Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Καλή Χρονιά!

 




Πέρασαν και τα Χριστούγεννα, εν μέσω απαγορεύσεων, φθάσαμε στον αποχαιρετισμό του 2021 που μας υποχρέωσε ! Τέτοιο πανικό που ζούμε αυτές τις μέρες ούτε με τη Δέλτα και χωρίς εμβόλια στο τέλος του ’20 δε ζήσαμε! Φέτος παρά τα εμβόλια αντί για καλύτερα βιώνουμε τα χειρότερα! Μας βρήκε στο μηδέν από ελευθερίες και κανονικότητα και μας αφήνει πάλι σχεδόν στο  ίδιο σημείο! Να πάει και να μην ξανάρθει! Είχε απ όλα τα κακά, πανδημία, νεκρούς, σεισμούς, πλημμύρες, φωτιές, εκρήξεις ηφαιστείων, καταστροφές.  Τον περάσαμε χωρίς να ζήσουμε, ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε να ζήσουμε υγιείς στο χρόνο που έρχεται. Να φύγει ή να ελαχιστοποιηθεί η ορμή του ιού και να μπορέσει η ανθρωπότητα να πάρει ξανά σωστές ανάσες. Απομονωθήκαμε από συγγενείς και φίλους, ξεχάσαμε τις αγκαλιές, τα φιλιά, μιλάμε ανέκφραστα, με τη μάσκα να καλύπτει τις εκφράσεις του προσώπου και να προσφέρει έναν άχαρο ξύλινο  λόγο.

Στολίστηκαν ωστόσο πλατείες, κτίρια κ. ά. τώρα στις γιορτές για να τονώσουν το ηθικό των πολιτών; Ακυρώθηκαν και διάφορες εκδηλώσεις, η χαρά μας έμεινε. Όταν παράλληλα πολιορκείται ο πολίτης ολημερίς από  ειδήσεις τρόμου και απόψεις, όταν οι λογαριασμοί λήγουν και δεν έχεις να τους πληρώσεις, όταν  και τόσα άλλα όταν, όσα λαμπιόνια κι αν ανάψουν κι όσοι διάσημοι κι αν βγουν στις οθόνες, το ηθικό δύσκολα να ανέβει. Και δε μιζεριάζει αυτός που  βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα και την αναφέρει. Μίζερο είναι το μυαλό αυτού που δεν το καταλαβαίνει αυτό που ο άλλος βιώνει, πιθανόν και η ψυχή του! Άραγε ποιοι θα βρεθούν να απολαύσουν τα στολίδια, μετά και τις τελευταίες απαγορεύσεις και μέτρα; Οι εμβολιασμένοι κυνηγούν την Τρίτη δόση και σε λίγο την 4η, οι ανεμβολίαστοι τρέχουν για την πρώτη και μέχρι να φθάσουν στην Τρίτη που καλύπτει την Όμικρον θα έχουν περάσει 5 μήνες … που σημαίνει πως μπορεί να έχει λήξει η Όμικρον και να έχουμε άλλη μετάλλαξη ως τότε.  Και φυσικά στο 5μηνο είναι απροστάτευτοι στην Όμικρον, σύμφωνα πάντα με τις αναφορές των επιστημόνων για το πόσο διαρκεί η προστασία με το εμβόλιο και ποιες μεταλλάξεις καλύπτει και για πόσο! Δηλαδή όλοι σε έναν αγώνα δρόμου που όμως αν προσπαθήσεις να κατανοήσεις με τη λογική όλα αυτά που γίνονται κάπου υπάρχουν κενά. Είναι πολλά εκτός λογικής στη σφαίρα του ανεξήγητου. Κυνηγάμε, πολεμάμε έναν ιό που όμως τα όπλα που μας έδωσαν είναι για λίγο ή δημιουργούν ανάγκη για άλλα! Πάντως το αφήγημα για το εμβόλιο ως το δρόμο για την Ελευθερία, ναυάγησε παταγωδώς! Και πολύ κράτησε,  αφήνοντας τους εμβολιασμένους να πιστεύουν πως ελευθερώθηκαν και μπορούν να κινούνται ελεύθερα παντού χωρίς προφυλάξεις. Πιθανόν κι αυτό να πληρώνουμε τώρα όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων παντού. Αφού και κολλούν και μεταδίδουν άρα ο ιός κινήθηκε ελεύθερα κάτι μήνες τώρα. Και ας σταματήσει και το άλλο αφήγημα περί πανδημίας ανεμβολίαστων, κολλάμε όλοι και ασθενούμε και ανάλογα με τη βιολογική κατάσταση του καθενός και το ανοσοποιητικό του, η σοβαρότητα της νόσησης\

Όσο για την άλλη πανδημία των ανθρωποκτονιών τι να πει κανείς; Τραγικό. Τα δε θύματα από φωτιές σε σπίτια τον τελευταίο μήνα (21) ούτε τότε στην αρχή της οικονομικής κρίσης δε θρηνήσαμε τόσα θύματα. Βαλλόμαστε από πολλές πανδημίες, πολλές ασθένειες, ατμοσφαιρική ρύπανση, ανέχεια, μοναξιά, κατάθλιψη  και ποιος να μας σώσει από όλα αυτά; Ωστόσο από τον κορωνοϊό εγγυώνται πως μας σώζουν! Με τα λοιπά είναι μιζέρια να ασχολείστε, σύμφωνα με τη γνώμη κάποιων χορτάτων.

Με το φόβο του ιού συμβαίνουν τα εξής : κάποιοι έχουν κλειστεί


σπίτι, κόβοντας επαφές σχεδόν με όλους συγγενείς και φίλους, παρέα με τη μοναξιά ή την κατάθλιψη, ή τα ενδοοικογενειακά προβλήματα που λόγω κλεισούρας όπου υπήρχαν μεγάλωσαν και ήδη εισπράττουμε ως Κοινωνία το αποτέλεσμα. ‘Αλλοι πάλι αδιαφορούν και κινούνται σα να μη συμβαίνει τίποτα και τρέχουν για νυχτερινή διασκέδαση και ξέφρενα πάρτι. Ως Κοινωνία δυστυχώς έχουμε αποτύχει, μια ματιά στα όσα συμβαίνουν το τεκμηριώνει! Ευκαιρία λοιπόν αυτές τις άγιες μέρες να κάνουμε τον Απολογισμό μας ο καθένας μόνος με τον εαυτό του και ας πάρουμε αποφάσεις για νέα πλεύση ζωής. Απογραφή πεπραγμένων και συμβάντων έξω και μέσα μας, ξεκαθάρισμα και προχωράμε!

Ενας απολογισμός είναι και αυτά που σας γράφω, για τη χρονιά που αφήνουμε σε λίγο και που θα μας μείνει αξέχαστη. Καλή Πρωτοχρονιά, ευτυχισμένη η νέα χρονιά με υγεία και καλύτερες μέρες. Και μια ευχή όλοι μαζί να κάνουμε …. Να πάρει δρόμο ο ιός! Καλή Χρονιά, χρόνια πολλά!

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή:Εφημ.΄΄Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

                            Ψυχανεμίσματα... 30.12.21

Δεν υπάρχουν σχόλια: