Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

 


Αν τα λαμπιόνια που ανάβουν στους δρόμους και στα σπίτια αυτές τις γιορτινές μέρες, άναβαν και στις ψυχές ... ίσως θα ήταν καλύτερος ο κόσμος! Πόσες σφαλιάρες πρέπει να φάμε ακόμη για να πάει το μυαλό στη θέση του;... Κάποια μυαλά έχουν χάσει πλήρως τις εργοστασιακές ρυθμίσεις! Είμαστε μια Κοινωνία σε πλήρη σύγχυση και χαλασμένη πυξίδα δυστυχώς! Υπερτιμήθηκαν όλα εκτός από τη νοημοσύνη μας... αυτή υποτιμάται μονίμως!... Και χαμπάρι δεν παίρνουν κάποιοι! Υποσχέσεις θα σου δώσουν πολλοί άνθρωποι στη ζωή σου, να ξεχωρίζεις αυτούς που τις τηρούν, γιατί αυτό έχει σημασία, οι πράξεις μετράνε, από λόγια είμαστε όλοι χορτάτοι. Στο πρώτο 5λεπτο μιλάει το ένστικτο στη συνέχεια παίρνει θέση το συναίσθημα ή η λογική ... συνήθως το ένστικτο σπάνια λαθεύει. Όποτε αγνόησα το ένστικτο μου, στη συνέχεια το πλήρωσα. Είναι αυτό το ακαθόριστο κλικ που σου λέει προχώρα ή πρόσεξε ή σου βάζει στοπ. Βλέπει αυτό που εσύ δεν μπορείς να δεις εκείνη τη στιγμή. Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν λόγο, έχουν μπέσα και βαθύ συναίσθημα. Οι αυθεντικοί άνθρωποι συχνά μένουν στην σιωπή τους και αφήνουν αυτήν να μιλήσει γι αυτούς. Οι αυθεντικοί και γνήσιοι άνθρωποι συνήθως είναι μόνοι!

 Εθιστήκαμε  δυστυχώς στο βιασμό της ζωής, της ψυχής και της τσέπης μας ... όπως και σε τόσα άλλα. Είναι ώρα για αλλαγή πλεύσης, για ''νέες'' πηγές χαράς κι έχουμε ήδη αργήσει! Πόσα δώρα ζωής περνούν απαρατήρητα δίπλα μας,  γιατί μάθαμε τη χαρά να την μετράμε με το χρήμα, και να χάνουμε στιγμές χαράς. Μα αν ήταν έτσι οι έχοντες θα ήταν όλοι ευτυχισμένοι! Η αυτογνωσία είναι επώδυνη διαδικασία, που όμως μόλις φτάσεις κάπου λυτρώνεσαι κι από εκεί και μετά όλες οι διεργασίες λειτουργούν αυτόματα και όλα είναι πιο εύκολα με σένα και απέναντι στη ζωή και σε σχέση με τους άλλους γύρω! Ολίγοι την επιχειρούν... προτιμούν να παραμείνουν στην άγνοια σχετικά με τον εαυτό τους, προτιμώντας την ''απόλαυση'' της ψευδαίσθησης!

Ότι δίνει παίρνει κανείς σ' αυτή τη ζωή, Δίνε για να δίνεις και προχώρα, η ζωή κερνάει επιστροφές, αρκεί να μπορεί κανείς να τις αναγνωρίσει και να τις χαρεί! Και μην ξεχνάμε επιστρέφονται ακόμα και οι σκέψεις, προσοχή λοιπόν σε σκέψεις, λόγια, πράξεις! Με το να κρατάς με το ζόρι στη ζωή σου  κάποιον/α που θέλει να φύγει, μπορεί να σου στερεί την τύχη να συναντήσεις εκείνον/η που έρχεται! Κάποιοι φεύγοντας αφήνουν αποτυπώματα , ενώ κάποιοι άλλοι δεν αφήνουν τίποτα . Όταν κάποιος σου δώσει μια φορά δείγμα ''άτσαλης γραφής'' σίγουρα θα το επαναλάβει και στο μέλλον, όσο κι αν θες να το παραβλέψεις ... σπανίως το δείγμα να είναι στιγμιαίο κι όχι μέρος του χαρακτήρα του. Το να μένεις κολλημένος σε ένα σημείο ενώ βλέπεις ότι δεν υπάρχει προοπτική, σου στερεί τη δυνατότητα να πας πιο κάτω! Πάντα όταν τελειώνει κάτι αρχίζει κάτι άλλο, όχι απαραίτητα στην ίδια μορφή. Πάντα υπάρχουν πράγματα που δεν ζήσαμε και είναι να ζήσουμε, αρκεί να είμαστε ανοιχτοί στις αλλαγές ! Οι άδειες σελίδες του χθες δεν γεμίζουν. Αν δε γεμίσεις καινούργιες στο σήμερα, αύριο πάλι άδειες σελίδες θα μετράς! Γεγονός είναι πως κάποιες φορές το να ξεβολευτούμε, μας φαίνεται βουνό, τόσο που δεν μας αφήνει να ζυγίσουμε σωστά την άλλη πλευρά της φυγής, της απελευθέρωσης. Αν προτιμάμε λοιπόν το βόλεμα, ας δεχθούμε την ατολμία μας κι ας συνεχίσουμε τη ‘’βολεμένη’’ ζωή μας, χωρίς κλάψες και παράπονα. Επιλογή μας είναι! Πάντως με μεγάλη ευκολία ορισμένοι λένε το ΝΑΙ ακόμα κι αν ξέρουν πως είναι ΟΧΙ , γιατί  το όχι θέλει κότσια ...κι όμως αξίζει περισσότερο από ένα ΝΑΙ που δεν τηρείται η είναι ψεύτικο!

΄Ενας ήλιος κάθε μέρα ανεβαίνει, κατεβαίνει γέρνει και χάνεται στον ορίζοντα, όλα στη φύση, στο σύμπαν ακολουθούν μία πορεία ίδια καθημερινή κι εμείς μέρος του σύμπαντος συνήθως τα ίδια κάθε μέρα ,  επαναλαμβανόμενες στιγμές διάφορες και μιλάμε για ρουτίνα! Και ξεχνάμε να δούμε ότι όμορφο έχουμε και να νιώσουμε ευγνωμοσύνη!  Εκείνο που μετράει και μένει από τα χρόνια που περνούν είναι οι αναμνήσεις, οι μνήμες  που έγραψαν και σου θυμίζουν ότι έζησες! Κανείς δε μετάνιωσε για ότι έζησε, μετάνιωσε για όσα δεν τόλμησε να ζήσει.

Τις όμορφες στιγμές τις δημιουργούμε, δε μας έρχονται πάντα έτοιμες στο πιάτο... μακριά από ότι και όποιον εκούσια ή ακούσια σας τις σαμποτάρει! Είναι προσόν να μπορείς να διακρίνεις αν ο άλλος θέλει εσένα ή κάτι από εσένα! Κάποιοι άνθρωποι (ευτυχώς όχι όλοι) αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό, όταν πια δεν σε χρειάζονται, ότι δεν τους είσαι άλλο χρήσιμος.

Τέλος, η σκέψη έχει μεγάλη δύναμη, αν και λίγοι το γνωρίζουν, ή το αποδέχονται! Μόνο που θέλει διαρκή άσκηση, καθάρισμα από λεκέδες και αρνητικές ή παραπλανητικές παρεμβάσεις. Βρείτε τον τρόπο μόνοι σας να κρατάτε τα αρχεία του μυαλού σας καθαρά, χωρίς ιούς! Αυτές οι σκόρπιες σκέψεις λόγω του απολογισμού των ημερών για το χρόνο που φεύγει και όχι μόνο. Αν δεν καθαρίσουμε το χώρο μέσα μας πώς περιμένουμε να έρθουν τα καινούργια;

Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, χαρά εύχομαι!! 2024 ευχές από εμένα για Εσάς κι ευχαριστώ!!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 

 Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

                              Ψυχανεμίσματα...28.12.23


Δεν υπάρχουν σχόλια: