Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Θεατές... σχολιαστές και καθήμενοι!








Τόσες καταστροφές κι ακόμα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι; Ισοπεδώθηκαν νησιά μέσα σε λίγη ώρα, χάθηκαν ψυχές, σκηνές βιβλικές παρακολουθούμε στις οθόνες, καθισμένοι στον καναπέ μας βεβαίως. Όπως και κάθε τι το βλέπουμε από την ''ασφάλεια'' του σπιτιού και της πολυθρόνας μας, εθιστήκαμε τρόπον τινά, να βλέπουμε ακόμα και τραγικές, σκληρές εικόνες καταστροφών, πολέμου ή βίας και να είναι σαν να βλέπουμε μια ταινία! Μόλις κλείσουμε την τηλεόραση το ξεχνάμε!

Κι όμως καθημερινά η ζωή μας δίνει σινιάλο για το πόσο εφήμερα είναι όλα, πόσο μικρός σε ανάστημα και δύναμη είναι ο άνθρωπος κι ας θέλει να πιστεύει πως είναι παντοδύναμος κι έχει κατακτήσει τη Γη και το σύμπαν! Τίποτα δεν είναι δεδομένο, τα πλούτη, οι περιουσίες, η ζωή, το χρήμα ... έρχεται μια στιγμή και τα χάνεις όλα, για τον απλούστατο λόγο ότι όλα είναι δανεικά ή δώρα, περαστικοί είμαστε χρησικτησία υπάρχει και όχι ιδιοκτησία στην ουσία! Τα μεν δανεικά κάποια στιγμή επιστρέφονται ή στα παίρνει πίσω η ίδια η ζωή, τα δε δώρα αν δεν τα εκτιμήσεις όσο πρέπει κι αυτά μπορεί να χαθούν ή χάνεις κάτι άλλο που σε πονάει, αλλά πάλι δεν παίρνεις χαμπάρι το μήνυμα!

Κακία, μίση, έχθρες, συμφέρον, ατομισμός και άλλα σχετικά έχουν τα πρωτεία δυστυχώς, αντί να βασιλεύει η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ειλικρίνεια, η τιμιότητα!

Λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί ... έντονα καιρικά φαινόμενα, μεγάλες καταστροφές, πλημμύρες, νεκροί, πόλεμοι, αίμα, πείνα, φτώχεια, αρρώστιες και κάποιοι κρύβουν το χρήμα και το χρυσάφι σε συρτάρια, Τράπεζες ή μπαούλα! Ολίγοι κρατούν τον πλούτο της Γης στα χέρια τους και αδιαφορούν για τα εκατομμύρια πληθυσμού που υποφέρουν και χάνονται καθημερινά!

Δυστυχώς αυτοί που αποφασίζουν για την τύχη των λαών, είναι όλοι χορτάτοι και δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να σκεφθούν καν, πώς μπορεί κάποιος να επιβιώσει με 500 Ε το μήνα ή και με λιγότερα! Ειδικά όταν μιλάμε για άτομα τρίτης ηλικίας ή με κάποια αναπηρία!

Ακόμα δεν άρχισε το τροπάριο της Γ΄ αξιολόγησης και η Κομισιόν προειδοποιεί την κυβέρνηση: «Κόψτε επιδόματα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση!» Και διερωτώμαι ....πόσα επιδόματα έχουν απομείνει; Και φυσικά κάποια στιγμή θα βγει κάποιος να πει πως ήταν επιλογή της Κυβέρνησης να κόψει επιδόματα! Πάγια τακτική χρόνια το κάνουν, και για την προηγούμενη Κυβέρνηση το ίδιο είχαν πει, και για την παρούσα το είπαν και θα το πουν πάλι! Στημένο το παιχνίδι ….παίζουν τον καλό και τον κακό στις πλάτες μας, μια οι μεν και μια οι δε, οι μέσα και οι έξω! 
 
Το όλο θέμα ήταν και είναι να μειωθούν μισθοί, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα μόνιμα και όχι προσωρινά! Ουδείς υπόσχεται αποκατάσταση βλάβης μισθωτών και συνταξιούχων έστω και σε βάθος χρόνου! Τάχα μας μιλούν για μειώσεις φόρων και μείωση ανεργίας με τις επενδύσεις! Και τα δύο και να επιτευχθούν, δεν εγγυώνται βελτίωση βιοτικού επιπέδου των νοικοκυριών, ει μη μόνο ένα πιάτο φαγητό! Οπότε η καταδίκη του πολίτη σε φτώχεια και στέρηση, παραμένει δια βίου!

Όσο δε για αυτούς που μας τάζουν πως ''θα τα αλλάξουν όλα'', καλόν θα ήταν πρώτα να σκεφθούμε η τελευταία αλλαγή που έκαναν αν ήταν υπέρ μας ή εις βάρος μας, το γιατί δεν τα άλλαζαν τόσα χρόνια πριν φτάσουν τα πράγματα ως εδώ και μετά να δίνουμε βάση στα διάφορα που ξεστομίζουν. Και καλά κάνουν φυσικά , αφού αρκετοί εξ ημών διαθέτουν κοντή μνήμη ή εξακολουθούν να παραμένουν στη νοοτροπία του βολέματος! 
 
Έχουμε και τον Σόϊμπλε να λέει μεταξύ άλλων πως ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη! Τώρα μας το λες με τόσα εκατομμύρια κόσμο στην πείνα, τώρα που κοντεύετε να μας πάρετε και τα σώβρακα; Το έχουν πει κι άλλοι αυτό φυσικά, το θέμα είναι πως έχουμε πήξει στις διαπιστώσεις, ένοχοι και τιμωρία δεν υπήρξε ούτε και πρόκειται να υπάρξει, μόνο θύματα!

Όσο για εμάς μας περνούν σταγόνα σταγόνα το δηλητήριο .... από τον ένα φόβο / τρόμο στον άλλον μας πάνε, δεν προλαβαίνεις να σκεφθείς τι σου άρπαξαν μέχρι τώρα, είσαι μονίμως στην αγωνία του πόσα θα σου πάρουν στη συνέχεια , μέχρι να στα πάρουν όλα! Σε έπλασαν όπως ήθελαν, θεατή /σχολιαστή και καθήμενο!! Άλλαξε το!! Ας πούμε για την ώρα καλό φθινόπωρο με υγεία και βλέπουμε!
Νίκη Παπουλάκου.




 Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 28/09/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: