καταστροφές λόγω καιρού πολλές, αλλά μας έχουν απορροφήσει τα της Βουλής διάφορα  που συμβαίνουν και περνούν σε 2η και 3η μοίρα αυτές και άλλα που μας αφορούν! Η γρίπη ομοίως θέριεψε και στη Χώρα μας, ευκαιρία κιόλας να φοβηθεί ο κόσμος και να τρέξει για εμβολιασμό. Άσε που δημιουργούν πανικό και δεν υπάρχουν εμβόλια, διάβασα πως παρήγγειλαν!  Τέλος πάντων, χρειάζεται μια δέουσα προσοχή μέχρι να περάσει κι αυτό!


Εκτοξεύτηκε πριν λίγες μέρες με απόλυτη επιτυχία ο ελληνικός δορυφόρος #HellasSat4 από την Γαλλική Γουιάνα προκειμένου να λάβει την τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου, προοδεύουμε! Άντε και στη σελήνη και στον Άρη!


Πάντως,  δε νομίζω να υπάρχει και άλλος λαός ή Κοινοβούλιο,  που να ''σαμποτάρει'' τα του οίκου του με τόση μανία καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ! Είδαμε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία … δεν υπήρξε ούτε μια ώρα χωρίς πριόνισμα εκ των έσω! Τα σχόλια και οι κριτικές έχουν υποβιβασθεί σε επίπεδο κουτσομπολιού και μικροπρέπειας ως επί το πλείστον! Έχει γενικώς πέσει το επίπεδο από πάνω ως κάτω. 


 Την ώρα που πας να καθίσεις στην καρέκλα αν κάποιος/κάποιοι στην πριονίζουν από κάτω, σίγουρα θα πέσεις …επίσης κάποιος που βρίσκει τα πάντα λάθος σε κάποιον άλλον, σίγουρα το πρόβλημα το έχει αυτός και όχι ο άλλος. Διότι όπως ουδείς τέλειος, ουδείς μπορεί να είναι σε όλα λάθος ή σε όλα σωστός! Άλλωστε έτσι διατηρούνται οι ισορροπίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πει ή να μην κάνει ή να μην έχει κάτι καλό ένας άλλος άνθρωπος. Οι συζητήσεις, οι διενέξεις και ειδικά οι αλληλοκατηγορίες ομοίως εκφράζονται σε επίπεδο χαμηλό και απρεπές! Τους έχει τυφλώσει το πάθος για την καρέκλα, για την εξουσία κι έχουν χάσει τον έλεγχο σε όλα! 


Ζούμε μεγάλες στιγμές γενικώς … όπως π.χ. Κυβέρνηση/Αντιπολίτευση 2 σε ένα πρώτη φορά μας έτυχε πρώτα με τους 53 και τώρα με την ΑΝΕΛ, ή Αντιπολίτευση που παίζει τη Μπερλίνα χωρίς τεκμηριωμένα και σοβαρά επιχειρήματα  και συνέχεια ζητάει εκλογές ως λύση,  τόσο έντονα κι αυτό πρώτη φορά το ζούμε! Κάποιοι έχουν βγάλει και ημερομηνία εκλογών το Μάϊο. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με το θέμα ‘’εκλογές’’. Λες και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να λυθεί η θηλιά που έχει πνίξει τη Χώρα. 

 Τα προβλήματα για τον απλό πολίτη είναι υπαρκτά και μεγαλώνουν μέρα τη μέρα. Κάποιοι ευνοούνται ακόμα και εν μέσω κρίσης και κάποιοι βουλιάζουν όλο και περισσότερο στα χρέη! Οι Τράπεζες πιέζονται να ξεφορτωθούν τα ακίνητα, κάποιοι θα χάσουν τα σπίτια τους. Από την άλλη ,  δεν θα βρίσκεις σπίτι σε λίγο να νοικιάσεις σε περιοχές που προτιμώνται από ΜΚΟ και Airbnb, ή και να βρεις θα είναι τόσο υψηλό το ενοίκιο που δεν θα μπορείς να μείνεις. Μήπως γυρνάμε πίσω στη νοοτροπία των αποίκων,  που ζούσαν αυτοί καλά και οι ντόπιοι λιμοκτονούσαν; Κάπως έτσι εξελίσσεται η κατάσταση για τον Έλληνα πολίτη.


Έπεσαν κι οι υπογραφές για το Πρωτόκολλο Εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ενώ η Αντιπολίτευση απειλεί με βέτο για το θέμα. Λόγια για κατανάλωση ….μου θυμίζει λίγο το ‘’βυθίσατε το Χώρα’’’… και κάποιοι φαίνεται το άκουσαν λάθος ως ‘’βυθίσατε τη Χώρα’’ και τη βύθισαν! Και αυτό θα περάσει και θα ξεχαστεί, θα το θυμούνται ως εκεί που εξυπηρετεί την πολιτική για ψήφους και μετά θα τραβήξει το δρόμο του όπως τον τραβούσε τόσα χρόνια, όπως και τόσα άλλα!


Η λιτότητα έχει ταλαιπωρήσει τους λαούς της Ευρώπης, η Χώρα μας το ξέρει καλύτερα από όλους. Όπως διάβασα σήμερα αυτά τα χρόνια της συχνά οδυνηρής λιτότητας, φαίνεται να τερματίζονται, καθώς οι κυβερνήσεις, από τις παραδοσιακά ανοργάνωτες έως τις πιο συντηρητικές, χαλαρώνουν τα «λουριά» και υιοθετούν την ανάγκη δημοσιονομικών κινήτρων, γράφουν οι Financial Times. Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε και με το καλό να έρθει και κατά δω!


Προ των πυλών και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με έδρα το Λουξεμβούργο.  Η ανάγκη για τη σύσταση του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, προέκυψε μετά τη διαπίστωση ότι κάθε χρόνο τα κράτη – μέλη της ΕΕ, χάνουν έσοδα από τον ΦΠΑ τουλάχιστον 50 εκατ. Εuro το χρόνο.

Ήδη, το δικό μας υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο που θεσπίζει τον Έλληνα Ευρωπαίο εισαγγελέα, ο οποίος θα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας η οποία θα είναι πλήρως ανεξάρτητη από τα κράτη - μέλη. Άντε να το δούμε κι αυτό, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και ας μην το πιστεύουμε!


Και κλείνω με κάτι από τον Καρλ Γιουνγκ …« Όποιος κοιτάει προς τα έξω ονειρεύεται, όποιος κοιτάει μέσα του ξυπνάει! …» 

+++
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : ΕΦΗΜ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 14/02/19

Δεν υπάρχουν σχόλια: