Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Το απόλυτο χάος....








Το απόλυτο χάος και μέσα και έξω, σχεδόν παντού! Σκάνδαλα επί σκανδάλων, έτσι για απασχόληση της κοινής γνώμης, λόγια λόγια και τηγανίτα τίποτα! Πάνε και τα Panama papers, όνειρο εαρινής νυκτός! Ο Παναμάς εκτός λίστας φορολογικών παραδείσων, αφού υποσχέθηκε ότι θα γίνει ''καλό παιδί'' κι έτσι αποφάσισε η μαμά Ευρώπη από 23 Γενάρη την εξαίρεση του από τη λίστα και το δεχθήκαμε κι εμείς ! Ούτε γάτα ούτε ζημιά σε όλα! Θόρυβος, κόντρες, αψιμαχίες που καταλήγουν στο τίποτα! Τόση φασαρία για το τίποτα! Όπως και με τη λίστα Λαγκάρντ , όπως και με τόσα άλλα.


Τι λειτουργούσε τελικά σωστά σε αυτό τον τόπο πέρα από τον μισθωτό και τον μεροκαματιάρη; Από τους ''μαζί τα φάγανε'' κι αυτοί : «Κακουργηματικές διώξεις για το πάρτι εκατομμυρίων της ΑΕΠΙ» ! Παρέες ολίγων που έκαναν πάρτυ εις βάρος των υπολοίπων! Και το αποτέλεσμα όλων αυτών των ατασθαλιών; (Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ΑΕΠΙ φυσικά...) Οι αθώοι πληρώνουν το μάρμαρα και όσοι έφαγαν ''καλώς έφαγαν'' ... επικρατεί ατιμωρησία και το χρήμα που έκανε φτερά δεν γύρισε, ούτε πρόκειται να γυρίσει πίσω στα Ταμεία! 
 

Έκρηξη της φτώχειας προβλέπεται από το 2019 με νεόπτωχους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους! Σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα. Και για να ξέρουμε τι λέμε .... με 382 Ε το μήνα και 182 Ε το μήνα, δεν ζεις! Αν λοιπόν τα 6 εκατομ. λαού φυτοζωούν ήδη, εύκολο να αντιληφθεί κανείς την εξαθλίωση που απλώνει γύρω! Όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν αυτά τα τελευταία χρόνια, αναδιανέμουν τη φτώχεια και την διευρύνουν και φυσικά χρόνο με το χρόνο, συσσωρεύονται χρέη για κάθε πολίτη και αντί να καλυτερεύει η κατάσταση του, χειροτερεύει! Κάτι απόλυτα προβλέψιμο, επομένως έρχεσαι να πιστέψεις πως συνειδητά προχώρησαν στις ''υποτιθέμενες'' μεταρρυθμίσεις φτωχοποιώντας τον πολίτη! 720 Μνημονιακές νομοθετικές διατάξεις περνούν /θα περάσουν από τη Βουλή όσο εμείς θα τρωγόμαστε με Νοvartis, με το ποδόσφαιρο και το όπλο του Σαββίδη (λες και δεν γνωρίζουμε πως αρκετοί επιχειρηματίες οπλοφορούν και φυσικά δεν το έχουν στο κομοδίνο αλλά πάνω τους) , τις αλληλοκατηγορίες Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης και τα τοιαύτα!


Και δεν μας φτάνει το εντός χάλι, μας έχουν ζώσει και οι γείτονες! Ειδικά ο Σουλτάνος και οι δικοί του έχουν ξεφύγει εντελώς! Καθημερινές προκλήσεις ενώ επιμένει να δείχνει εμάς ως υπεύθυνους για διατάραξη της ειρήνης στο χώρο! Απειλές, αποκλεισμός ερευνών πέριξ της Κύπρου, μέχρι και με το ΝΑΤΟ τα έβαλε πως δεν ενισχύει και δεν συμπαραστέκεται εμπράκτως στον πόλεμο του στη Συρία! 
 

Κατέφθασε ο αμερικανικός στόλος στην Κυπριακή ΑΟΖ για την γεώτρηση της Exxon Μοbile -στο οικόπεδο 10 και ''αναισθήτως'' βγάζει καινούργιο πρόγραμμα για ''δήθεν γυμνάσια'' εκεί! Τα έχει βάλει με όλους δηλαδή, δήλωσε εξοργισμένος με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Moody's : «Υποβαθμίζετε την τουρκική οικονομία και αντίθετα αναβαθμίζετε την ελληνική οικονομία που καταρρέει» ! Κάπου έχει αρχίσει και χάνει την ψυχραιμία του ή ιδέα μου είναι; Ωστόσο οι δύο αξιωματικοί μας κρατούνται ως λάφυρα ''εκβιασμού'' και διαπραγμάτευσης και Κύριος οίδε έως πότε!

Παρά τις απειλές , παρά τις προβλέψεις πολλών εντός και εκτός Χώρας για θερμό, ή θανατηφόρο, ή ακούσιο επεισόδιο, εντός Βουλής επικρατεί αλληλοφαγωμάρα και καμιά σοβαρή προσπάθεια για ενιαία μονοφωνική γραμμή στα εξωτερικά θέματα! Και ακούσαμε και αυτό από στόματος Βουλευτή της Αντιπολίτευσης : '' Πιστεύω περισσότερο αυτά που λέει ο Ερντογάν, παρά αυτά που λέει ο Τσίπρας!'' ... Συγχαρητήρια! Ακόμα και να το πιστεύεις φίλτατε, ακόμα και να έχει κάποια βάση αυτό, δεν επιτρέπεται να το θέτεις δημόσια ! 
 

Έχουμε χάσει κάθε έλεγχο λεγομένων και πράξεων δυστυχώς.... έχουμε χάσει το μέτρο σε όλα, δεν ξέρουμε πλέον τι λέγεται και σε ποια στιγμή και τι δεν λέγεται!.... Ανοίγουν το στόμα κι ότι τους έρθει εκείνη τη στιγμή λένε! Μήπως να μιλούσαν λιγότερο; ... Αυτοσυγκράτηση, επαγρύπνηση, ψυχραιμία , ενότητα και ετοιμότητα χρειάζεται! Τα διαθέτουμε;
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 15/03/18
Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: