Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Η δύναμη της διαμαρτυρίας εξέπνευσε!

 

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με ψήφους 158, παρά τις διαμαρτυρίες Δικηγόρων και ιδιοκτητών ταξί,  πίστευε κανείς πως δεν θα ψηφιζόταν; Τι την ήθελε άλλωστε την αυτοδυναμία; Θίγονται και τόσοι άλλοι επαγγελματίες που δεν ακούστηκαν να ενώσουν τη φωνή τους με τους άνω διαμαρτυρόμενους. Αυτή η απάθεια γύρω, αυτή η άρνηση στο να σκεφθούμε τα στενάχωρα, αυτή η φοβία και αδιαφορία για τα κοινά, σπάει κόκκαλα... κανείς δε θα σε σώσει αν δε θελήσεις να σωθείς...ο ένας για τον έναν κι όλοι μαζί για όλους ! Κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει. Και κάτι που κακώς δεν έχει μπει ακόμα στο στόχαστρο επιστημονικής μελέτης, είναι και οι μεταλλάξεις του μυαλού στο τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων που παρατηρούνται έντονα τελευταία.!

  Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σίγουρα οι μεγαλο διαφεύγοντες δε θα πάθουν τίποτα, απλώς εκεί που δήλωναν 10 χιλ. θα δηλώσουν 10-20 χιλ. και θα βγουν λάδι και πάλι κερδισμένοι θα είναι! Ένα μικρό ποσοστό που όντως είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, δεν θα τα βγάλει πέρα με την οριζόντια χρέωση! Το δικαίωμα που λένε να ζητήσεις έλεγχο ή και νομικές διαδικασίες, χαιρετίσματα. Χρονοβόρα κατάσταση και η καταβολή των χρημάτων πρέπει να γίνει μέχρι να λήξει το θέμα, συν τα όποια έξοδα χρειασθούν. Φυσικά κάποιος που δεν έχει δεν θα το κάνει. Το αποτέλεσμα θα είναι κάποιοι που κρατούσαν τα μαγαζάκια ανοιχτά, αυτά τα λίγα,  θα αναγκαστούν να τα κλείσουν. Δε νομίζω να είναι τυχαίο που όλη η αντιπολίτευση είναι αντίθετη. Δεν μπορεί όλοι να θέλουν τη φοροδιαφυγή.  Γεγονός είναι ότι εδώ και χρόνια έπρεπε να είχε βρεθεί τρόπος να πιάνει η τσιμπίδα τους φοροδιαφεύγοντες! Αλλά με τον τρόπο που εφαρμόζεται το κάθε τι απλώς, ξετινάζει και κάποιους που δε φταίνε, ενώ παράλληλα διευκολύνει αυτούς που διαφεύγουν και φυσικά εισπράττονται και ποσά για τα Ταμεία, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος στη ζωή των πολιτών που πραγματικά δεν διαφεύγουν. Αυτός που έχει μάθει το 100 χωρίς απόδειξη, 150 με απόδειξη, ποντάροντας στην ανέχεια του άλλου, θα συνεχίσει να το κάνει, απλώς θα δηλώσει το ποσό του τεκμηρίου ως εισόδημα και θα είναι ‘’κύριος’’! Ο αποδέκτης του ‘’εκβιασμού’’ πολίτης, όσο πληρώνει φόρο στο φόρο, κι όσο η τσέπη είναι άδεια, θα υποκύπτει. Αν ήξερε πως ξόδεψε Χ ποσό όλο το χρόνο με αποδείξεις και αφαιρείται αυτό το ποσό από το φορολογητέο εισόδημα του και θα φορολογηθεί για το εναπομείναν, σίγουρα θα ζητούσε αποδείξεις.  Ενώ έτσι και λόγω έλλειψης χρημάτων προτιμάει τη φθηνή λύση που του προτείνουν. Και το αποτέλεσμα είναι ότι αυτό πέφτει πάνω στον πολίτη καταναλωτή με το να στηρίζουν την οικονομία, σταθεροί φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Δρομολογείται και το 112 για να θυμίζει χρέη προς την Εφορία στους πολίτες. Ένας τύπος εισπρακτικής να πούμε! Από παντού βάλεται ο πολίτης, οι περισσότεροι είναι σε ρυθμίσεις, χρωστούν ακόμα κι αυτοί που δεν είχαν πάρει δάνεια, χρωστούν σε Εφορία, Εταιρίες Ενέργειας,  Τηλεφωνίας κλπ. Και στη Μιχαλού χρωστάμε όλο και περισσότεροι! Στις 22 θα πέσει και η σύνταξη του Ιανουαρίου, έτσι για να δεις λεφτά στο πορτοφόλι και να περάσεις Γιορτές ξοδεύοντας, τώρα το αν από τις 10 Ιαν. δεν θα υπάρχει μία, δεν τους αφορά, αρκεί που θα κινηθεί η αγορά κι εσύ θα πλανηθείς μια και δεν υπάρχει ούτε το Δώρο για τσόντα στη μειωμένη σύνταξη. Όλα από αγάπη γίνονται! Σε σκέφτονται!

Ήρθε και ο Ερντογάν, βλέπουν θετικά τα όσα συζητήθηκαν αρκετοί, προσωπικά έχω τις επιφυλάξεις μου, καθότι κάτι συγκεκριμένο από τις απαιτήσεις του δεν είδα να γραφτεί πως αποσύρεται. Οπότε οψόμεθα. Το μόνο σίγουρο ότι έκανε ένα βήμα για να συμφιλιωθεί μέσω ημών με την ΕΕ. Χρειαζόταν να δείξει καλή διαγωγή και από διπλωματία ξέρουμε πως οι γείτονες έχουν ξεπεράσει και τους Άγγλους.

Τα κιτρινοπορτοκαλοπρασινομπλέ τιμολόγια ενέργειας, σπουδαία επινόηση! Να νομίζεις πως κάτι γίνεται υπέρ σου, ενώ το μόνο που γίνεται, είναι πως ο καταναλωτής παίζει στο χρηματιστήριο τον οβολό του και όλο το ρίσκο δικό του! Πιστεύουν λένε στον ανταγωνισμό, έτσι έλεγαν και τότε που ψήφιζαν τις απολύσεις, και τότε που μείωναν τους μισθούς, αλλά δεν είδαμε να αποδίδει ο ανταγωνισμός. Όπως και ο ανταγωνισμός με τις τιμές, το αποτέλεσμα είναι πως μέσα σε ένα χρόνο με τις αυξήσεις των προϊόντων και με μικρότερη κατανάλωση από πέρσι, ο καταναλωτής έδωσε 1 δις και πλέον κέρδος παραπάνω στα super market. Άλλη μια απόδειξη πως το Κεφάλαιο όχι μόνο δε χάνει, αλλά κερδίζει και ο μόνος χαμένος είναι ο πολίτης καταναλωτής. Περίπου το ίδιο συμβαίνει και με τις Τράπεζες.

Σε δυο εβδομάδες  έχουμε Χριστούγεννα και οι μέρες μας καλούν για ενδοσκόπηση και απολογισμό, ας κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε τα πράγματα καθαρά και να μην καταπίνουμε αμάσητο ότι μας δίνουν.

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

                          Ψυχανεμίσματα.... 14/12/23

Δεν υπάρχουν σχόλια: