Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Τιμωρήθηκε μόνο ο απλός πολίτης με ισόβια φτώχεια....






 «Μια Χώρα που δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της και το υποβαθμίζει συνεχώς, καλείται να διαχειριστεί τις χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων και να τους εξασφαλίσει στέγη, τροφή, περίθαλψη, εργασία! Και  πολύ φοβάμαι πως μπορεί να είμαστε θεατές για την ώρα, πιο κάτω ίσως είμαστε κι εμείς μέρος αυτού  του δράματος!» Αυτά έγραφα το Φλεβάρη του 2016 και σήμερα 4 χρόνια μετά εξακολουθεί να παίζεται το ίδιο δράμα σε συνέχειες! Κάποια στιγμή θα πάψει και η επιδότηση της ΕΕ, πού θα βρεθούν οι πόροι για να συντηρήσουν όλο αυτό τον κόσμο; Όχι πως και τώρα δεν συνεισφέρουμε , το 2015 π.χ. 350 εκατομ. ξοδέψαμε για το προσφυγικό! Κι ενώ θα έπρεπε να μιλάμε ήδη για τους τρόπους ενσωμάτωσης αυτών των ανθρώπων, στην Κοινωνία μας και τον Πολιτισμό μας, ακόμα είμαστε στο πόσοι φθάνουν καθημερινά και πώς θα φτιάξουμε δομές!
 Οι αντοχές των κατοίκων των νησιών εξαντλούνται, καθότι μεταξύ των προσφύγων/μεταναστών υπάρχουν και ταραχοποιά στοιχεία που προκαλούν προβλήματα και φθορές στις περιουσίες των κατοίκων! Και τώρα καλούνται να δώσουν τα χωράφια τους (επίταξη) στην Πολιτεία για να φτιάξει κλειστές δομές! Εν ολίγοις το πρόβλημα που έπρεπε να έχει λυθεί από χθες, παραμένει οξύ κι εμείς συνεχίζουμε τους πειραματισμούς! Όσο για την ‘’αυθόρμητη’’ αναστολή της απόφασης της επίταξης για 3-4 μέρες, ένας ελιγμός ήταν για να λεχθεί στη συνέχεια πως ‘’εμείς ζητήσαμε πρόταση, εσείς δεν είχατε, οπότε εφαρμόζουμε τον Νόμο!’’ Και το πρόβλημα θα παραμένει πρόβλημα, άσε που κάποια Κράτη άκουσα πως προτιμούν να πληρώνουν κάποιο πρόστιμο, αρκεί να μη δεχθούν πρόσφυγες. Ωραία λοιπόν, να μας μείνουν όλοι εδώ αμανάτι,  να πεινάσουμε όλοι μαζί!

Κι από απέναντι ο Τούρκος που μιλάει για Τουρκική μειονότητα στη Θράκη, σε λίγο, γιατί όχι; …θα αναφερθεί σε Μουσουλμανική μειονότητα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Και φυσικά φίλτατος για όλους και ΝΑΤΟ και ΕΕ και ΗΠΑ, ωστόσο εμείς χαιρόμαστε με το να ‘’καταδικάζουν’’ στα λόγια ενέργειες, ή λεγόμενα του! Κάτι τρέχει στα γύφτικα δηλαδή … όπως το Κυπριακό έχει μείνει 50 χρόνια άλυτο!

Όσο για το άλλο θέμα της ''Νovartis''  κατέληξε σήριαλ με πολλές συνέχειες,  όπως και τόσα άλλα’’σκάνδαλα’’ που παίχτηκαν επί σκηνής κατά καιρούς και στη συνέχεια πήραν το δρόμο τους με παραγραφές και τα τοιαύτα και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Τελικό συμπέρασμα και ‘’ηθικό δίδαγμα’’ όλων;  Όποιος τα πήρε ή τα έπαιρνε, καλά έκανε, πάμε γι’ άλλα! Εκείνο δε που βγάζει μάτι, είναι το μένος κάποιων της Βουλής προς πολιτικούς αντιπάλους τους! Γεννάται και το ερώτημα : Άραγε τι πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας αυτό τον καιρό και κάναμε ''ανατολικό ζήτημα'' το θέμα των μαρτύρων;…

Γεγονός είναι πάντως,  πως  όλοι εκείνοι του ''ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ'' καταδίκασαν σε αργό θάνατο μια μεγάλη μερίδα πολιτών και μάλιστα την πιο ανυποψίαστη και ''αθώα'' και έδωσαν άφεση εμμέσως πλην σαφώς, σε ατασθαλίες, ''αρπαχτές'' και σκάνδαλα ετών!... Ποιοί τιμωρήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, πόσες και ποιες περιουσίες δημεύθηκαν; .... Το μόνο σίγουρο ότι ''δημεύθηκαν'' περιουσίες, το εισόδημα και η  ζωή των απλών πολιτών που δεν είχαν καμιά συμμετοχή στο μεγάλο φαγοπότι δεκαετιών! Μεγάλος εγκέφαλος όντως,  αυτός που σκέφθηκε να υποθηκεύσει τις περιουσίες και τα εισοδήματα των πολιτών προς εξασφάλιση/εγγύηση  του Δημόσιου χρέους  στους  δανειστές!!

 Και τώρα με τους πλειστηριασμούς φθάσαμε και στην αναγκαστική ρευστοποίηση περιουσιών, αποτέλεσμα της όλης πολιτικής της τελευταίας 10ετίας που κατέστησε μεγάλο μέρος πολιτών, αδύναμο για πληρωμή των υποχρεώσεων του!

Χάος ,παραλυσία και ομίχλη γύρω, μυαλά σε αγκύλωση και το ξημέρωμα αργεί! Κατέληξε να θεωρούμε πλέον  τις ''απεργίες'' υποκινούμενες από κόμματα ή καπρίτσια συνδικαλιστών, κι όχι ως διαμαρτυρία για θέματα που αφορούν τον πολίτη ... μια χαρά τα έχουμε καταφέρει, μια χαρά εικόνα δίνουμε!! Σφύζουμε από καλοπέραση μπρε,  είμαστε όλοι πανευτυχείς και ματσωμένοι!

 Τόσα κι άλλα τόσα να μας κόψουν, ποτέ να μην πάρουμε σύνταξη, ας χάσουμε το σπίτι από την Τράπεζα ή το Δημόσιο, ουδείς λόγος διαμαρτυρίας υφίσταται! Οι λίγοι ταλαιπωρούν τους πολλούς, όπως συνηθίζουν να λένε τελευταία, το δε Κράτος δεν ταλαιπωρεί κανέναν, μας έχει όλους στα όπα – όπα!!

Καλό Καρναβάλι καλοζωϊσμένοι μου, να το γιορτάσουμε και επίσημα με υγεία και χαρά εύχομαι!   Ανεπίσημα το γιορτάζουμε όλο το χρόνο, ο Καρνάβαλος περιφέρεται κι από μάσκες άλλο τίποτα!

+++
Νίκη Παπουλάκου.
Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 27/02/20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: