Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Επίθεση, νέα τακτική για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολότητα!

 


Η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορα, τέλος στις πτήσεις από Ν. Αφρική, λόγω της νέας μετάλλαξης Μπονσουάνα. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη μετάλλαξη εκτός συνόρων, την ίδια κιόλας μέρα κρούσμα στο Ισραήλ και μετά στο Βέλγιο. Από το αχ στο βαχ πάμε, άντε να δούμε τι θα γίνει! Πάνω που χαιρόμασταν την 3η δόση και την προσέλευση κι άλλων για εμβολιασμό,  έσκασε νέα μετάλλαξη με απροσδιόριστες έως άγνωστες συνέπειες.  Κι αντί να λάβουμε προφυλάξεις άπαντες, εξακολουθούμε να διαλαλούμε πως μόνο οι ανεμβολίαστοι οφείλουν να προσέχουν, να κάνουν τεστ και να μην κυκλοφορούν! Αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις ΠΟΥ και τόσων άλλων που μιλούν για λάθος, αναφερόμενοι στο στιγματισμό μιας μερίδας λαού, αφού όλοι χρειαζόμαστε προφυλάξεις και κινδυνεύουμε και να νοσήσουμε και να μεταδώσουμε, άλλος βαριά κι άλλος ελαφρά. «Δε χαμπαριάζει από εμβολιασμό η μετάλλαξη Δέλτα» προειδοποιεί ο Γ. Παυλάκης γιατρός-ερευνητής. Τόνισε ότι είναι αδήριτη πραγματικότητα ότι το κύμα αυτό συντηρείται και από τους εμβολιασμένους και από τους ανεμβολίαστους, όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι ανεμβολίαστων αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό» είπε.  Ή μήπως κάθε γνώμη και άποψη διαφορετική από τη γραμμή μας περνάει στη λίστα των ψεκασμένων;

Γιατροί καταγγέλλουν πως χάνονται ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού και μάλιστα ειδικευμένου, ανέφεραν ακόμη πως Οφθαλμίατρος χρησιμοποιείται για ανάγκες θέσης Πνευμονολόγου. Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά κι από την άλλη να βλέπεις να κυνηγούν με το σκουπόξυλο κάποιους που από φόβο ή από απόφαση δεν κάνουν το εμβόλιο, αδιαφορώντας για την ουσία του προβλήματος. Τι δηλαδή, προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα με ασπίδα και  ταμπέλα το   ‘’ανεμβολίαστοι, δημόσιος κίνδυνος’’; Ωραία Κοινωνία! Σε μία εβδομάδα ο αριθμός νέων μολύνσεων κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 18 ετών έφθασαν τις 11.131, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Να κι άλλη μια εστία διασποράς του ιού. Ούτε κι αυτό το παραδεχόμαστε. Όπως ακόμα και για τα ΜΜΜ καταλήξαμε σε συμπέρασμα μετά από έρευνα… πως η χρήση της μάσκας προστατεύει και μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης στο 25%, άρα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για εξάπλωση του ιού από εκεί. Όλα τακτοποιημένα και έτοιμη μια απάντηση και μια δικαιολογία για όλα κάτω από τη γλώσσα.

 Η τελευταία χρονιά δυστυχώς  έβγαλε στην επιφάνεια και μια  υπάρχουσα κακία και απανθρωπιά ακόμα και αυτή που ήταν σε λανθάνουσα κατάσταση και που ήρθε στην επιφάνεια με την υποκίνηση των ειδήσεων και λεγομένων που ακούγονται καθημερινά. Θλιβερό! Και να σκεφθεί κανείς πως μας έχουν ζώσει μύρια όσα κακά, φτώχεια, ανεργία, ασθένειες διάφορες, καταστροφές, χρέη και καταλήξαμε να βλέπουμε μόνο τον κορωνοϊό ως πρόβλημα και τον διπλανό με μίσος! Μπράβο μας … το αφήσαμε κι αυτό να μας συμβεί όπως και τόσα άλλα!  Αλλά εντάξει το ακούσαμε και αυτό : η χώρα αλλάζει επίπεδο και μετά την πανδημία θα συντελεστεί μία κοσμογονία ευημερίας και ανάπτυξης, η οποία θα επιστρέψει στους πολίτες. Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Με τι τρόπο αυτή η ‘’κοσμογονία ευημερίας’’ θα επιστρέψει στον πολίτη …. Ίσως το 2050! Μου θυμίζει παλαιότερη ενθουσιώδη έκφραση του ΥΠΑΝ για έκρηξη  ανάπτυξης … ακόμα να τη δούμε!

Κι ο εξάψαλμος ( γιατί  σαν εξάψαλμος μοιάζει όλο αυτό που ακούμε καθημερινά σε ράδιο και τηλεόραση) και το κυνήγι καλά κρατούν .  Μην ξεχνάμε πάντως πως ανοησίες μπορεί να πει ο οιοσδήποτε όποια θέση κι αν κατέχει κι όσα πτυχία κι αν έχει, ειδικά όταν μιλάει πολύ και καθημερινά για το ίδιο θέμα ! Το δίκιο δεν εκφράζεται ούτε με φωνές, ούτε με βρισιές, ούτε με απειλές προς πάσα κατεύθυνση ... παραμένει σιωπηλό και μεθοδικά φροντίζει να λάμψει η αλήθεια. Τα νεύρα, η οργή και τα τσιτάτα ουρλιαχτά μόνο δίκιο δεν υπονοούν κι από τέτοια έχουμε χορτάσει! Το άλλο πάλι θλιβερό που διαπιστώνει κανείς είναι πως δεν υπάρχει μόνο ασθενής μνήμη, υπάρχει και ασθενής έως ανύπαρκτη ευθυκρισία και λογική. Κι έρχονται Χριστούγεννα, γιορτή αγάπης, είθε να συνέλθουμε ψυχικά και πνευματικά ως τότε.

Ήρθε το μαύρο σήμερα και όλα αυτά που ζούμε… άραγε αναγνωρίσαμε, εκτιμήσαμε το πόσο όμορφο, ξένοιαστο κι ελεύθερο ήταν το χθες; Καλό μήνα εύχομαι με καλύτερα νέα και προσέχετε τον εαυτό σας κι αυτούς που αγαπάτε!!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ΄΄  ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 02.12.21.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: