Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Από τύχη ζούμε τελικά...

 


Συνήθως όταν θες να ξεφορτωθείς κάποιον αποφεύγοντας τις ευθύνες σου, πουλάς τρέλα και ζητάς παράλογα πράγματα, κάνεις περίεργες κινήσεις, για να τον κάνεις να φύγει μόνος του. Κάτι παρόμοιο ζούμε ως πολίτες αυτής της Χώρας χρόνια τώρα και από τις Κυβερνήσεις και από το Κεφάλαιο. Εμμέσως πλην σαφώς, σου έχουν κάνει τη ζωή σου εφιάλτη, κοινώς σου λένε ‘’αν σ’ αρέσει, διαφορετικά φύγε’’.  Χιλιάδες έχουν φύγει στο Εξωτερικό για να βρουν την τύχη τους. Άνθρωποι που σπούδασαν εδώ με ‘’έξοδα’’ της Ελλάδας, επιστήμονες που τους χαίρονται ξένα Κράτη.  Λείπουν από τις οικογένειες τους, αλλά και από την Κοινωνία που θα μπορούσαν να προσφέρουν,  αλλά ποιος νοιάζεται; Ας φύγουν οι Έλληνες, θα τους αντικαθιστούν με αλλοδαπούς! Ακόμα και το δημογραφικό ευελπιστούν να το λύσουν με τους μετανάστες! Τώρα ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος προεκλογικά και μιλάτε για νέο Υπουργείο για την οικογένεια και το δημογραφικό; Ξαφνικά προέκυψε το πρόβλημα και δεν επαρκούν τα Υπάρχοντα Υπουργεία να εντάξουν το θέμα;  Είναι αποτελεσματικά στο σύνολο τους, ή μπερδεύονται στις δικαιοδοσίες και δεν προχωράει σχεδόν τίποτα; Έχουμε δει τέτοιου τύπου καταστάσεις. Ωραία λοιπόν, έχουμε λίγα Υπουργεία, ας φτιάξουμε κι άλλο ένα να βολευτούν κι άλλοι, όσο για αποτέλεσμα βλέπουμε!

Το ίδιο και με την υγεία και περίθαλψη, η οποία βαίνει προς κατάργηση. Όποιος δεν έχει να πληρώσει για θεραπεία θα φεύγει πριν την ώρα του. Επιλογή ασθενών κατά ηλικία και πάθηση; Όσο κι αν σας ξεφεύγουν και μετά τα μαζεύετε, ο λαός λέει γλώσσα λανθάνουσα κι αλήθεια λέει! Οι παθογένειες στο σύστημα υγείας υπήρχαν χρόνια, χειροτέρεψαν με την οικονομική κρίση και τα μνημόνια και το τερμάτισαν με την υγειονομική κρίση. Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάϊδαρος και πάει!  Τώρα πώς γίνεται όταν Κυβερνούν να τα βλέπουν όλα τέλεια ότι τα έχουν κάνει με την υγεία και σε προεκλογική περίοδο, ειδικά όταν αναφύονται τα σοβαρά προβλήματα εγκατάλειψης των πάντων στην τύχη τους, να υπόσχονται πως θα τα τακτοποιήσουν στην επόμενη τετραετία; Είναι αυτό που λέμε ‘’τα 50 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα’’ ... ήδη μας έχουν φάει 13 από την ομαλή ζωή μας, όσοι πέρασαν αυτά τα χρόνια! Όσο απραγματοποίητο είναι το βέτο του εργαζομένου για ωράριο, ημέρες εργασίας και μισθό, (που όμως ισχυρίζονται πως λειτουργεί), άλλο τόσο φαντασιώσεις τα περί απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων και τόσα άλλα που λέγονται για την περίθαλψης! Από τα 55 ασθενοφόρα της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου, τα 40 είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης προσωπικού διάβασα. Δηλαδή ούτε τις δωρεές δεν είμαστε άξιοι να διαχειριστούμε; Κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και με κλίνες ΜΕΘ και μηχανήματα εξετάσεων που είναι σε αχρηστία, λόγω έλλειψης προσωπικού και μάλιστα έμπειρου. Τελικά το ‘’άχρηστοι’’ μας ταιριάζει γενικώς και για πολλά!

Μόνο όποιος δε χρειάστηκε έστω και μία φορά την πρόσβαση σε Δημόσια Υγεία δεν ξέρει τι συμβαίνει γενικώς. Και να σκεφθεί κανείς πως οι συνταξιούχοι πέρα από τα 30-40 χρόνια που πλήρωναν για περίθαλψη και ακόμα πληρώνουν με κρατήσεις από κύριες και επικουρικές συντάξεις, τώρα καλούνται να πληρώνουν τσουχτερή συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις ή νοσήλια! Όταν χιλιάδες άλλοι έχουν πρόσβαση σε όλα και περίθαλψη χωρίς να έχουν βάλει ούτε 1 Ε στο Ταμείο. Και λέμε στους νέους να κάνουν Ιδιωτική ασφάλεια.... να την πληρώνουν με τι; Σε είδος; Ακόμα και 1.000 Ε να έχει εισόδημα κάποιος το μήνα, δε βγαίνει για να κάνει Ασφάλεια Ζωής. Εκτός κι αν καταλήξει σε ημίμετρα, κάρτες υγείας που κυκλοφορούν και εξυπηρετούν κάποιες καταστάσεις, άλλοτε με ποσοστό συμμετοχής και κάποιες άλλες ευκολίες. Και πάλι το κέρδος αφορά τις Εταιρίες κι όχι τον πολίτη στην ουσία.

Το ψέμα και το θράσος πάνε σύννεφο, μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας και λέμε κι ευχαριστώ... όλα υπολειτουργούν κι όλα τα σερβίρουν ως τέλεια. Και ήδη ήρθε η απάντηση σε θέμα που ετέθη με συμβαίνοντα : ‘’α απαντήθηκε αυτό από το 40% του Ελληνικού λαού’’! Κι ακόμα δεν έχουμε τελικό εκλογικό αποτέλεσμα! Φαντάσου και να έχουμε!!  Ετέθη και το δίλημμα βεβαίως – βεβαίως, ‘’ή αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο’’! Επιχείρηση επηρεασμού των φοβισμένων και βάλε,  αν ψηφίσουν, ή θα προτιμήσουν τις διακοπές τους, ή δεν θα έχουν ναύλα! Όπως και τώρα η 25η Ιουνίου άραγε επιλέχτηκε τυχαία; Πολλοί διαμαρτύρονται πως έχουν τελειώσει τα λεφτά και δεν μπορούν να πάνε στα μέρη τους να ψηφίσουν. Αν οι συντάξεις καταβληθούν προ της ημερομηνίας αυτής, ανακαλώ την σκέψη που έκανα!

Και κάτι να γελάσουμε, Ερπετολόγος αναφερόμενος στα φίδια που εμφανίστηκαν σε πόλεις, είπε: Είναι εποχή ζευγαρώματος γι’ αυτό τα βλέπουμε πιο συχνά ! Δηλαδή παλιά πού ζευγάρωναν; Ξαφνικά αποφάσισαν να δίνουν ραντεβού με το ταίρι τους σε πολιτισμένα μέρη;

Τι να πεις με αυτά που ακούμε ... ευτυχείτε!

 

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 Πηγή: Εφημ ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 

                        ψΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ...15 Ιουλίου, 2023.


Δεν υπάρχουν σχόλια: