Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Από το κακό στο χειρότερο....

 


Από το κακό στο χειρότερο πάμε και μέσα και έξω! Ο πόλεμος συνεχίζεται, οι επιπτώσεις θα φανούν οσονούπω σε όλους μας, άσε που ακόμα και ο Σόρος βλέπει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως αρχή ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος θα μπορούσε να καταστρέψει τον πολιτισμό μας. Κι εδώ που τα λέμε εμμέσως πλην σαφώς ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε αρκετές προσπάθειες για να επεκταθεί ο Πόλεμος πέραν της Χώρας του, με τις διάφορες απαιτήσεις του δημόσια προς άλλα Κράτη ή το ΝΑΤΟ. Ευγνωμονεί επίσης τον Ερντογάν και το ίδιο έκανε και ο Μπάϊντεν. Εμείς ραπανάκι για την όρεξη! Πρώτοι να δηλώσουμε διάφορα, πρώτοι να επιβεβαιώνουμε θέση ‘’κλειδί’’ για μεταφορά όπλων κ. ά. μέσω της Χώρας μας, συναντάμε και τον Ερντογάν σε μια στιγμή που ανεβαίνουν οι μετοχές του, ‘’σημειώσαμε πρόοδο στο Αιγαίο’’ απ’ ότι ελέχθη μετά, αλλά οι μεν παραβιάσεις συνεχίζονται και οι Τούρκοι από τη μεριά τους μιλούν πλέον καθαρά για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Μια χαρά δηλαδή όλα, τι σόϊ διαπραγματεύσεις και ‘’σκληρές απαντήσεις ‘’ είναι αυτές, που συνέχεια μας λένε πως δίνουν στην Τουρκία; Ας ευχηθούμε να μην εκμεταλλευτεί την λόγω πολέμου και λόγω της στάσης του υπεροχή του αυτό τον καιρό για να προσέλθει ως Προστάτης, όπως έκανε και στην Κύπρο.

Πάντως μπορεί να μην παράγουμε σχεδόν τίποτα, αλλά έχουμε μεγάλο ποσοστό παραγωγής ηλιθιότητας. Κυκλοφορούν μυαλά περιορισμένης ευθύνης, κρίσης και αντίληψης πολλά, που είναι και τα πλέον επικίνδυνα, γι’ αυτό και νύχτωσε και το ξημέρωμα αργεί! Επίσης, έχουμε γεμίσει και βολεμένους παρανοϊκούς, που πουλάνε και τρέλα από πάνω, σου λένε και σου επιβάλλουν διάφορα, και πολλοί από κάτω ‘’αγρόν ηγόρασαν’’! Είναι η υπερπαραγωγή που ανέφερα πιο πάνω. Το τι μαργαριτάρια έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια δε λέγεται! Σε φτύνουν και σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα και συ χαμπάρι, παρακαλάς για ελεημοσύνη, γιατί ας μη γελιόμαστε τα μέτρα ελεημοσύνη είναι κι όχι μέτρα στήριξης όπως λέγονται! Όταν τα πάγια έξοδα ενός σπιτιού, μαζί με φόρους αγγίζουν τα 700 Ε (τουλάχιστον) μηνιαίως μπορεί να καταλάβει κάποιος κατά πόσον μπορούμε να μιλάμε για ζωή, ότι ζει κάποιος ... ούτε καν για επιβίωση δεν μπορούμε να μιλάμε, έτσι απλά το αναφέρω για να μην παραμυθιαζόμαστε! Κι έχουμε ακούσει διάφορα αυτά τα χρόνια και αυτό τον καιρό, όπως το ‘’δεν μπορώ να ζήσω με 800 Ε το μήνα, αλλά εσείς ζήστε, ή το άλλο το έξυπνο που είχε πει το 2020 ο ΥΠΑΝ ‘’με 400 Ε περνάς καλά τώρα με την καραντίνα γιατί μένεις μέσα και περιορίζονται τα έξοδα’’, και άλλα πολλά τέτοια έξυπνα με κορύφωση πρόσφατη δήλωση του κ. Στουρνάρα, πως τα νοικοκυριά δεν έχουν πρόβλημα με την ακρίβεια γιατί έχουν καταθέσεις και θα την αντιμετωπίσουν. Να υποθέσω πως ακόμα και τις όποιες οικονομίες του πολίτη έχετε βάλει στο στόχαστρο, να ξοδευτούν πάση θυσία;

Τι όνειρα και τι σχέδια να κάνει πλέον κάποιος στην εποχή που ζούμε; Να παρακαλάει μόνο να έχει υγεία, να βγάλει το μήνα χωρίς χρέη και να μην του χτυπήσει ο πόλεμος την πόρτα! Χτυπιέται από παντού, από την ακρίβεια σε όλα, από τους φουσκωμένους λογαριασμούς, από φόρους, από πρόστιμα, ανεργία, ανασφάλεια, φόβους κατάθλιψη και όλα αυτά φυσικά γεννούν θυμό και οργή!  Ποιος να μας έλεγε ότι θα φθάναμε σε σημείο να ζητιανεύουμε ψίχουλα, (γιατί εκεί έχουμε φθάσει) και δε θα τον λέγαμε τρελό! Κι έπεται συνέχεια… ένα απ’ όλα μου ήρθε τώρα, αυτά τα 40 τόσα εκατομμύρια στήριξης που δόθηκαν προστίθενται στα δάνεια μας κι από τη δική μας τσέπη θα πληρωθούν κι αυτά!

Όσο για την πανδημία, τη σκέπασε ο πόλεμος για την ώρα, οι αναφορές αραιά και πού, μιλούν για ελαφρά συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον 2 που κυκλοφορεί πλέον ευρέως και για να είμαστε ειλικρινής έχει ευρεία εξάπλωση στους πλήρως εμβολιασμένους!  Επίσης έγινε αναφορά και για επιδημία γρίπης που θα ενταθεί στις επόμενες μέρες. Τη θυμηθήκαμε και τη γρίπη, μην ξεχνιώμαστε!

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να μας σώσει εδώ που έχουμε φτάσει, που μας έχουν φτάσει και οι ΄΄Σωτήρες’’ εξ ‘ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια και θεωρούν πως όλα βαίνουν καλώς, οι περισσότεροι εκτός τόπου και χρόνου, εκτός πραγματικότητας της Κοινωνίας. Καλά ξεμπερδέματα να έχουμε με όλα αυτά που έχουν πέσει πάνω μας!

Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

                            Ψυχανεμίσματα ... 24/03/22.


Δεν υπάρχουν σχόλια: