Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η πραγματικότητα της παράνοιας...

 


Κάποιοι άνθρωποι λες και έχουν πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα και την κοινή λογική. Δε βλέπουν και δεν αντιλαμβάνονται τίποτα πέραν των όσων τους λένε πολιτικοί και ΜΜΕ. Διατηρούν κοματικές παρωπίδες που δεν τους επιτρέπουν να αντιληφθούν και να κρίνουν πού τελειώνει η αλήθεια και αρχίζει το ψέμα! Ήταν στραβό το κλήμα απόγινε. Επικρατεί ένα Κοινωνικό χάος και διχασμός και οι μεν θεωρούν τους δε ψεκασμένους. Ρατσισμός εν ονόματι της προστασίας προφύλαξης έναντι του ιού. Γιατροί δε δέχονται να εξετάσουν ανεμβολίαστους και τους στέλνουν για τεστ πρώτα. Δηλαδή κι αν ω μη γένοιτο, πρόκειται για κάποιο περιστατικό που μετράνε και τα λεπτά για να σωθεί, τον στέλνουν αδιάβαστο, αρκεί που ''προφύλαξαν'' εαυτούς από την πιθανότητα να είχε ο ασθενής τον ιό. Κάποτε η πρώτη ερώτηση μετά από συστάσεις ήταν ''τι ζώδιο είσαι;'' , μετά το ''έχεις facebook;΄΄ τώρα η πρώτη ερώτηση όπου βρεθείς είναι : έκανες το εμβόλιο; Άραγε και πόσοι από τους εμβολιασμένους  διαθέτουν αντισώματα και μάλιστα επαρκή, άραγε πόσοι ανεμβολίαστοι μπορεί να διαθέτουν και αυτοί αντισώματα απο πιθανή νόσηση χωρίς συμπτώματα, ή με ελαφρά συμπτώματα που δεν έδωσαν σημασία; Δε θα ήταν λοιπόν καλό να έκαναν όλοι εμβολιασμένοι και μη τεστ αντισωμάτων, να υπάρξει μια εικόνα ποσοστού ανοσίας και μετά να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη των εμβολιασμών; Έτσι λειτουργούμε στο ''περάστε κόσμε'' όλοι στη σειρά για το μπόλι, απλώς με σηκωμένη τη σημαία της μη βαριάς νόσησης, παραβλέποντας οτιδήποτε άλλο, βλέποντας μόνο μια covid απειλή.  Τόσες άλλες ασθένειες και παθήσεις έχουν πάει πίσω, δε μας ανησυχούν.  Αιφνίδιοι θάνατοι πολλοί , περισσότεροι από άλλες χρονιές, αλλά έτυχε ήρθε η ώρα τους να φύγουν! Η μολυσμένη ατμόσφαιρα ομοίως, η κλιματική αλλαγή ομοίως ... όλα σε δεύτερη μοίρα. Να δούμε τι χειμώνας μας περιμένει. Μέσα ή έξω, τιμωρημένοι και προνομιούχοι ποιος ξέρει; Θα δούμε!

Πάντως το να μπορεί κάποιος να εργάζεται και να σερβίρει με rapid test αρνητικό, ενώ ο ίδιος αυτός ο κάποιος το βράδυ δεν του επιτρέπεται να μπει στο ίδιο μαγαζί ως θαμώνας και να πάρει ένα ποτό, με ξεπερνάει.  Όπως επίσης και στα ΜΜΜ όλοι μέσα σαρδέλλες, ενώ στα Λεωφορεία των ΚΤΕΛ χρειάζονται πιστοποιητικά κ. ά. διάφορα,  που  είναι εκτός λογικής και δίνουν δικαιώματα για αμφιβολία και αμφισβήτηση. Ο  φόβος κλέβει όνειρα, κλέβει ζωή, ο φόβος σκοτώνει! Είναι ο καλύτερος τρόπος για χειραγώγηση μαζί με την οικονομική δυσχέρεια και την εξάρτηση. Αυτά δεν αφήνουν περιθώρια για αντιστάσεις και αντίδραση. Και κάπου εκεί έχουμε φθάσει ως Κοινωνία.

«Ο καφές θα φτάσει τα 5 ευρώ,η τιμή του ψωμιού θα αυξηθεί κατά 25% » μπράβο, μια χαρά πάμε!Και άλλα είδη κι όμως δεν διαμαρτύρεται σχεδόν κανείς. Τα αποδεχόμαστε όλα αγόγγυστα!

 Μετά από τόσες χαρές πώς να μην πνέει άνεμος αισιοδοξίας απ' άκρη σε άκρη, όπως διέγνωσε και είπε ο  ΠΘ; Δουλειές υπάρχουν, καλοί μισθοί και συντάξεις τι άλλο θέλουμε; Τώρα που θα μας δώσει κιόλας αυτά που μας πήρε ο Τσίπρας και η ανάπτυξη θα μπει στη ζωή όλων, τι άλλο θέλουμε; Θα τη νιώσει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης, έτσι μας είπε ο ΥΠΑΝ.  Όσο για τις προ Τσίπρα περικοπές (που ήταν και οι πιο χοντρές)κουβέντα καμία, κι αυτές μαζί με τον ΕΝΦΙΑ έγιναν καθεστώς και δεν επιδέχονται ούτε απλή αναφορά. Από το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα θα μου πείτε, συμφωνώ αρκεί να δούμε και την Παναγιώταινα, μη τυχόν και μείνει μόνο σε επικοινωνιακή βάση!

Οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες δίδονται για να ανακαλύπτουμε τη δύναμη μας. Μόνο που εδώ αποτελούμε εξαίρεση του κανόνα, καμιά δύναμη δεν ανακαλύψαμε, απλώς σκύψαμε το κεφάλι. Κι όσο βλέπουν αυτό τόσο και περισσότερο προχωρούν  σε εφαρμογή σχεδίων και ψήφιση νομοσχεδίων. Πετάνε ακόμα  το μπαλάκι με τις ευθύνες ο ένας στον΄άλλον, Κυβέρνηση και Αντιπολίιτευση, κι εμείς τα δεχόμαστε και ορισμένοι με φανατισμό οπαδού ομάδας, υπερασπίζονται τα αδικαιολόγητα! Άσε που το θέμα εμβόλιο έχει απομακρύνει φίλους, συγγενείς, έχει γίνει αιτία διένεξης ή και αποφυγής σχέσεων και επαφών. Πάντως χωρίς τεστ αντισωμάτων το θέμα μοιάζει με το ''δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα!''

Όποιος θέλει να φύγει ανοίξτε την πόρτα να φύγει. Μην κρατάτε κανέναν με το ζόρι, δεν έχει νόημα. Είναι πολύ μικρή η ζωή και ο χρόνος πολύτιμος για να τον σκορπάμε κυνηγώντας χαμένα χαρτιά. Όποιος σας νοιάζεται θα ξανάρθει, αν όχι διαγράψτε τον/την.  Μη μάχεστε για κάποιον/κάποια, κάτι που δεν αξίζει! Πιο κάτω μας περιμένουν άλλοι άνθρωποι νέοι στη ζωή μας και πάντα ξεκινά ένας καινούργιος κύκλος. Η πανδημία χώρισε και απομάκρυνε πολλούς, προχωράμε για καινούργια πράγματα, καινούργιες μέρες.  Τα μάτια ανοιχτά και το μυαλό καθαρό σε κάθε πρόκληση γύρω, κι αν κάτι, κάποιος σε γέλασε, γύρνα την πλάτη και ψάξε για το καλύτερο. Αν δεν μάθουμε σωστό χειρισμό των θεμάτων της ζωής μας, αυτό κατ' επέκτασιν έχει αντίκτυπο και στη στάση και θέση μας στα κοινά. Έτσι κολλάμε κι ενώ βλέπουμε, παθαίνουμε διάφορα, εμείς εκεί, δεν παραδεχόμαστε τίποτα, δεν θέλουμε να δούμε και υπερασπιζόμαστε τα ακαταλόγιστα.

Καιρός να παλέψουμε για να ανεβούμε πάλι στον αφρό της θάλασσας, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε πιάσει πάτο και ο πνιγμός δεν είναι μακριά. Να διϋλίζουμε ότι ακούμε και να μην το καταπίνουμε αμάσητο, να κρατάμε ενεργή τη μνήμη και να μην πιστεύουμε τα λεγόμενα μόνο και μόνο γιατί τα είπε κάποιος που βγαίνει στις οθόνες. Η Χώρα μας και ο Πλανήτης έχουν πολλά δυνατά μυαλά και επιστήμονες, σπουδαίοι και αλάνθαστοι δεν είναι μόνο αυτοί που εμφανίζονται στα ΜΜΕ.

Καλό φθινόπωρο να έχουμε εισήλθε και επίσημα στις 21 Σεπτεμβρίου, και του χρόνου με υγεία να το υποδεχθούμε ξανά!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 23/09/21.

Δεν υπάρχουν σχόλια: