Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Πάει ο Αύγουστος!

 


Αφήσαμε τον Αύγουστο με τα τόσα ανάποδα του και βαδίζουμε στο Σεπτέμβριο ευελπιστώντας να κυλήσει ήρεμα γιατί αυτό το καλοκαίρι να πάει και να μη γυρίσει! Ο μήνας που ανοίγουν τα σχολεία, οι αδειούχοι επέστρεψαν σττις βάσεις τους, ο ιός ζει και βασιλεύει, τα μέτρα επιστρέφουν σιγά-σιγά, εμβολιασμένοι και μη στην ίδια μοίρα νόσησης και μετάδοσης, με τη μόνη διαφορά της ελαφράς νόσησης των εμβολιασμένων. Ακόμα κι έξω από εκκλησίες στήθηκαν εμβολιαστικά κέντρα, άντε να δούμε πού θα καταλήξει όλο αυτό το κυνηγητό με τους μη εμβολιασμέντους. Έχουμε φθάσει σε ακραίες καταστάσεις, περιθωριοποιώντας ανθρώπους και υποχρεώνοντας τους να ζήσουν χωρίς πόρους αν δεν κάνουν το εμβόλιο. Ωστόσο αναξιοποίητες ΜΕΘ από τον περασμένο Απρίλη που δωρήθηκαν, (σύμφωνα με δήλωση της κ. Αγγελοπούλου) πιθανόν δεν υπάρχει προσωπικό να τις λειτουργήσει. Τώρα μιλούν και για νέα μετάλλαξη Mu που πιθανόν όπως λένε να μην καλύπτεται από τα εμβόλια. Οι πέραν του 6 μήνου εμβολιασμένοι είναι σχεδόν ως μη με πεσμένα ή καθόλου αντισώματα και το σύστημα Υγείας υπολειτουργεί, εδώ και Νοσοκομεία θα κλείσουν και έχουν κλείσει βάσει προγράμματος της Κυβέρνησης. Όποιος αρρωσταίνει στο μέλλον και δεν έχει χρήμα θα φεύγει έτσι όπως εξελίσσεται η περίθαλψη.

Το ήδη εξασθενημένο σύστημα Υγείας, αποδυναμώνεται τώρα με την απομάκρυνση των μη εμβολιασμένων νοσηλευτών και ιατρών, σίγουρα θα δημιουργηθεί πρόβλημα και φυσικά πιθανόν να το χρεωθούν οι ανεμβολίαστοι αυτό και ότι άλλο ''κακό'' προκύψει από εδώ και πέρα! Πάντα έχουμε τον τρόπο να φορτώνουμε ευθύνες στον πολίτη με τον α ή β τρόπο και να του στέλνουμε το λογαριασμό. Είναι κάτι που το βιώνουμε έντονα τα τελευταία 10 χρόνια. Άσε αυτά τα τόσο πολυσυζητημένα αναδρομικά που δόθηκαν στους συνταξιούχους και τα οποία αντιστοιχούν σε κάτι ελάχιστο έναντι των όσων έχασαν με τις περικοπές και που τώρα καλούνται να επιστρέψουν μέχρι και το 55% των όσων πήραν, με την ''τεχνική'' των τροποποιητικών στα έτη που αφορουν τα αναδρομικά και την φορολόγηση τους. Δηλαδή δεν φορολογήθηκαν στο έτος που κατεβλήθηκαν; Και γιατί να μη δίδονται με παρακράτηση φόρου, ώστε ο άλλος να ξέρει ότι πήρε 10 Ε και είναι δικά του κι όχι μετά απο λίγο να πρέπει να επιστρέψει τα 5 Ε; Επικοινωνιακό κι αυτό και εισπρακτικό μάλλον. Έν

Μια Κοινωνία σε ταραχή λοιπόν, η κανονικότητα όλο και μακραίνει, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία νέα πραγματικότητα, αυτή των εμβολίων, των προφυλάξεων, των τεστ, του εγκλεισμού, συν την Εφορία και τον ΕΝΦΙΑ Σεπτεμβρη-Οκτώβρη, συν αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, αυξήσεις στη ΔΕΗ και ... ότι άλλο ήθελε προκύψει! Το ''καλάθι της νοικοκυράς'' ξεχάστηκε κι ας τραβάν την ανηφόρα οι τιμές σε όλα. Μας έδωσαν και λύση ... να ψάχνουμε στο διαδίκτυο για καλύτερες τιμές και θα τρέχεις στην άλλη άκρη της πόλης να πάρεις κάτι, πληρώνοντας τη διαφορά σε βενζίνη να πούμε,ωραιότατα. Μας βρήκαν και καινούργια απασχόληση, την έρευνα στο διαδίκτυο.

Οτι θα μας αρπάζουν ή θα μας αφαιρούν από δω και πέρα θα έχει ως αντιστάθμισμα ''ναι αλλά σώθηκες από την πανδημία'' ... κι εδώ που τα λέμε, χάριν αυτής που μας απορροφά όλη την προσοχή, δεν παίρνουμε χαμπάρι για νομοσχέδια και άλλα διάφορα που συμβαίνουν και καθορίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας!

Στα ύψη και η εγκληματικότητα και ενδοοικογενειακή βία, πολλοί με ψυχικές διαταραχές, ε δεν είναι και λίγα αυτά που έχουμε ζήσει την τελευταία 10ετία ... για γερά νεύρα όλα! Ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια της καραντινας έφεραν στην επιφάνεια πολλές παθογένειες και ψυχικές διαταραχές. Δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις.

Ευτυχώς άτυπα το καλοκαίρι συνεχίζεται κι όποιος έχει κοντά θάλασσα ας το εκμεταλλευτεί όσο μπορεί. Άλλωστε ο Σεπτέμβριος είναι το μικρό καλοκαιράκι όπως λένε κάποιοι. Ας ευχηθούμε να μην έχουμε απώλειες και ζημιές μόλις αρχίσουν οι βροχές και να κυλήσει ομαλά και ήρεμα. Οι ζημιές από τις φωτιές είναι ανυπολόγιστες και ναι μεν δεν θρηνησαμε θύματα, αλλά έχουμε ζωντανούς νεκρούς, ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη έμειναν χωρίς βιος και χωρίς αντικείμενο απασχόλησης.

Η Β. Εύβοια θάφτηκε μαζί με τις στάχτες, ο παράδεισος έγινε κόλαση. Ήταν ένα χάρμα οφθαλμών και τώρα κρανίου τόπος. Το ίδιο και οι άλλες περιοχές, όσο για την Αττική, να δούμε τι χειμώνα θα βγάλουμε φέτος, έχουν καεί σχεδόν όλοι οι πνεύμονες οξυγόνου. Ήδη οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας. Και γι ' αυτό δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε και κανείς ασχολείται για το πόσοι θα φύγουν από τη ρύπανση ή από μελλοντικές πλημμύρες.

Αναταραχές, φωτιές, πλημμύρες, καταστροφές βλέπουμε σε όλο τον Πλανήτη. Αυτό φυσικά δεν παρηγορεί ούτε μειώνει το πρόβλημα των εδώ περιοχών που καταστράφηκαν. Η καταστροφή για κάποιους είναι ολική και δεν μετριάζεται με τίποτα! Ας ευχηθούμε η Πολιτεία να σταθεί αρωγός.

Άλλη μια ''πανδημία'' που μαστίζει και που την πιλοτάρουμε δυστυχώς εμείς οι ίδιοι είναι το αίμα στην άσφαλτο ... τι τρέχουμε να προλάβουμε άραγε ορισμένοι, παραβιάζοντας κόκκινα, προσπεράσματα σε διπλές διαγραμμίσεις, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις ταχύτητες ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές κ.ά. ; Κάπου διάβασα κάτι σχετικό '' μέχρι τα 80 χλμ οδηγείς εσύ, από κει ως τα 120 ο διάολος και από κει και πάνω οδηγεί ο Χάρος''. Είναι κρίμα να χάνονται νέοι άνθρωποι και τόσοι άλλοι να μένουν ανάπηροι. Προσοχή στο δρόμο λοιπόν κι ας μην βγάζουμε τη μαγκιά και το θυμό στο τιμόνι, ας την κατευθύνουμε στη βάση της, σε αυτά ή αυτούς που μας προκαλούν το θυμό.

Καλή σχολική χρονιά εύχομαι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς!



Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 09/09/21


Δεν υπάρχουν σχόλια: