Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Κάθε πέρσι και καλύτερα!...









Ο Δεκέμβριος ή Δεκέμβρης ή Χριστουγεννάρτς (ποντιακά) ή Σινιντρέ (Αρβανίτικα) μας βρήκε στα ίδια και χειρότερα! Ο μήνας με τις πολλές γιορτές! Στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα! Ο τελευταίος μήνας του χρόνου, πάει και το 2017 το περάσαμε χωρίς ούτε ένα βήμα μπροστά!  Και δε μας φτάνουν ολα τα άλλα να και πλημμύρες και καταστροφές! Είμαστε από παντού διάτρητοι και ποια τρύπα να πρωτοκλείσεις! Είχαμε και μια υπερ πανσέληνο το Σάββατο αλλά η συννεφιά δεν μας άφησε να την απολαύσουμε!

Η αξιολόγηση περνάει απαλά από τα ΜΜΕ, πρώτη σειρά σκάνδαλα, αντιπαραθέσεις και καταθέσεις σε ''παραδείσους''. Και περνάει ο καιρός ανακατεύοντας το καζάνι που βράζουμε οι περισσότεροι! Ε να μην είμαστε και αχάριστοι έχουμε το Κοινωνικό μέρισμα, από πού κι ως πού μέρισμα ... Κοιινωνικό βοήθημα θα το έλεγα! Και πάλι θα υπάρξουν αδικίες και πάλι κάποιοι θα επωφεληθούν χωρίς να το δικαιούνται, απλώς γιατί ξέρουν και ελίσσονται, ενώ κάποιοι άλλοι που θα το έχουν πράγματι ανάγκη δεν θα το πάρουν! Τα κριτήρια είναι τόσο εκτός πραγματικότητας όταν λειτουργούν οριζόντια που μόνο δίκαια δεν μπορούυν να είναι!

Έχουμε και την επιστροφή στους συνταξιούχους, είχαμε και την πρώτη λοτταρία της Εφορίας. Άντε και σε καλή μεριά! Τόσο χρήμα στην αγορά θα πέσει, τουλάχστον έτσι πιστεύουν κάποιοι. Για κάποιον όμως μου χρωστάει παντού, ή που θα συνεχίσει να χρωστάει και θα τα φάει, ή που θα τα δώσει και δεν θα του μείνει Ευρώ!

Εδώ που το φτάσανε το πράγμα δε μαζεύεται με τίποτα ... όσα βοηθήματα κι αν δώσουν ! Οι πληστειριασμοί ξεκίνησαν, τα εισοδήματα στάσιμα με προοπτική περαιτέρω μείωσης, οπότε η όποια ρύθμιση, ή τάχα προστασία Α΄κατοικίας είναι απλώς στάχτη στα μάτια και μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον, δεν το λύνει! Αν ήταν να νοιάζονται για να μην χάσεις το σπίτι σου ή τη ζωή σου γενικότερα, θα είχαν στήσει πλάτη και δεν θα είχαν επιβάλλει όλους αυτούς τους φόρους και τις μειώσεις στα εισοδήματα! Τότε θα είχε συγκρατηθεί η κατρακύλα, τώρα ότι κι αν λέμε είναι για να λέμε! Κανείς δεν χαρίζει λεφτά, το θέμα είναι να είσαι σε θέση να πληρώνεις, κάτι που καταλήξαμε να ξεχάσουμε κι έχουμε φθάσει στο σημείο να μιλάμε για την προστασία /''χάρισμα'' ; Πώς τα καταφέρνουν πάντως και οδηγούν τα πράγματα και τη σκέψη μας εκεί που θέλουν. Ας κατέβουμε επιτέλους από το ροζ συννεφάκι, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για προστασία Α΄κατοικίας, το είπαν ξεκάθαρα, μόνο μπαλώματα ... δεν τους αφορά αν σε κατέστησαν αδύναμο στο να εξυπηρετείς τα δάνεια σου ή δημιούργησες χρέη προς το Δημόσιο, λόγω υπερφορολογίας τελευταίων ετών και μειωμένων εσόδων! Τους αφορούν οι Τράπεζες και οι Δανειστές!

Κι αυτός ο ''διαμελισμός'' της έννοιας οικογένεια με το ''φιλοξενείται'' στο στομάχι μου κάθεται! Παιδάκι επί χούντας θυμάμαι που έλεγαν οι μεγάλοι πως έπρεπε να δηλώνεις ποιον φιλοξενείς σπίτι ... τα παιδιά σου όμως ή ο γονιος δεν είναι οικογένεια; Μετράνε ως φιλοξενούμενοι; Και πόσοι δεν δικαιούνται το μέρισμα επειδή μένουν με γονείς ή γονείς που μένουν με παιδιά!

Κάθε πέρσι και καλύτερα θα λέμε πλέον. Η ειρήνη έχει διαταραχθεί σε όλο τον Πλανήτη, τρομοκρατικές ενέργειες καθημερινά σε διάφορα μέρη, απλώς όταν δεν πρόκειται για Ευρώπη περνάει η είδηση και φεύγει, χωρίς ''je suis France'' και τα τοιαύτα! Φυσικές καταστροφές καθημερινά ομοίως, ανθρώπινες παρεμβάσεις με πυρηνικά, συρράξεις κλπ. ... φθάνει να αναρωτηθεί κανείς '' μήπως κυβερνούν παρανοϊκοί τον Πλανήτη; 
 
Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου ...«Οι γερμανικές φορολογικές Αρχές -και όχι μόνο- θεωρούν τους ζητιάνους... ελεύθερους επεγγελματίες, οι οποίοι υποχρεούνται να κόβουν αποδείξεις και να δηλώνουν τα  ποσά της επαιτείας στην Εφορία! Μάλιστα εξαντλούν την αυστηρότητά τους, όπως αποδεικνύει η συμπεριφορά τους απέναντι σε μακροχρόνια άνεργο στο Ντόρτμουντ, που τον έπιασαν να ζητιανεύει στην είσοδο σούπερ μάρκετ για να ζήσει εκείνος και η σύζυγος του και του πετσόκοψαν το επίδομα αλληλεγγύης. Μετά από αυτό περιμένουμε κάτι καλύτερο εδώ ; Μια μερίδα από τα ίδια!


Έχουμε και τη Β. Κορέα να απειλεί με πόλεμο τις ΗΠΑ και τη Νότιο Κορέα....πολύ λεπτές οι ισορροπίες πλέον, όχι άλλα πυρηνικά φθάνει. Δοκιμές, βόμβες και η ραδιενέργεια ίπταται στην ατμόσφαιρα και ο καρκίνος θερίζει. Ο άνθρωπος αυτοκαταστρέφεται χωρίς να το αντιλαμβάνεται, ή δεν θέλει να το παραδεχθεί;
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 7.12.17

Δεν υπάρχουν σχόλια: