Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Έρχεται μπόρα και καταχνιά....

 


Όλα τα είχαμε, ένας πόλεμος με όπλα μας έλειπε, ήρθε κι αυτός!  Ναι μεν τα όπλα δεν θα τα πάρουμε, αλλά τις συνέπειες θα τις υποστούμε! Και μας βρίσκουν σε στιγμή που έχουμε ήδη γονατίσει οικονομικά και ψυχικά. Πολύ φοβάμαι πως έρχονται μέρες που θα πούμε το ‘’ψωμί ψωμάκι’’ και θα κυριολεκτούμε!  Από ότι βλέπουμε πάλι, το μάθημα που παίρνουμε είναι ότι  οι συμμαχίες, οι Ενώσεις (ΕΕ) κτλ. είναι μόνο για καιρό ειρήνης, σε περίπτωση πολέμου σου κουνάνε απλώς το μαντήλι, καταδικάζοντας μεν ενέργειες αλλά από μακριά, λέγοντας σου πως είναι μαζί σου και επιβάλλοντας ''μέτρα τιμωρίας'' στον εχθρό. Στην αντάρα του πολέμου είσαι μόνος! Αυτό για να μαθαίνουμε….

Γεγονός είναι πάντως ότι αυτό το ''περί διεθνούς Δικαίου και παραβίασης του’’, επικαλείται και χρησιμοποιείται κατά περίπτωση συμφερόντων. Βλέπε Κύπρος και Ερντογάν και κρίνε! Άσε που τότε που συνεδρίαζαν για επιβολή κυρώσεων στον Ερντογάν, παρότι μας αφορούσε άμεσα δεν κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία μας, ενώ τώρα είμαστε στην πρώτη γραμμή και πρώτος ο ΠΘ μας μίλησε από όλους εκεί! Δεν αρκεστήκαμε στην ολική απόφαση του Συμβουλίου και αναφορά στο θέμα, θελήσαμε να δώσουμε επακριβώς και την προσωπική μας θέση. Άντε να δούμε πού θα βγει όλο αυτό και όπως πάντα για μας δε ζητάμε τίποτα. Τραγική ειρωνεία δε, το γεγονός ότι όλοι αυτοί που καταδικάζουν ενέργειες και μιλούν για παραβίαση Διεθνούς Δικαίου, είναι οι ίδιοι που καθημερινά παραβιάζουν το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των πολιτών τους, κάτι που το έχουμε γευτεί τα τελευταία χρόνια έντονα. Παρατρεχάμενοι λοιπόν των καταστάσεων και αντιγράφουμε πάντα οτιδήποτε ανάποδο ή ακραίο των Εταίρων, αγνοώντας τα όποια καλά, σε αυτά γυρνάμε την πλάτη. Όπως και με το πρόστιμο των 100 Ε, το είπε η Αυστρία πρώτη για πρόστιμο και υποχρεωτικότητα, που ακόμα δεν το έχουμε δει να παίζει, και σε 15 μέρες το ανακοινώσαμε κι εμείς και τώρα το εφαρμόσαμε. Τα ραβασάκια τρέχουν εδώ και μια εβδομάδα για τα πρόστιμα. Το πώς θα ζήσει ο πολίτης, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες ποσώς ενδιαφέρει και τους 300. Δεν υπάκουσε ας πεθάνει! Ειλικρινά είναι στιγμές που απορώ πού βρίσκουν μούτρα και εμφανίζονται στις οθόνες και στα παράθυρα των ΜΜΕ. Από το 2010 ξεκίνησε η καταδίωξη των άνω των 60 μέχρι την ισοπέδωση του σήμερα. ''Οι Λόρδοι που σκόρπισαν λόρδα΄΄ ...μεγάλο επίτευγμα από τη μια στιγμή στην άλλη να μετατρέπεις νοικοκυραίους πολίτες σε τάγματα επαιτών, υπερπαραγωγή στις οθόνες μας και στη ζωή μας!

 Δηλαδή κάποιος που δούλεψε 35-40 χρόνια ή και περισσότερα και πλήρωνε αδρά Ταμεία, να καταλήγει βγαίνοντας στη σύνταξη να ζήσει φτωχικά, να αποχωριστεί το σπίτι, το αυτοκίνητο, το εξοχικό αν έχει αφού δεν θα μπορεί να τα συντηρήσει, και το χειρότερο να μην μπορεί να συντηρήσει ούτε τον εαυτό του. Εκεί που έφτασαν πάλι τα ενοίκια, κι όταν σε ένα συνταξιούχο των 800 Ε ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι 680, μπορεί να καταλάβει κανείς για τι μιλάμε. Και ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να καταδικάσετε αυτές τις ηλικίες που έζησαν αξιοπρεπώς μια ζωή κι είχαν ένα τρόπο ζωής, να τα χάσουν όλα, λες και ήταν έμποροι που χρεοκόπησαν κι έμειναν στον άσσο;  Κάποιος έλεγε να δουλέψει σκληρά μια ζωή για καλά γεράματα. Κι ήρθατε εσείς και του αποκλείσατε τα καλά γεράματα … κατά τα άλλα κόπτεσθε για τη ζωή του τώρα με την πανδημία και το εμβόλιο! Ποια ζωή αυτή που έγινε βραχνάς πλέον από φτώχεια χρέη, από ανασφάλεια κ.ά; Και να έχεις και κάποιους να σου λένε πως όποιος μιλάει για ακρίβεια και φτώχεια, είναι μίζερος και εχθρός του λαού. Πέρα από πρόβατα θέλουν και στρουθοκαμήλους φαίνεται! Αλλά είτε αναφερθείς, είτε όχι, είναι η πραγματικότητα της καθημερινότητας μας και αυτό δεν κουκουλώνεται γιατί βιώνεται και βιώνεται άγρια για αρκετούς! Το μόνο ‘’καλό’’ αυτές τις μέρες ότι ησύχασαν τα αφτιά και η ψυχή μας από τα δελτία θανάτου περί πανδημίας, εμβολίων και θανάτους. Αρκετές χώρες έχουν αφήσει το θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού και πιστοποιητικών, εμείς επιμένουμε, ψηφίζουμε νόμους για πρόστιμα και ετοιμάζουμε απολύσεις. Τόση αγάπη για το λαό που σε ψήφισε πώς να την αντέξεις;

Εύχομαι ο Μάρτης να είναι φιλικός γατί οι δυο προηγούμενοι ήταν άσε καλύτερα … καλό μήνα και ειρήνη να επικρατήσει στην Οικουμένη. Kαλά Κούλουμα, καλή Σαρακοστή!

+++

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'''

               Ψυχανεμίσματα... Πέμπτη 3/3/22.


Δεν υπάρχουν σχόλια: