Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ....

 


Ευτυχώς καταφέραμε φέτος να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου, χωρίς τις συνήθεις προστριβές για το θέμα των παρελάσεων και τα τοιαύτα και όλα διεξήχθησαν ομαλά. Κάποτε γέμιζαν σημαίες τα μπαλκόνια, τώρα αραιά και πού αν δεις σημαία να κυματίζει. Βέβαια ας μην ξεχνάμε τα αρνητικά που έχουν μεσολαβήσει, καραντίνες, απαγορεύσεις, ταμπέλες τότε επί Χ.Α. ότι όποιος είχε σημαία στο μπαλκόνι ήταν ακροδεξιός κ.ά. πολλά. Ξεσυνήθισε ο Έλληνας να υψώνει τη σημαία στο μπαλκόνι ειδικά οι νεώτερες γενιές που έχουν μείνει μακράν της ιστορίας, παραδόσεων και εθίμων. Ας είναι, πάντως οι γονείς χάρηκαν τα παιδιά τους να παρελαύνουν, κι όλοι εμείς όπως και την παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων που σου δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας και εθνικής περηφάνιας. Κάτι που ειδικά τώρα χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η σκόνη του πολέμου απλώνει στην ατμόσφαιρα και τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν. Οι συνέπειες θα πέσουν και πάνω μας όσο ο πόλεμος διαρκεί και ας ευχηθούμε να μην επεκταθεί και σε άλλες Χώρες.

Στης ακρίβειας τον καιρό ήρθε κι ο πόλεμος κι έδεσε το γλυκό της εξαθλίωσης. Κάτι η καραντίνα 2 χρόνια, κάτι οι ανατιμήσεις και κάτι ο πόλεμος, σηματοδοτούν μια δυσοίωνη εξέλιξη στη ζωή μας. Ειδικά σε μας που έχουμε ήδη 12 χρόνια βιώσει κι έναν οικονομικό πόλεμο! Και είμαστε στη μέση γεωγραφικά κι εδώ έχει μαζευτεί όλη η δύναμη του Πλανήτη, η αντίθετη προς τη Ρωσία. Λεπτές οι ισορροπίες και δεν είμαστε καθόλου προσεκτικοί. Προβαίνουμε σε δηλώσεις , προσκλήσεις, διαβεβαιώσεις, κρίσεις … εύχομαι να μας βγει σε καλό όλο αυτό.  Ο δε Ουκρανός Πρόεδρος καθημερινά είναι στην οθόνη για να παρακαλέσει, ή να ζητήσει ή να απαιτήσει διάφορα, από τη Δύση, από Εμάς, από το ΝΑΤΟ ακόμα και από τις ΗΠΑ που ζήτησε να αρθούν οι κυρώσεις από τον Αβράμοβιτς. Δε θυμάμαι και άλλον αρχηγό Κράτους εν μέσω πολέμου, να αιτεί και να υποδεικνύει κινήσεις σε Δύση και ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερη περίπτωση;… πλάτες έχει; Αυτό θα το γράψουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Πάντως την έχει δει κάπως. Εύχομαι να μην εμπλέξει και άλλους στον πόλεμο, γιατί κάποια από τα αιτήματα του εκεί παραπέμπουν. Και μια απορία μέσα σε όλα : Σε τι ''εξυπηρετεί'' ή βοηθάει το να μιλήσει ο Ζελένσκυ στη Βουλή των Ελλήνων που τον καλέσαμε; ... και μάλιστα να παίζει ως ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ μια τέτοια μέρα διπλής γιορτής για το Έθνος, την 25η Μαρτίου; ...

Πολιορκούνται : η υγεία μας, η ζωή μας, η αντοχή μας, το πορτοφόλι μας, η πατρίδα μας, η ελευθερία μας χρόνια τώρα, και πολύ φοβάμαι όταν όποτε βγούμε από το τούνελ της πανδημίας και του πολέμου υγιείς, η ζωή που θα μας περιμένει δεν θα έχει καμιά σχέση με το πριν και μπορεί ακόμα και η 10ετία που πέρασε να μας φανεί παράδεισος. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί τα Κράτη ότι έρχεται ‘’κόλαση’’ και πρέπει να πάρουν μέτρα. Ο Μακρόν μιλάει για ‘’λιμό’’ έτσι και συνεχιστεί ο πόλεμος, οι ΗΠΑ φοβούνται μην ρίξει χημικά ο Ρώσος που θα έχουν επιπτώσεις και σε λαούς άλλων Χωρών εκτός πολέμου, εκατομμύρια οι πρόσφυγες, εκατομμύρια οι άστεγοι λόγω φυσικών καταστροφών, ένας Πλανήτης στο κόκκινο, με το ζόρι κρατιέται το κουμπί του Πυρηνικού πολέμου. Εύχομαι να μην πατηθεί ποτέ γιατί έτσι και πατηθεί όπως λένε, μιλούν για 90 εκατομμύρια νεκρούς πέραν άλλων συνεπειών. Αυτό το 2022 απ’ αρχής μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Και μέσα και έξω όλα μαύρο χάλι.

Εδώ συνεχίζεται η φτωχοποίηση του Έλληνα, κι αυτοί που μπορούν ακόμα και τα φέρνουν βόλτα, σε λίγο δε θα μπορούν με την ακρίβεια σε όλα. Άσε που έχει ξεπαγιάσει ο κόσμος γιατί δεν έχει χρήματα για θέρμανση. Κι αυτός ο χειμώνας λες και εκδικείται, δε λέει να κοπάσει. Πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με άλλους τρόπους. Σε λίγο θα δούμε πολυκατοικίες στο σκοτάδι, χωρίς ασανσέρ, κουδούνια κλπ. γιατί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα κοινόχρηστα με αυτούς τους λογαριασμούς ρεύματος. Και συνέχεια δεχόμαστε πρόσφυγες και μετανάστες. Εδώ δεν έχουμε να θρέψουμε τους ντόπιους, έχουμε για τους ξένους; 

Και δε φθάνουν όλα αυτά θα αρχίσει και η γκρίνια ανάμεσα στις Χώρες της Δύσης, ειδικά με το μείζον θέμα της κρίσης στην ενέργεια και των μέτρων σχετικά με αυτό. Φυσικά οι κυρώσεις στο Ρώσο και τους Ρώσους ανά τον κόσμο, δε θα ζημιώσει μόνον αυτούς. Αν όχι περισσότερο, το ίδιο θα κοστίσουν και στους λαούς της Δύσης δυστυχώς. Το μόνο που μένει να παρακαλάμε για ένα θαύμα .. να τα βρουν και να μην συνεχίσουν την καταστροφή. Καλή μας δύναμη, ψυχραιμία και καθαρή σκέψη!

Νίκη Παπουλάκου

Πηγή :! Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 31.3.22

Δεν υπάρχουν σχόλια: