Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Υγρός τάφος η Μεσόγειος....

 


Έτυχε η τραγωδία στη θάλασσα και γέμισε θλίψη τους πάντες. Περίπου 25 χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές έχει καταπιεί η Μεσόγειος. Και ποια μέτρα έχουν ληφθεί από την ΕΕ; Κηρύξαμε  τριήμερο πένθος (αν και δεν το συνηθίζουμε ) και καλώς πράξαμε.  Αν και αυτό βόλεψε στο να μη γίνει το debate και φυσικά στο ότι αντί για τις εκλογές και τα προβλήματα των πολιτών, είχαμε ένα ακόμα τραγικό θέμα να μας απασχολεί. Και φυσικά τα βέλη και τα φώτα της τραγωδίας πάνω  στο δικό μας Λιμενικό και στις δικές μας ενέργειες διάσωσης. Τώρα πώς έτυχε να έχει προορισμό την Ιταλία, να γνωρίζουν οι Ιταλοί ότι πλέει, να ειδοποιούν τις δικές μας Λιμενικές Αρχές και τελικά, το ναυάγιο να γίνει ανοιχτά της Πύλου και να είμαστε εξ’ ολοκλήρου υπεύθυνοι για τη διάσωση τους, δεχόμενοι και την κριτική των πάντων ακόμα και των Ιταλών, άξιον απορίας! Χάθηκαν τόσες ψυχές, ένα χωριό ολόκληρο, άνθρωποι σε απόγνωση που μπαίνουν σε μια βάρκα, ένα πλοίο, χωρίς να εξετάζουν αν είναι σε θέση να τους πάει στον προορισμό που επιθυμούν. Και κάπου 6000 Δολάρια το κεφάλι, έτσι λέγεται! Άλλη μια απορία βέβαια πώς όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι, βρίσκουν αυτά τα χρήματα και τα δίνουν. Και φυσικά όλοι αυτοί οι διακινητές που έχουν βγάλει εκατομμύρια από τους ταλαίπωρους που ζητούν ασφαλές έδαφος και καλύτερες συνθήκες επιβίωσης. Άραγε ποιος ελέγχει τι; Πώς επιτρέπεται ο απόπλους και ποιος ελέγχει τις θάλασσες; Πώς ξεφεύγουν της προσοχής επιβιβάζοντας τόσο κόσμο σε ένα σκάφος  χωρητικότητας το πολύ 15-20 ατόμων; Και 5 μέρες μεσοπέλαγα αόρατοι κυκλοφορούν; Ή κι από τη στιγμή που μέσω ειδοποίησης έψαξαν για τον εντοπισμό τους, ποια κινητοποίηση έγινε; Το Λιμενικό μας βρέθηκε στο σημείο και η Frontex, που όμως δεν μπόρεσαν να επέμβουν και να αποφευχθεί η τραγωδία. Ποια Ευρωπαϊκή γραμμή υπάρχει και τηρείται; Καταλήξαμε και στο 20.000Ε κατά μετανάστη πρόστιμο, σε όποια Χώρα της ΕΕ αρνείται να δεχθεί μετανάστες. Ωραία, τόσο τιμάται ο άνθρωπος;  Τόσο απλά όλα;  Και ας  βουλιάξουν κάποιες χώρες, αρκεί να μην ξεβολευτούν κάποιες άλλες της ΕΕ;  Αποδεικνύεται πως καμιά κοινή γραμμή προστασίας των πολιτών της δεν διαθέτει η ΕΕ και κατ’ επέκταση δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες, παρά μόνο για τις πολιτικές της και των Κρατών της.

Υγρός τάφος κατέληξε η Μεσόγειος τα τελευταία χρόνια. Έχουμε μετατόπιση πληθυσμού γύρω στα 10 εκατομ.  Και δεν ανησυχεί κανείς, και δεν κάθονται να βρουν τις αιτίες και να τις διορθώσουν. Η φτώχεια και οι πόλεμοι διώχνουν τους ανθρώπους από τον τόπο τους.  Μήπως και τα δικά μας τα παιδιά και μεγάλοι γιατί εγκατέλειψαν τη Χώρα; Για λόγους επιβίωσης. Τι κάνουν όλοι οι μεγάλοι της Γης γι αυτό;  Είναι υποκριτικό να θρηνούν όταν χάνονται ψυχές, ενώ πίσω από τα αίτια και τις αφορμές κρύβονται οι ίδιοι, οι πολιτικές και οι ενέργειες τους! Φρένο στους ‘’φονιάδες’’ διακινητές δεν μπορούσε να βάλει; Δεν μπορούσε να βρεθεί τρόπος ώστε να διακινούνται ανθρώπινα και κατά κάποιο τρόπο νόμιμα; Κι αυτά τα κατά κεφαλή ναύλα ποιοι τα νέμονται και φυσικά μαύρο χρήμα! Και όσοι φθάνουν μένουν στις δομές ή νέμονται για λίγα χρόνια τις επιδοτήσεις της ΕΕ, μετά τι; Πού θα απορροφηθούν για να επιβιώσουν; Ειδικά σε χώρες που δεν έχουν δουλειές και θέσεις εργασίας για τους δικούς τους πολίτες. Δεν το βλέπει κανείς πως με αυτή τη μετατόπιση πληθυσμών, το πρόβλημα της φτώχειας θα απλωθεί στην Ευρώπη; Γιατί δεν κάνουν κάτι να το σταματήσουν αυτό; Να σταματήσουν τους πολέμους και μάλιστα σε Κράτη μακράν των συνόρων τους; Ερωτήματα που φυσικά δεν περιμένω να μου απαντηθούν.

Παράλληλα με όλα αυτά, οι Ιάπωνες σχεδιάζουν πλωτή πολιτεία 30 χιλιάδων κατοίκων, άλλοι ψάχνουν πλανήτες κατοικήσιμους στο διάστημα, άλλοι σχεδιάζουν πόλεις στο διάστημα, Φαρμακευτική Εταιρία κάνει δοκιμές στο διάστημα για τη μαζική παραγωγή υλικών εκεί,  που είτε δεν μπορούν να παραχθούν στη Γη είτε αναπτύσσονται ταχύτερα και με υψηλότερη ποιότητα σε συνθήκες μικροβαρύτητας. Ενώ στη Γη υπάρχει τόση δυστυχία και κάνουμε τα πάντα για να προσθέτουμε κι άλλη! Την είδαν και θεοί κάποιοι επιστήμονες, φτιάχνοντας συνθετικά ανθρώπινα έμβρυα με τη χρήση βλαστοκυττάρων, παρακάμπτοντας την ανάγκη για ωάρια ή σπέρμα. Τελικά ο άνθρωπος θα καταστραφεί από τον άνθρωπο!... Όλα αυτά που επιχειρεί να πετύχει στο τέλος θα γυρίσουν μπούμερανγκ. Όπως διάβασα και για τον ιό ότι πειραματίστηκαν σε θανατηφόρα μορφή επιστήμονες στην Κίνα και μάλιστα νόσησαν το 2019. Και τώρα μας λένε για κάποιον άλλον Χ ιό που θα έρθει, κάτι μαγειρεύουν πάλι και το θεωρούν βέβαιο πως θα ξεφύγει κι αυτός. Εκτός κι αν διαθέτουν κληρονομικό χάρισμα και προβλέπουν τα μέλλοντα. Πάντως όσοι μιλούσαν και εξέφραζαν απορίες για όλα αυτά που βγαίνουν στη φόρα τελευταία, σχετικά με τον ιό, εμβόλια, παρενέργειες κλπ. χαρακτηρίζονταν ψεκασμένοι. Η πορεία θα δείξει ποιοι ήταν οι ψεκασμένοι και ποιοι όχι.

Βαστάτε γερά όσοι ακόμα αντιστέκεστε στα όσα λέγονται και γίνονται, γιατί το πράγμα όλο και χειροτερεύει, την κανονικότητα που ξέραμε ξεχάστε την!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 22.6.23.


Δεν υπάρχουν σχόλια: