Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Λάθη πάνω στα λάθη που κανείς δεν παραδέχεται!


 

Ο Δεκέμβριος μας βρήκε με νέα μέτρα, πάντα με στόχο τους μη εμβολιασμένους και τώρα μάλιστα με ηλικιακό στίγμα, υποχρεωτικός εμβολιασμός στους 60 και άνω, με τη δικαιολογία  ότι οι 60 και άνω απασχολούν το σύστημα υγείας, νοσούν και πεθαίνουν! Και επί πλέον ότι έδειξαν απροθυμία για εμβολιασμό, παρά τα προηγούμενα μέτρα αποκλεισμού τους από διάφορες δραστηριότητες. Γι αυτό λοιπόν υποχρεώνονται να το κάνουν, διαφορετικά θα πληρώνουν πρόστιμο 100 Ε το μήνα! Ωραία!! Τις ηλικίες που ξετινάξατε οικονομικά 10 χρόνια τώρα, από την πολλή αγάπη τώρα κάνετε αυτό! Ωραία εκδήλωση αγάπης που συμπτωματικά αποφέρει και ‘’κέρδη’’ για σας φυσικά ή για το ΕΣΥ όπως λέτε. Δηλαδή αποζημιώνει ο άλλος το σύστημα επειδή δεν εμβολιάστηκε. Τελικά έχει ολοκληρωθεί η ασπίδα προστασίας για τους άνω των 60 ... θα πάνε ή από τον ιό, ή από τις παρενέργειες  του εμβολίου , ή από πείνα, ή από στενοχώρια... ή και από τόσες άλλες λοιμώξεις και ασθένειες. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φθάσουν τα 80 όπως οι γονείς τους!  Τώρα πως γίνεται και προ διμήνου περίπου αυτό το περί προστίμου των 100 να έχει λεχθεί από κ. Γ.Βαρουφάκη στη Βουλή, τι να πει κανείς, κληρονομικό χάρισμα ή έβαλε ιδέες;

Και έσπευσε και το ΣτΕ, ο Πρόεδρος του μάλιστα να δηλώσει πως είναι  συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όπως και η αναστολή εργασίας χωρίς την καταβολή του συνόλου των αποδοχών είναι συνταγματικώς ανεκτή. Και μάλιστα αυτά τα είπε,  κάνοντας για πρώτη φορά χρήση του άρθρου 25 του νόμου 4786/2021 που του παρέχει το δικαίωμα να ανακοινώνει το αποτέλεσμα των κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεων του Δικαστηρίου. Φανταστείτε βιασύνη, μη τυχόν και φέρει κανείς αντίρρηση διεκδικώντας νόμιμα δικαιώματα. Τα πρόστιμα θα βεβαιώνονται στην Εφορία , θα πρέπει να καταβάλλονται κάθε μήνα διαφορετικά θα έχουν προσαυξήσεις, και από 500 Ε και άνω οφειλής, θα γίνονται κατασχέσεις ή δέσμευση λογαριασμού. Ευτυχώς που στην Έλλάδα δηλαδή γίνονται όλα κατά το γράμμα του Νόμου και του Συντάγματος. Διαφορετικά τι θα γινόμασταν;  Πολύ φοβάμαι ότι αν κάποια στιγμή βγει και μαστίγωμα ή φυλάκιση πέρα από πρόστιμο κι αυτά θα είναι συνταγματικώς ανεκτά.

Χριστουγεννιάτικος μπουναμάς λοιπόν και ειλικρινά πράξεις και δηλώσεις  εκδήλωσης υπέρμετρης  αγάπης για ένα κόσμο ταλαιπωρημένο, τρομαγμένο, κουρασμένο, αδικημένο και τιμωρημένο επί μια 10ετία τώρα από το ίδιο το Κράτος και το Σύστημα. Όχι άλλη αγάπη φτάνει, μπουκώσαμε! Στο 4μηνο και η 3η δόση για τους εμβολιασμένους και σε λίγο θα έρθει και η 4η για τη μετάλλαξη Όμικρον! Το αφήγημα ‘’ο δρόμος για την Ελευθερία’’ έχασε την αίγλη του, απεδείχθη ουτοπία, για να μην το πω αλλιώς! Πίστεψαν σε μια πλαστή ελευθερία, δεν πήραν καμιά προφύλαξη, κυκλοφορούσαν και συμπεριφέρονταν όπως και πριν πανδημίας, (κι ακόμα το κάνουν με την παραίνεση σας για γλέντια κλπ.) οπότε έτσι ανεξέλεγκτα ο ιός έκανε πάρτι, απλώθηκε και για να μην παραδεχθούμε πως σφάλαμε, ας ρίξουμε το φταίξιμο της εξάπλωσης του ιού και των μεταλλάξεων στους μη εμβολιασμένους! Και για να είναι ακόμα πιο πιστευτή η αρχική μας θέση ως προς το εμβόλιο, ότι αποτελεί μοναδικό τρόπο εξάλειψης του ιού, κατατρέχουμε του μη εμβολιασμένους με κάθε τρόπο, ικανοποιώντας παράλληλα  και την οργή των εμβολιασμένων, την οποία εμείς δημιουργήσαμε με το χειρισμό μας!

Στα Χριστουγεννιάτικα πάρκα δεν θα  έχουν πρόσβαση , αποκλείονται οι μη εμβολιασμένοι, συνεπώς και τα παιδιά τους ... το πλέον όμως θλιβερό είναι το πόσοι εμβολιασμένοι /φανατισμένοι πανηγυρίζουν από την Τρίτη που ανακοινώθηκε το μέτρο,  με κάθε νέα απαγόρευση και προτείνουν κι άλλες απάνθρωπες, επώνυμοι και ανώνυμοι... λυπάμαι ειλικρινά, αυτό μόνο! Οικονομική κρίση και πανδημία μας ξεσκέπασαν ... χάσαμε το μέτρο σε κάθε τι και ο φόβος /τρόμος που επικρατεί δυστυχώς ειδικά 2 χρόνια τώρα, φαίνεται πως μας μεταλλάσσει από ανθρώπους σε τέρατα ! Αποκαλύφθηκε το μέγεθος της κακίας, τύφλωσης και παράνοιας που επικρατούν στην Κοινωνία, και δεν είναι τυχαίο εδώ που φτάσαμε και δεν θα είναι τυχαίο εκεί που θα οδηγηθούμε!

Ας το διαχειριστούμε όσοι και όσο μπορούμε καλύτερα,  ελπίζοντας να μην καταλήξουμε Κοινωνία τεράτων! Είθε οι Άγιες μέρες που έρχονται να γαληνέψουν τις ψυχές και το πνεύμα και να δούμε τα πράγματα με καθαρό μάτι και σκέψη. Είναι θλιβερό και βαρύ το κλίμα που επικρατεί ... καλό  μήνα εύχομαι και καλά νέα από το μέτωπο!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

 Πηγή: Εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... Πέμπτη 9.12.21


Δεν υπάρχουν σχόλια: