Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Γιορτή Λήξης Προβολών του ''Σινέ – Παράδεισος' (Μαλακώντα Ερέτρια)

 







Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 4/9 οι προβολές ταινιών για το καλοκαίρι του 2021 στο Σινε – Παράδεισος που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί δωρεάν στον αύλιο δροσερό χώρο της Παναγίας Ελεούσας Μαλακώντα.
Η γιορτή λήξης ξεκίνησε με Ευχέλαιο, αμέσως μετά ακολούθησε Παράσταση Καραγκιόζη από τους μικρούς καραγκιοζοπαίχτες σχολικής και προσχολικής ηλικίας αδερφούς Ευάγγελο (8μιση ετών) και Γεώργιο Αβδούλα (5 ετών), που παρουσίασαν το έργο ''Τα 100 εντάλματα του Καραγκιόζη'' και καταχειροκροτήθηκαν.
Στη συνέχεια ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με θέματα από Ελληνικό και ξένο Κινηματογράφο από τους
Πατέρα Yannis Manos (Σαξόφωνο),
Έφη Μάνου (κλαρινέτο-τραγούδι), και
Δέσποινα Χαραλάμπους (πλήκτρα).
Οι παρευρισκόμενοι (και δεν ήταν λίγοι) απόλαυσαν υπέροχα μουσικά κομάτια όπως τα:
Godfather από την ταινία ''ο νονός'',
Tango,
Πόλη Μαγική,
Θάλασσα πλατιά,
Πες μου μια λέξη και
Tequila σε υπέροχη εκτέλεση.
Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Αρχιμ. Θεαγένης Κόλλιας που ανέπτυξε το θέμα: Ενότητα-Αγιότητα, μοναδικό όπλο αντίστασης του ανθρώπινου γένους στις καινούργιες εποχές που ανατέλλουν.
Αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις και στο διχασμό της Κοινωνίας που μόνο κακό μπορεί να φέρει. Να αγαπήσουμε αλλήλους πρέπει και πάλι και να έρθουμε κοντά ο ένας με τον άλλο. Οι κλάρες δεν σπάζουν ποτέ, σαν είναι όλες μαζί και όχι μία μία! Συνέδεσε δε την ενότητα με την αγιότητα μιάς και μόνο με αυτή την προυπόθεση είναι δυνατον να επιτευχθεί ουσιαστικά.
Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απώλεια του μεγάλου συνθέτη Μίκυ Θεοδωράκη, στη ζωή του, στο έργο του στις προσπάθειές του για ενότητα του Ελληνικού Έθνους και διάβασε αποσπάσματα από συνέντευξη του εκλιπώντος που μιλούσε για την σχέση του με την εκκλησία και ειδικά την ορθοδοξία.
Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε τους παρόντες και τους εκάστοτε παρόντες στις εκδηλώσεις, τους συμβάλλοντες στην πραγματοποίηση των προβολών και ειδικά αναφέρθηκε στον σκηνοθέτη Γιώργο Νικολαϊδη για τη σημαντική αφιλοκερδή προσφορά του, καθώς και τους συμμετέχοντες στην βραδιά λήξης και κάλεσε στο βήμα την Christina Caraferia για να αναφερθεί στο μυστήριο της αγάπης και να σχολιάσει με αφορμή την ταινία που θα ακολουθούσε με τίτλο '' Υ.Γ. Σ' αγαπώ''!
Στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους δωρεάν, προσφορά /χορηγεία του κ. Γιάννη Παρασκευά (Δίπορτο – Ερέτρια), γλυκά από την κ. Σοφία Χονδρογιάννη και Ζωή Μουζέλη και δόθηκε η ευκαιρία για κουβεντούλα μεταξύ γνωστών και αγνώστων.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας που ήταν εξαιρετική και ανανεώθηκε το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι!
Είναι πράγματι εξαιρετικές και εκτιμητέες παρόμοιες πρωτοβουλίες που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά!
Συγχαρητήρια
στον Αρχιμ. Θεαγένη για το έργο που προσφέρει 10 χρόνια τώρα κι εύχομαι καλή και επιτυχημένη συνέχεια στο πρόγραμμα της νέας χρονιάς.
---
Νίκη Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: