Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Κάθε μέρα και χειρότερα ....

 


Ήρθε και ο Φίλιππος, μας ξεπάγιασε μέσα στο Μάρτη κατά το ‘’’Μάρτης γδάρτης’’, στης ακρίβειας τον καιρό, τι φοβερό, τι τρομερό να μην μπορώ να ζεσταθώ! Το θέμα με τους λογαριασμούς ενέργειας τραγικό! Αποκλείεται μεγάλο ποσοστό νοικοκυριών ή επιχειρήσεων να μπορέσει να τα πληρώσει. Η βενζίνη ομοίως άλλο αγκάθι ειδικά για όσους έχουν ανάγκη να χρησιμοποιούν Ι.Χ. «Δεν μειώνουμε τον ΕΦΚ γιατί θα επωφεληθούν οι κάτοχοι  Porsche Cayenne» Ένα από τα πρόσφατα ευφυολογήματα που ακούσαμε! Ακριβώς μια χαρά να ρυθμίσουμε και το κυκλοφοριακό, να παροπλιστούν όλα τα ‘’φτωχά’’ οχήματα, λόγω αδυναμίας να βάλουν βενζίνη,  και να κυκλοφορούν σε ελεύθερους δρόμους τα ακριβά! Μα είναι σοβαρές δικαιολογίες/ τοποθετήσεις αυτές; Ή το άλλο «να περιορίσετε τα ψώνια για να αντιμετωπίσετε την ακρίβεια» …. Να κόψουμε και το φαγητό δηλαδή…. Ευκαιρία να αδυνατίσουμε! Συναίσθηση της πραγματικότητας δεν υπάρχει από τους επάνω, και πώς να υπάρχει δηλαδή όταν όλα είναι πληρωμένα κι ο λαός έχει για μένα;

Η Αυστρία, που πρώτη μίλησε και επέβαλε  υποχρεωτικότητα εμβολιασμού τον περασμένο Νοέμβριο και για επιβολή προστίμου από Μάρτιο στους μη εμβολιασμένους άνω των 60,  ανέστειλε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και μάλιστα έξι ημέρες πριν αρχίσουν να επιδίδονται πρόστιμα για την παραβίαση του μέτρου αυτού. Ο υπουργός Υγείας Γιοχάνες Ράουχ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα υπάρξει άλλη αξιολόγηση των σημείων του μέτρου αυτού που αφορούν τη δημόσια υγεία και τους συνταγματικούς νόμους εντός τριών μηνών. Όλα τα Κράτη χαλαρώνουν μέτρα, εγκαταλείπουν υποχρεωτικότητα και φυσικά αν εξαιρέσεις την Ιταλία που νομίζω επέβαλε πρόστιμο, εμείς εκεί δεν κάνουμε πίσω. Στα ήδη στραγγισμένα πορτοφόλια των Ελλήνων, εν καιρώ αυξήσεων των πάντων, ασύλληπτης χρέωσης ενέργειας και βενζίνης, τιμωρεί 300 χιλ. ανθρώπους ‘’διότι δεν συμμορφώθηκαν  προς τις υποδείξεις’’ και αυτή είναι μια άκρως δημοκρατική κίνηση και προπαντός αγάπη και ενδιαφέρον για την υγεία τους! Θα πάνε από πείνα, από το κρύο, από εγκεφαλικό λόγω στενοχώριας, αλλά αυτό είναι άνευ σημασίας, μπορεί να θεωρηθεί και κινδυνολογία. Κατέληξε την καταγραφή της πραγματικότητας να την χαρακτηρίζουμε κινδυνολογία και μιζέρια. Εθελοτυφλούμε αλλά ως πότε; Σε λίγο πολλά νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς ρεύμα, είμαστε πολύ κοντά σε μια ανθρωπιστική κρίση. Πλην όμως έχουμε χρήμα, χώρο, δουλειές για πρόσφυγες και μετανάστες και περίσσευμα όπλων για να στέλνουμε σε πεδία μαχών. Θα στείλουμε και 5χιλ. υγειονομικούς σπίτια τους, αυτούς που τον πρώτο χρόνο της πανδημίας χειροκροτούσαμε για την προσφορά τους στο σύστημα και τους ασθενείς! Κι αυτοί την ανυπακοή πληρώνουν. Και λέω ανυπακοή, διότι όταν λες στον άλλον κάνε την πρώτη δόση και έλα, δεν είναι λόγος λοιπόν προστασίας/προφύλαξης, αλλά λόγος υποταγής στην εντολή. Πάντως πρώτη φορά στα χρονικά θα απολυθούν Δημόσιοι Υπάλληλοι, εκτός κι αν δεν είναι Δημόσιοι αλλά συμβασιούχοι. Είναι τόσους μήνες χωρίς μισθό, έρανοι έγιναν για να βοηθηθούν. Και σε λίγο και άνεργοι. Είναι συγκινητικό πάντως πόσο αγαπάει αυτό το Κράτος το λαό του. Ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια το έχουμε βιώσει για τα καλά!

Ωστόσο, ο πόλεμος συνεχίζεται, οι οικονομίες κλονίζονται κι ακόμα δεν το νιώσαμε βαθιά. Όλες αυτές οι κυρώσεις, δημεύσεις κλπ. θα γυρίσουν πάνω μας και εξ’ ίσου χαμένη από όλο αυτό θα βγει και η ΕΕ, εκτός της Ρωσίας. Άλλωστε σε ένα πόλεμο όλοι χάνουν, κι όταν λέω ‘’όλοι’’ εννοώ τους λαούς κι όχι τις εξουσίες, γιατί αυτές παίζουν τα παιχνίδια τους και κάποιος χάνει, κάποιος κερδίζει στο τέλος.

Τέλος και η συνταγογράφηση βιταμινών, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Από τη λίστα  θα βγουν συμπληρώματα μαγνησίου, ασβεστίου, βιταμίνης D και άλλων βιταμινών. Κι αυτό γιατί παρουσιάστηκε υπερβολική και αδικαιολόγητη χρήση. Και φυσικά όπου δεν μπορούμε να ελέγξουμε και να πατάξουμε την όποια ‘’παραβατικότητα’, να βρούμε και να κάψουμε τα ξερά,  την πληρώνουν τα χλωρά και καίγονται. Η εύκολη λύση.

Ζούμε σε εποχή παράνοιας, παραλογισμού και άκρας υποκρισίας! Η κορύφωση της υποκρισίας το ‘’να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω μέλι’’… δημιουργούν δράματα στους λαούς, καταστροφές, ξεριζωμό και μετά στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια και εμφανίζονται ως σωτήρες φιλάνθρωποι.

Ας ευχηθούμε να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό και να μην πάρει διαστάσεις και φυσικά να καταλαγιάσει αυτό το μίσος που καλλιεργείται απέναντι στους Ρώσους. Κατακριτέα η οποιαδήποτε εισβολή, αλλά χωρίς πάθος και μίσος για το λαό ακόμα και για την πολιτιστική του κληρονομιά. Μέσα στην όλη υπερβολή και παρεκτροπή που επικρατεί και αυτό. Ας ευχηθούμε να έρθει ένα τέλος σε όλα αυτά!+++

 

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 17.03.22

Δεν υπάρχουν σχόλια: