Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού...










Ευελπιστώ τώρα πια να έχουμε καταλάβει πως το όλο θέμα της κρίσης αποσκοπούσε μεταξύ των άλλων,  σε εργαζομένους των 400 Ε και ευέλικτου εργασιακού ωραρίου, ήτοι 4ώρων πραγματικών ή εικονικών, καθώς επίσης και υποβιβασμό του βιοτικού επιπέδου 3ης ηλικίας στο μισό και κάτω!. Με την εμφάνιση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων Ιαν. 2019 που αναρτήθηκαν πρόσφατα, παρατηρεί κανείς πως το νέο ποσό σύνταξης καμιά σχέση δεν έχει με το αρχικό της απόφασης του Ταμείου αφ’ ενός και αφ’ ετέρου έχουν ως δια μαγείας εξαφανισθεί οι κρατήσεις αλληλεγγύης που ήταν δύο κάθε μήνα και που υποτίθεται πως κάποια στιγμή θα έφευγαν από τη μέση και θα έπαιρνε ανάσα η σύνταξη!... Αυτά λοιπόν τα δύο ποσά ‘’ενσωματώθηκαν’’ στον επαναϋπολογισμό της σύνταξης, η οποία και εμφανίζει μεγάλη διαφορά από την αρχική. Να υποθέσει τι κανείς; Ότι έληξαν τα αλληλεγγύης υπέρ ψυχών ή ότι στο εγγύς μέλλον θα προκύψει και κάποιο νέο αλληλεγγύης εις βάρος των ήδη κομμένων κατά 40 -50% συντάξεων;


Κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, υπήρξε μεθόδευση σε όλα,   πρώτα στις φόρτωσαν τις κρατήσεις και τις μειώσεις, μέτρησαν αντιδράσεις, σφυγμομέτρησαν αντοχές, κι αφού  σε συνήθισαν  στο -50% της σύνταξης,  στη συνέχεια σου πετάνε κι ένα ‘’επαναϋπολογισμό’’ κατεβάζοντας  το ποσό της σύνταξης επίσημα πλέον στο μισό  κι από τη στιγμή που θα το δεχθείς και αυτό χωρίς αντίδραση ή νομική διεκδίκηση, όλα μια χαρά,  πιο κάτω μπορεί να κόψουν κι άλλα ή να σου βάλουν νέα εισφορά αλληλεγγύης, ή ότι καινούργιο σκεφθούν να σου πάρουν!


Οι των τελευταίων χρόνων επίσης προτροπές για εθελούσιες εξόδους για σύνταξη, (που κάποιοι μάλιστα έλαβαν και σεβαστά ποσά για να αποχωρήσουν νωρίτερα), δύο σκοπούς εξυπηρετούσαν : ο ένας για  να ελευθερωθούν θέσεις εργασίας και oι νέες προσλήψεις να γίνουν  με μισθούς 400 Ε πάνω κάτω, και ο άλλος λόγος για να μεγαλώσει το ποσοστό της ‘’ελεγχόμενης φτωχοποίησης’’ του πληθυσμού! Και κάτι που άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο που επικυρώνει τις σκέψεις μου : Πληρώνουν λέει οι Τράπεζες 300 χιλ. Ε τη βδομάδα σε συμβούλους, για μείωση του προσωπικού! Επ’ αυτού τα σχόλια δικά σας!


 Και μετά μιλάμε για κόκκινα δάνεια με ‘’πόνο ψυχής’’, για προστασία Α΄ κατοικίας, για υπογεννητικότητα και άλλα τέτοια! Μα αν αυτά ενδιέφεραν τους Κυβερνώντες πραγματικά, θα είχαν λάβει πρόνοια πριν φθάσουν το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων εκεί που το έφθασαν και που επόμενο είναι, σε μεγάλο ποσοστό,  να χρωστούν παντού! Κάποιος που έχει ρυθμίσει τη ζωή του με Χ εισόδημα και ξαφνικά βρίσκεται στο μισό, ή στο μηδέν,  συν του ότι έχουν προστεθεί φόροι, ήτοι επί πλέον έξοδα, το μόνο σίγουρο είναι  ότι θα καταλήξει σε αδυναμία πληρωμής, κάτι που επεσήμανα πολλές φορές αυτά τα τελευταία 10 χρόνια.


Απεδείχθη λοιπόν,  ότι τίποτα δεν ήταν προσωρινό και λόγω κρίσης, (π.χ. ΕΝΦΙΑ, εισφορές αλληλεγγύης που ποτέ δεν θα επανέλθουν αφού ενσωματώθηκαν στον επαναϋπολογισμό, μειώσεις συντάξεων με αναδρομικές κρατήσεις,  που ποτέ δεν επανήλθαν καθότι η αναδρομική κράτηση αφαιρείτο στη συνέχεια με νέο ποσοστό μείωσης) ήταν καλά μελετημένα όλα και μεθοδευμένα θα έλεγα!  Τεκμηριώνεται αυτό από τα νέα δεδομένα σε συντάξεις, μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, αν και νομίζω ότι ακόμα και τώρα ολίγοι έχουν καταλάβει τι ακριβώς έχει παιχτεί και τι πρόκειται να παιχτεί στη συνέχεια! …


Και δε μας έφταναν όλες οι άλλες χρεώσεις σχετικά με ένα ακίνητο, έρχεται τώρα και η ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου, που θα σε υποχρεώσει και πάλι να βάλεις το χέρι στην τσέπη κι αν είναι άδεια πλέον, κλάψε Χαράλαμπε!


Ομοίως όσοι έχουν κάνει ρύθμιση αυθαιρέτων πιο κάτω θα ζητήσουν πάλι να πληρώσεις για μελέτη μηχανικού, καθώς και για τα οικόπεδα ή αγροτεμάχια μέσω Κτηματολογίου, πιο κάτω θα ζητηθεί νέο τοπογραφικό, ε πώς να μην κινηθεί η αγορά, να μην δουλέψουν και κάποιοι κλάδοι επαγγελμάτων;

Και το τελευταίο για σήμερα : δεν μπορείς λέει να κάνεις μεταβίβαση διαμερίσματος, αν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα αυθαιρεσίας στην πολυκατοικία! Και μη χειρότερα!


+++
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  Ψυχανεμίσματα... 28'11/2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια: