Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Όλοι γελαστήκαμε, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας...

 


Από τους 7 μήνες, πήγαμε στους 4 και καταλήξαμε στους 3, για δε νοσήσαντες σε 2 , ενώ η ΕΕ διαπραγματεύεται ακόμα στους 9 μήνες ισχύος του πιστοποιητικού. Τόσο μπροστά πια εμείς; Και κατ’ αυτό τον τρόπο ουδέποτε θα καταφέρουμε να πιάσουμε το ποσοστό ανοσίας που λένε τώρα για το 80%, καθότι ανά δίμηνο τρίμηνο τα ποσοστά θα πέφτουν από εκείνους που έχει λήξει το πιστοποιητικό τους και λογίζονται ως μη εμβολιασμένοι! Θα είμαστε διαρκώς σε έναν αγώνα δρόμου χωρίς τερματισμό! Άλλοι λένε η 3η δόση καλύπτει, άλλοι μιλούν για 4η ως το καλοκαίρι και πάει λέγοντας. Καθημερινά 2 και πλέον διαφορετικές απόψεις ή διαπιστώσεις ακόμα κι από τις ίδιες τις Εταιρείες εμβολίων! Άντε να δούμε πού θα καταλήξουν περί προστασίας εμβολίων και περί μετάλλαξης Όμικρον! 

Μάθαμε και κάτι ακόμα από την Phizer, πώς ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης τους τα εμβόλια έχουν περιθώριο κι ένα μήνα ακόμα για χρήση. Αλήθεια, εκείνα που έλεγαν στην αρχή για θερμοκρασίες Β. Πόλου που συντηρούνται τα εμβόλια, σε ποια ψυγεία διατηρήθηκαν όλους αυτούς τους μήνες και εν μέσω θερινών θερμοκρασιών, όταν στήνονταν ακόμα κι έξω από εκκλησίες για εμβολιασμούς; Ας είναι με την απορία θα μείνω, άλλωστε δεν άκουσα και κανέναν να αναρωτηθεί σχετικά!

Ο θυμός της πολυθρόνας ή του καναπέ, δε βγάζει πουθενά. Η αγανάκτηση , ο θυμός, εκφραζόμενα μόνο με λόγια ή βρισιές ομοίως! Η αλλαγή όμως στάσης ζωής σε όλα αυτά που σε θυμώνουν και σε αγανακτούν, μπορεί να οδηγήσει κάπου! Η τελευταία 10ετία απέδειξε επίσης πως εκείνοι που πληρώνουν τη νύφη για όλα, είναι αυτοί που δεν έκλεψαν, δεν παρανόμησαν, δεν έφαγαν με δέκα μασέλες και δεν δωροδοκήθηκαν!!

Από τότε που σοβαρά αδικήματα παραγράφονται μετά από κάποιο χρόνο, χάλασε η συνταγή συμμόρφωσης. Η εγκληματικότητα, η απάτη, η φοροδιαφυγή στα ύψη. Η ενδοοικογενειακή βία και τα μαχαιρώματα δε λέγονται!

  Καθημερινά φεύγουν από δίπλα μας και νέοι άνθρωποι χτυπημένοι από τον καρκίνο, κατέληξε να το  αντιμετωπίζουμε κι αυτό σαν ''φυσιολογική κατάσταση'' της ζωής, αντίθετα με τον ιό,  που κοντεύουμε να πεθάνουμε πριν καν νοσήσουμε από το φόβο και τον τρόμο που μας δημιουργούν τα καθημερινά ακούσματα και εικόνες, καταντήσαμε να μετράμε οξυγόνο και πυρετό 2 φορές τη μέρα, κάνουμε τεστ και μετράμε νεκρούς ‘’περιμένοντας ‘’ με τρόμο την ώρα μας ! Έτσι καταντήσαμε χειρότερα κι από τον’’ κατά φαντασία ασθενή’’  του Μολιέρου. Έχει κλονιστεί η ψυχική υγεία πολλών, ο φόβος έχει κυριεύσει τις ψυχές, αντί να ζούμε, καθημερινά είμαστε με το φόβο του θανάτου. Ήδη έχουν χαθεί 2 χρόνια από τη ζωή μας κι έχουμε μέλλον ακόμα. Κάποια στιγμή, αν όχι θα περάσει, θα κοπάσει ο ιός, η ψυχική υγεία όμως πολλών που έχει διαταραχθεί θα παραμείνει ... νοιάζεται κανείς; Για κάποιους ίσως είναι ανεπανόρθωτη η βλάβη. 

Κάτι ακόμα που θα πρέπει ίσως να ερευνήσουν οι επιστήμονες είναι και οι μεταλλάξεις του μυαλού ως προς τον τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων, που παρατηρούνται  έντονα τελευταία. Δυστυχώς επίσης, τη θλιβερή πρωτιά στους θανάτους από κορωνοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκους κατέχει η Χώρα μας, που ξεπέρασε και χώρες που το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν στην κορυφή της «μαύρης» πυραμίδας όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, οι ΗΠΑ, ακόμη και η Ινδία.

Όσοι βρίσκονται πέραν των 7 μηνών από τη 2η δόση(σε λίγο και μετά 3μηνο) θεωρούνται ως μη εμβολιασμένοι πλέον και φυσικά ανεβάζουν τους αριθμούς σε όλα τα στατιστικά, συν αυτούς που έχουν κάνει μόνο την 1, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο σαφής είναι η εικόνα του τοπίου εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Και ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι γελαστήκαμε, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, εμβολιασμένοι και μη. Μεγαλύτερο θυμό θα έπρεπε να νιώθουν γι αυτό οι εμβολιασμένοι. Περιέργως δε συμβαίνει, ίσως ο φόβος είναι πιο πάνω κι από θυμό ή όποια άλλη σκέψη και δέχεσαι τα πάντα.

Σε μία εβδομάδα Χριστούγεννα, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο με μας, με το μέσα μας, σε μια βαθιά ανασκόπηση, ξεκαθάρισμα, ξεσκαρτάρισμα και επανεκκίνηση σκέψης ! Είναι γιορτή αγάπης, έστω κι αν καλούμαστε να γιορτάσουμε κάπως διαφορετικά απ΄ ότι ξέραμε. Ας χαρίσουμε αγάπη στον εαυτό μας και στους γύρω κι ας κρατηθούμε λίγο μακριά από μαύρες σκέψεις, κι ας ευχηθούμε λιγότερα θύματα σ’ αυτό τον πόλεμο.

Νίκη  Παπουλάκου

Πηγή: Εφημ, ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 16/12/21

Δεν υπάρχουν σχόλια: