Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ . ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΙΗΤΩΝ ΤΕΤΟΒΟ-ΚΟΡΥΤΣΑ

















Ποιητές από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης»Ditet e Naimit» , που έλαβε χώρα για 23 χρονιά σε Τέτοβο και Κορυτσά.  Μεταξύ των καλεσμένων και συμμετεχόντων Ποιητών στο Φεστιβάλ και στην Ανθολογία που εκδόθηκε στην Αλβανική γλώσσα, και η συνεργάτιδά μας κ. Νίκη Παπουλάκου, κάτι που μας χαροποιεί και μας τιμά ιδιαίτερα.


Άψογη η οργάνωση και φιλοξενία των ποιητών που παρέστησαν και γιόρτασαν όλοι μαζί την ΧΧΙΙΙ έκδοση της Ανθολογίας (με ποιήματα τους μεταφρασμένα στην Αλβανική γλώσσα), απαγγέλλοντας τα και οι ίδιοι (στη γλώσσα του ο καθένας) στις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις που έγιναν στο Τέτοβο (Βόρεια Μακεδονία) και Κορυτσά.Έγινε παρουσίαση των ποιητών, διαβάστηκαν τα ποιήματα και στην Αλβανική γλώσσα, δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις και βραβεία και φυσικά όλοι παρέλαβαν τεύχη της Ανθολογίας.







Η τέχνη ενώνει τους λαούς, ποιητές από διάφορα μέρη όπως Μπαγλαντές, Μεξικό, Ρουμανία, ΗΠΑ, Μαλαισία, Γερμανία, Συρία, Βαλκάνια κ.ά., όλοι μια χαρούμενη παρέα είχαν την ευκαιρία να περάσουν 5 μέρες μαζί, να  γνωριστούν καλύτερα και  να επισκεφθούν αξιοθέατα και των δύο πόλεων και στο ενδιάμεσο Τέτοβας-Κορυτσάς να απολαύσουν όμορφα τοπία στο Πόγραδετς, Οχρίδα και Στρούγκα, με οργανωμένη με πούλμαν ναυλωμένο από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.



Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη παρουσίαση και φιλοξενία των ποιητών, στον Πρόεδρο Shaip Emerllahu, στους μεταφραστές και επιμελητές της έκδοσης και σε όλους τους ποιητές που παρευρέθηκαν και συμπεριλαμβάνονται με δημιουργίες τους στην ΧΧΙΙΙ έκδοση της Ανθολογίας. Ευχόμαστε καλή συνέχεια για πολλές ακόμα επιτυχημένες Εκδόσεις.





Συγχαρητήρια και στην ημέτερη Κα Νίκη Παπουλάκου που τίμησε τη Χώρα μας με την παρουσία και συμμετοχή της εκεί.
Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''


Δεν υπάρχουν σχόλια: