Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Καλά Χριστούγεννα!


 Στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων!. Μια βουτιά μέσα μας για ένα ξεκαθάρισμα επιβάλεται τέτοιες μέρες! Βρίσκουμε τα αγκάθια και τα ξεριζώνουμε, μοιράζοντας συγνώμες, ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό!Μετά από αυτή τη λύτρωση είμαστε έτοιμη και ανοιχτοί να δεχθούμε την αγάπη, το μήνυμα των Χριστουγέννων και την αναγέννηση μας!!

Κάθε χρόνο εύχομαι, κάθε χρόνο ελπίζω! Και κάθε χρόνο απογραφή, βαθιά μέσα μου κάνω… Κλείνω παλιούς λογαριασμούς, Διαγράφω και πετώ, Ότι δεν άξιζε την έννοια μου την τόση, Ότι ήταν λίγο και το είδα για πολύ!..

Πολύ γοργά περνούν οι μέρες, οι μήνες, ή μάλλον εμείς περνάμε γοργά χάνοντας ζωή ... ΄χάσαμε άλλον ένα χρόνο από τη ζωή μας και ποιος ξέρει αν ποτέ θα επανέλθουμε σε συνθήκες πρότερου βίου. Η αλλαγή στάσης ζωής σε όλα αυτά που συμβαίνουν, που σε θυμώνουν και σε αγανακτούν, είναι το μόνο που μπορεί να οδηγήσει κάπου! Καθώς και ο υγιής τρόπος διεκδίκησης δικαιωμάτων. Η ζωή έχει διακυμάνσεις.

Ανά πάσα στιγμή οι ξένοι γίνονται δικοί και οι δικοί μας ξένοι ... αποδέξου το και προχώρα με αυτούς που είναι δίπλα σου σε κάθε στιγμή, μη χάνεις βήματα αναζητώντας τους χαμένους! Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από τη ζωή μας, όπως κι εμείς από τις ζωές άλλων! Όπως και η διαπίστωση μετά από κάθε γιορτή είναι πως σε θυμούνται άνθρωποι που δεν το περίμενες και σε ξεχνούν αυτοί που περιμένεις..

Είθε οι μέρες που έρχονται να γαληνέψουν τις ψυχές και το πνεύμα και να δούμε τα πράγματα με καθαρό μάτι και σκέψη. Είθε να καταφέρουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά ως Άνθρωποι και να αφήσουμε την αγάπη να φωλιάσει στην καρδιά μας, να δούμε το συνάνθρωπο με συμπόνοια και αγάπη κι όχι εχθρικά, με αντιπαλότητα και κακία.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά σε κάθε σπίτι εύχομαι. Χρόνια πολλά και καλά!!


Νίκη Παπουλάκου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: