Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Έχουμε ξεφύγει σε όλα...

 




Αφήνουμε το καλοκαίρι που δε μας άφησαν να το καταλάβουμε, να το απολαύσουμε, κάτι οι φωτιές, κάτι ο ιός κύλισαν οι μέρες και οι μήνες  μέσα στην ανασφάλεια και το φόβο. Βέβαια υπάρχουν και τα ''αξιοπερίεργα'' του τύπου εδώ κολλάει, εκεί δεν κολλάει ... φοβηθήκαμε τον Επιτάφιο, την Ανάσταση, τις λειτουργίες στις εκκλησίες, το 15Αύγουστο μη τυχόν και εξαπλωθεί ο ιός και επιβάλαμε απαγορεύσεις, και να που φθάνει ένα γεγονός, ένα λαϊκό προσκύνημα ας πούμε,  που ξεπερνάμε τους φόβους, τις ανησυχίες, τις ''προβλέψεις κακών'', τα μέτρα και βλέπουμε εικόνες παλιού καλού καιρού κανονικότητας. Ευτυχώς που είχε πάλι ρεπό ο ιός εκείνες τις μέρες και δεν κυκλοφορούσε στα μέρη των συγκεντρώσεων.

Η μουσική στα μαγαζιά όλο το καλοκαίρι θα  προκαλούσε τάχα τραγούδι και θα μετέδιδε τον ιό, τόσες μέρες τόσοι δίπλα δίπλα να τραγουδούν δεν υπήρχε πρόβλημα ή ανησυχία. Και αυτόματα από13 Σεπτεμβρίου επιστρέφουμε στις απαγορεύσεις, περιορισμούς και τα τοιαύτα και τώρα στο στόχαστρο ανεμβολίαστοι και παιδιά. Είμαστε για γέλια και για κλάματα. Άντε λοιπόν να κυκλοφορούν μόνο εμβολιασμένοι να δούμε στο τέλος ποιος θα φταίει για τη μετάδοση του ιού. Γιατί δε ζητάτε τεστ αντισωμάτων από τους πολίτες; Μόνο έτσι θα είχατε σαφή εικόνα περί ποσοστού ανοσίας κι όχι με το πόσοι έκαναν εμβόλιο, που μπορεί και να το έκαναν πριν 8 μήνες και να μην έχουν αντισώματα, ή μπορεί και να μην έκαναν εμβόλιο και να έχουν αντισώματα; Αυτό το επικοινωνιακό εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι κάπου χάσκει πλέον αφού δεν υπάρχει εικόνα αντισωμάτων και πραγματικής ανοσίας. Ωραία λοιπόν, η συνέχεια θα δείξει την επιτυχία και αυτής της τακτικής σας με τον αποκλεισμό μερίδας πολιτών από διάφορα. Η δε πεποίθηση υπεροχής που έχετε διασπείρει επικοινωνιακά στους εμβολιασμένους, περί αίσθησης ελευθερίας και ασπίδας προστασίας, έχει οδηγήσει σε μη τήρηση μέτρων προστασίας και προφύλαξης και να κοιτούν με μισό μάτι τον μη εμβολιασμένο ως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ο μη εμβολιασμένος κατά την άποψη κάποιων λοιπόν να πεθάνει, αυτό προβλέπουν, προδικάζουν και μάλιστα το θεωρούν πως του αξίζει! Ωραία Κοινωνία μα την αλήθεια! Το ψέμα κυκλοφορεί για αλήθεια και η αλήθεια για ψέμα! Κι άντε να τα ξεχωρίσεις και μάλιστα με ένα μυαλό που πολιορκείται από μελετημένες ενημερώσεις! Θέλει κότσια και γερές αντιστάσεις για να κρατήσεις μια ισορροπία μέσα σε όλα αυτά.

Σε λίγο μπαίνουμε επίσημα στο φθινόπωρο και πιο κει έρχεται ο χειμώνας. Τα σχολεία ξεκίνησαν, εύχομαι να δουν μαθητές τα θρανία φέτος, γιατί πέρσι δεν είδαν! Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος από πολλές πλευρές, αν και πολύ φοβάμαι πως θα μονοπωλήσουν και πάλι με την ''πανδημία'' για να περνούν τα υπόλοιπα κακά σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Η φτώχεια επεκτείνεται, ελάχιστα νοικοκυριά είναι οικονομικά εύρωστα πλέον. Να ευχηθούμε να μη δούμε νέες καταστροφές από πλημμύρες,τώρα ειδικά που κάψαμε τόσα αποψιλώνοντας περιοχές και στερώντας τους οξυγόνο και προστασια από τα νερά.

Δυστυχώς η ζωή πλέον εξελίσσεται με χρέη, υποχρεώσεις, φόβο, στέρηση δικαιωμάτων και ελευθερίας, απειλή  και απομόνωση! Εξακολουθούν να κουνάνε το δάχτυλο στον πολίτη και να του καταλογίζουν ευθύνες για όλα. Εκείνοι δεν έφταιξαν και δεν φταίνε σε τίποτα.

Κάποτε τρέχαμε να δούμε τι γράμμα έφερε ο Ταχυδρόμος και τώρα μας πιάνει ταράκουλο μόλις δούμε γράμματα ... όλα είναι λογαριασμοί! Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει συνέχεια πληρώνεις κι αν έχεις να πληρώνεις πάλι καλά, μα έλα όμως που όλο και περισσότεροι πλέον δεν έχουν! Τώρα πού τη βλέπει την ανάπτυξη κι ότι η  οικονομία πάει πολύ καλά ο Υπουργός είναι άξιον απορίας. Ανατιμήσεις σε όλα κι όχι μόνο τώρα, όλα αυτά τα χρόνια της μείωσης του εισοδήματος του πολίτη,  οι τιμές αγαθών καθώς και οι παρεχόμενες υπηρεσίας δε σταμάτησαν κάπου όλο στην άνοδο πηγαίνουν. Και πάλι εδώ μας μιλά για ''παροδικές'' αυξήσεις ο ΥΠΑΝ. Κι ας μου πει κάποιος πότε αυξήθηκε σε κάτι η τιμή και μετά έπεσε; Και δε μιλάμε για τα παιχνιδάκια της βενζίνης που παίζει σαν το Χρηματιστήριο, μιλάμε για είδη πρώτης ανάγκης και τις παροχές υπηρεσιών, Και να σκεφθεί κανείς πως καλούνται άνθρωποι μέσα σε αυτό το υψηλό κόστος ζωής να ζήσουν με 300-400-500 Ε. Και να έχουν και ελλιπή περίθαλψη. Όσο παροδικός ήταν και ο ΕΝΦΙΑ που εμφανίστηκε ως προσωρινό έκτακτο μέτρο κι από τότε ως σήμερα έχει αλλάξει 3 ονόματα καταλήγοντας σε αυτό και παραμένοντας στο σβέρκο μας!

Η εγκληματικότητα όλο και ανεβαίνει και σκληραίνει, οι αιφνίδιοι θάνατοι όλων των ηλικιών ομοίως, κάτι σαν ''επιδημία''. Η ατμόσφαιρα φταίει, η στενοχώρια φταίει, κάτι άλλο φταίει; Πάντως γεγονός είναι ότι οι ξαφνικοί θάνατοι πληθαίνουν.

Έχουμε ξεφύγει πια από τα όρια! Δεν υπάρχει μέτρο σε τίποτα, μόνο μετριότητα υπάρχει!.. Μετριότητα, μοναξιά και χάος! Παντού και μέσα μας και έξω! Και είναι κάτι που σέρνεται χρόνια αλλά τα τελευταία χρόνια έντονο και ορατό. Κι αν δεν ξεδιαλύνουμε το μέσα μας χάος, το της ζωής μας χάος, το έξω , όλο και πιο πολύ θα επεκτείνεται!''

 Τι πρότυπα έχουν τα σημερινά παιδιά και φταίμε οι μεγαλύτεροι γι ' αυτό. Αν δούμε με ειλικρίνεια την  κατάσταση μας και την κατάσταση της Κοινωνίας, θα καταλάβουμε πως δε φτάσαμε τυχαία ως εδώ, και δεν τα φάγαμε μαζί, τουλάχιστον όχι όλοι, απλώς αποδεχθήκαμε τα πάντα αγόγγυστα και δε δώσαμε σημασία σε τυχόν συνέπειες της κάθε ''καινοτομίας'' ή μοντερνισμού, ή δήθεν απελευθέρωσης!

Ας φάμε απελευθέρωση λοιπόν στα μούτρα, έτσι όπως καταντήσαμε, σε λίγο θα δίνουμε και αναφορά πόσες φορές πάμε τουαλέτα! Να τη χαιρόμαστε.

Νίκη Άννα Παπουλάκου

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ' Ψυχανεμίσματα ... 16/9.21.


Δεν υπάρχουν σχόλια: