Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Καρναβαλιστές και Κουρσάροι εν δράσει....







Στην κόψη του ξυραφιού οι ελληνοτουρκικές σχέσεις - «Η Ελλάδα είναι εκείνη που μας προκάλεσε στα Ίμια» είπε ο Γιλντιρίμ... πάνε να βγουν και από πάνω, αλλά πες μου μήπως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό; 
 
Στήνουν και σκοπιά απέναντι από τα Ίμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις λίγο πιο πέρα στην Αλικαρνασσό, μας είπε κιόλας ότι τα Ίμια είναι δικά του ... κι εμείς τι; Μόνοι, απροστάτευτοι και άφραγκοι! Ούτε ΕΕ , ούτε ΝΑΤΟ, ούτε ΗΠΑ μπορούν να του τρίξουν τα δόντια του Σουλτάνου! Ή μήπως αδιαφορούν;... Ή μήπως το σχέδιο πιθανής διαφοροποίησης συνόρων τους βρίσκει σύμφωνους;

Κι ενώ ο Ερντογάν λοιπόν προκαλεί Ελλάδα και Κύπρο λέγοντας μεταξύ των άλλων:«Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα», το ίδιο και οι Σύμβουλοί του λέγοντας πως η Αμερική βάζει την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία και αποκαλώντας μας μύγα που θα τα βάλει με τιτάνα, ομοίως ανοιχτά μέτωπα το Σκοπιανό για το όνομα, ο Ράμα με τις απαιτήσεις του και οι Βούλγαροι από κοντά, μέσα παίζουμε μπάλα! Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση σε μια διαρκή κόντρα για τις καρέκλες. Η μια εύχεται την αποτυχία της άλλης, χωρίς να υπολογίζουν την κρισιμότητα των στιγμών, χωρίς να υπολογίζουν πως η όποια αποτυχία θα βλάψει την πατρίδα και τους Έλληνες!

Δημοσιοποιούμε και δίνουμε εκτάσεις και προεκτάσεις στην κάθε παρόλα που ξεστομίζει κάποιος χωρίς σκέψη και δημιουργούμε μόνοι μας θέμα, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει! Ας είναι καλά τα ΜΜΕ που βοηθούν σε αυτό! Με την έμφαση που δίνουμε σε λεγόμενα και μάλιστα μεμονωμένες φράσεις τις περισσότερες φορές χωρίς τα συμφραζόμενα, δημιουργούμε κλίμα δυστυχώς αντίθετο με τα συμφέροντα μας! Πρόκειται για λάθος, κακή εκτίμηση ή πρόθεση; Με σιγουριά κανείς δεν μπορεί να απαντήσει! Πάντως με το να μιλάμε για Κυβέρνηση συμμορία, συμμορίτες. αλήτες που πρέπει να πληρώσουν, να μιλάμε για σκευωρίες και άλλα παρόμοια και μάλιστα αυτά να βγαίνουν από την Αντιπολίτευση ευκαιρίας δοθείσης με το σκάνδαλο Novartis, ούτε που μας περνάει απ' το μυαλό ότι ο μπάρμπας μπορεί να κάνει ένα ντου με πρόφαση να μας σώσει, (ειδικά τη μειονότητα, τα παιδιά του όπως τα λέει) από τους συμμορίτες; ... Κάτι σαν κι αυτό που έκανε στην Κύπρο τότε;

Ήδη τόλμησε να χτυπήσει προειδοποιητικά, να μιλήσει για δική μας πρόκληση, να πει με θράσος πως τα Ίμια είναι δικά του, να φτιάχνει στρατιωτική βάση απέναντι στα Ίμια και να λέει πως η Αμερική μας βάζει, άρα προετοιμάζει έδαφος για άλλοθι στην όποια του παρέμβαση ! 
 
Και η Βουλή χτενίζεται! Κάποιοι δεν ''καταδέχονται'' καν , να μιλήσουν ή να ενημερωθούν για τα θέματα και Σκοπιανό και θέμα Αιγαίου! Κρατούν μια ντουντούκα και ξεφωνίζουν τους απέναντι, μόνο που οι απέναντι εν προκειμένω είναι εντός Βουλής, εντός Χώρας !
Δυστυχώς οι Μεγάλοι μας δημιούργησαν όλες τις προϋποθέσεις και συνθήκες για να πετύχουν τα σχέδια τους ! Οικονομική δυστοκία, ασυνεννοησία, εμπάθεια, απουσία ομοψυχίας, ελλιπείς εθνικές επιδιώξεις και θέσεις, διχόνοια και ισοπέδωση αρχών και θεσμών .... είμαστε ευάλωτοι χωρίς αντιστάσεις !... Πολιτικό ανάστημα δεν υπάρχει συν του ότι κουβαλάμε ''αναθέματα'' υποχωρήσεων παρελθόντων ετών!

Φυσικά κάπου το αφήσαμε κι εμείς να μας συμβούν όλα αυτά, γιατί ενδώσαμε στο κυνήγι της καλοπέρασης και προσπερνούσαμε τρέχοντας , παραβλέπαμε πολλά άλλα που τώρα πληρώνουμε! Και ένας Θεός ξέρει τι ακόμα θα πληρώσουμε!

Δέκα χρόνια ''Μνημονιακός Έρωτας'' στη ζωή μας! Μια σχέση πάθους, μίσους, λατρείας, οργής, υποταγής... εξάρτησης! Εν δυνάμει Βαλεντίνοι και Βαλεντίνες 12 μήνες το χρόνο όλοι! Φέτος έπεσαν όλα μαζί, πίτες με σερπαντίνες και μάσκες, Βαλεντίνοι με Απόκριες, μασκαράδες, κουρσάροι, Καρναβαλιστές κ. ά. έτσι για να μην βαριόμαστε δηλαδή!

Το ερώτημα είναι θα καταφέρουμε έστω και την τελευταία στιγμή να φτιάξουμε κάστρο απόρθητο για τους Κουρσάρους που μας κυκλώνουν; Ή θα δείχνουμε ο ένας τον άλλον στον Κουρσάρο, ενώ εκείνος θα αλωνίζει στα νερά μας; Καλή Σαρακοστή!!
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : ΕΦΗΜ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... σελ. 5 /22/02/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: