Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Καλό μήνα!

 




Και με τα αποτελέσματα ξημέρωσε μια νέα μέρα, φωτεινή, με την πεποίθηση πλέον πως ζούμε σε μια Χώρα ευτυχισμένων πολιτών, αποκατεστημένων πολιτών χωρίς προβλήματα ! Αν και το δεύτερο αποτέλεσμα είναι εξ’ ίσου καλό,  προβλέπεται μια ‘’Ευτυχισμένη ΄΄ λαμπρή 4ετία, χωρίς παράπονα, διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις! Η δε μοιρασμένη ψήφος στα διάφορα κόμματα (16%)που μένουν εκτός Βουλής, ευνοεί το πρώτο κόμμα. Για να δούμε τι θα δούμε στις 25 Ιουνίου. Όσο  για το  40% της αποχής ''δεν δικαιούται να ομιλεί ''ή να διαμαρτύρεται για τίποτα στο μέλλον! Έπρεπε να φτάσουμε στην κάλπη για να δηλώσουμε το πόσο ευχαριστημένοι είμαστε από τη ζωή μας;  Ούτε ακρίβεια, ούτε χρέη, ούτε φτώχεια, ασφάλεια παντού, παιδεία τέλεια, περίθαλψη ομοίως, πλειστηριασμοί ‘’ας πάει και το παλιάμπελο’’, δόσεις στεγαστικών άλλες 2 τουλάχιστον το χρόνο επί πλέον... τίποτα δε συμβαίνει από όλα αυτά. Επιλέξαμε σταθερότητα, παίρνουμε επιδόματα, είμαστε μια χαρά. Ειδικά αυτό το όλη η Ελλάδα μπλε, ήταν το κάτι άλλο. Ακόμα και η Κρήτη μετά από 50 χρόνια βγήκε μπλε! Θρίαμβος! Κατά το γνωστό ‘’πού πήγαν τα λεφτά’’  θα ρωτήσω κι εγώ: ‘’πού πήγαν οι δυσαρεστημένοι;’’ Τα 2 εκατομ. που είχαν κατέβει σε διαμαρτυρίες για τα Τέμπη;  Μάλλον δεν υπάρχουν δυσαρεστημένοι, περνάμε όλοι καλά και μόνο η επάρατη τετραετία 2015-2019 τα έκανε όλα! Μέχρι τότε τρώγαμε με χρυσά κουτάλια, όπως και τώρα!

Τιμωρήσαμε λοιπόν τον κακό Σύριζα που έφερε όλα τα κακά σ’ αυτή τη Χώρα, μια φορά το ‘’19 και δεύτερη τώρα. Και 2 βδομάδες σχεδόν τώρα, άλλο θέμα δεν έχουμε από το γιατί έπεσε ο Σύριζα τόσο χαμηλά. Έχουμε αναλωθεί στις αναλύσεις τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά! Αντί να μας πουν το πρόγραμμα τους αναλυτικά για να πάμε στη δεύτερη κάλπη έχοντας απαντήσεις για θέματα που μας καίνε ως Κοινωνία και δυνάμενοι να αποφασίσουμε, μας έχουν ζαλίσει με το τι κάνει ο Σύριζα και τι είπε ο ένας και τι είπε ο άλλος! Το πρόβλημα της πτώσης του ας το λύσει μόνος του, γιατί πρέπει όλη η Ελλάδα να το ψάχνει; Πάντως πρώτη φορά συναντώ αποτέλεσμα που να τιμωρεί την αντιπολίτευση, και πρώτη φορά 2 κόμματα να διεκδικούν ποσοστό ισχυρής αντιπολίτευσης και όχι Κυβέρνησης! Κι έχουμε ακόμα 21 ημέρες να μας ζαλίζουν τα αφτιά.

Ωστόσο περνούν σοβαρά θέματα στα ψιλά γράμματα που θα μας πέσουν στο κεφάλι στη συνέχεια. Π. χ. ‘’Χαλινάρι στις δαπάνες του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2024 βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις συστάσεις της για τις χώρες – μέλη της ΕΕ καθώς από το επόμενο έτος θα εφαρμόσει έναν νέο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής.’’ Άλλο : Περισσότερες από 230 εταιρείες στις ΗΠΑ μέχρι τώρα έχουν καταθέσει αίτηση πτώχευσης το 2023 (σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου της S&P Global). Αντιμέτωπες με τη χρεοκοπία οι ΗΠΑ.

Αν χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ αντιλαμβάνεστε τι έχει να συμβεί παγκοσμίως! Αλλά φυσικά αυτά θα  βολέψουν την όποια Κυβέρνηση στο να καλύψει την όποια αδυναμία της ή στραβοτιμονιά της πίσω από Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά γεγονότα. Το έχουμε ήδη δει αυτό τα προηγούμενα χρόνια!

Η καθημερινή ροή ειδήσεων από το κακό στο χειρότερο σε όλο τον Πλανήτη, φυσικές καταστροφές, θύματα, πόλεμοι, αυτοκτονίες, βιασμοί, ληστείες, φόνοι κ.ά. πολλά! Είμαστε μια ευτυχισμένη ατμόσφαιρα πάντως!  Εύχομαι να πάμε αυτή τη φορά στην κάλπη με ώριμη σκέψη και απόφαση. Και προπαντός να θυμόμαστε πως ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. Το αστείο της υποθέσεως φυσικά είναι πως κάθε φορά που συμβαίνουν δύσκολα, οι περισσότεροι βρίζουν και κανείς δεν παραδέχεται πως ψήφισε την εκάστοτε Κυβέρνηση που είναι πάνω! Να το δούμε  αυτό, να το ψάξουμε ...  λίγη αυτοκριτική ποτέ δεν πάει χαμένη.

Πέρασε της Αναλήψεως ποιος πρόλαβε να το θυμηθεί, έληξε το Χριστός Ανέστη και πάμε για το τριήμερο Πεντηκοστής και Αγ. Πνεύματος. Οι περισσότεροι θα το δουν σαν ένα τριήμερο για εκδρομή, αν και ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει αργία του Αγ Πνεύματος. Το νόημα των ημερών άραγε πόσοι γνωρίζουν; Όλα τα έχουμε μετατρέψει σε εθιμοτυπικά 2ήμερα, τριήμερα κλπ. Όλο και πιο ευάλωτοι γινόμαστε έτσι. Δέντρο χωρίς ρίζες δε ζει. Χωρίς γνώση ιστορίας, θρησκείας, ιδανικών και γενικότερα αξιών, είσαι έρμαιο της κάθε δοξασίας ή παραπληροφόρησης. Και η πολιτική έχει κι αυτή την ιστορία της γράψει στο πέρασμα του χρόνου. Αν δεν γνωρίζεις και την πολιτική ιστορία,  θα άγεσαι και θα φέρεσαι μονίμως! Όπως επίσης αν έχεις κοντή μνήμη, τότε κι αν είσαι εύκολη λεία αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης!

Εύχομαι καλό μήνα και ξάστερες σκέψεις! Καλό τριήμερο, καλή μας φώτιση!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 

               Ψυχανεμίσματα... 1η Ιουνίου, 2023.


Δεν υπάρχουν σχόλια: