Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

7 έτη σωτηρίας!

 






4.173.000 Έλληνες χρωστούν στην Εφορία, 1.600 και πλέον χιλιάδες κινδυνεύουν με κατασχέσεις για χρέη, 800 και πλέον χιλιάδες πολιτών έχουν δει να δεσμεύονται οι λογαριασμοί τους για χρέη ... από τον απολογισμό της 7ετούς ''σωτηρίας'' μας αυτά!
56 χιλιάδες και πλέον κληρονόμοι, ''χαρίζουν'' τα σπίτια που κληρονομούν, λόγω αδυναμίας πληρωμής φόρου κληρονομιάς και μετέπειτα συντήρησης! Παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία! Ουρές στα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία! Κλειστά μαγαζιά, έρημοι δρόμοι! Άνεργοι χιλιάδες, απλήρωτοι εργαζόμενοι κάμποσοι, εργαζόμενοι με ''μισθό φιλοδώρημα'', εκατομμύρια οι οφειλές προς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και τόσα άλλα στο Χάρτη της σημερινής πραγματικότητας της Χώρας, μετά από 7 έτη αφαίμαξης του Έλληνα! 
 
Εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως μέρος του μισθού το λαμβάνουν σε κουπόνια, συγκεκριμένων καταναλωτικών αγαθών και συγκεκριμένων καταστημάτων προς εξαργύρωση. Και τι να το κάνει ο εργαζόμενος το κουπόνι για κομμωτήριο , όταν δεν έχει να φάει; Θα χτενίζει μαλλί και θα χορταίνει αυτός και τα παιδιά του; Το αυτό θα έλεγα και για τα αντισταθμιστικά μέτρα που μας πλασάρουν τελευταία για να απαλύνουν την αγριότητα των μέτρων συνέχειας!

Αυτή η εικόνα όσο πάει θα χειροτερεύει ακόμα κι αν τα μέτρα σταματήσουν εδώ! Φαντάσου το 2019 και το 2020, που η εξαθλίωση των πολιτών θα είναι ακόμα πιο έντονη, να εφαρμόσουν και τα νέα μέτρα για επιπλέον μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο! Πόσοι θα έχουν να πληρώνουν πλέον; Εδώ μιλάμε πως δεν έχουν ήδη αρκετοί τα απολύτως απαραίτητα, άσε τα απλήρωτα Κοινόχρηστα στις Πολυκατοικίες... άλλο μέγα πρόβλημα κι αυτό! Πώς θα συνεχιστεί ζωή έτσι;

Δόλιο πρόγραμμα ... δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για αδυναμία πληρωμών του πολίτη, φορτώνοντας του χρέη με φόρους και αυξήσεις των παγίων και αναγκαίων αγαθών, ενώ παράλληλα φρόντισαν να του μειώσουν και το εισόδημα ή να τον ρίξουν στην ανεργία! Διαφορετικά πώς θα έβαζαν χέρι στην Ιδιωτική περιουσία; Σε λίγο θα έρθουν τα funds που θα πάρουν γη και ύδωρ. Σε λίγο προνομιούχοι θα είναι οι πρόσφυγες σε σχέση με τους ντόπιους! Και δεν έχω καμιά ρατσιστική πρόθεση ή διάθεση γι' αυτό που λέω! Εκ των πραγμάτων πλέον για τον Έλληνα πολίτη, στήριξη από την Πολιτεία δεν υπάρχει! 
 
Σημασία έχουν οι αριθμοί κι όχι οι άνθρωποι. Όπως στον πόλεμο δεν μετρώνται οι απώλειες σε ψυχές παρά μόνο η νίκη ή η ήττα, πόλεμο έχουμε κι εδώ ... έναν πόλεμο ακόμα πιο άγριο με δεδικασμένο αποτέλεσμα, οδηγώντας έναν λαό σε ''εξαφάνιση''!
Κάποιων ανθρώπων η ζωή δεν άλλαξε απλώς, καταστράφηκε. Οικογένειες που ζούσαν αξιοπρεπώς μια κανονική ζωή με τη δουλειά ή τη σύνταξη τους, βρέθηκαν ξαφνικά σε κατάσταση χρεοκοπίας, κυνηγημένοι από θεούς και δαίμονες! Ένα στα τέσσερα παιδιά βιώνει τη φτώχεια πλέον, η φιλανθρωπία είναι μια λύση για κάποιες περιπτώσεις, όχι όμως λύση στο Κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί γύρω!

Το να μας λένε πως ο Έλληνας ζει πάνω από τις δυνατότητες του, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν πάγια έξοδα διαβίωσης, ξέρουν πόσα πληρώνει ο πολίτης εδώ για ένα λογαριασμό ΔΕΗ κι αν μπορεί να ανταποκριθεί στους λογαριασμούς και να φάει κιόλας με 300 και 400 Ε; ¨Ή μήπως να ζήσει σε μια καλύβα χωρίς φως και νερό και δεν υπάρχουν και καλύβια! Τι θέλουν να μας πουν πως οι δυνατότητες μας είναι άστεγοι και στα συσσίτια; Οτιδήποτε περισσότερο είναι πέραν των δυνατοτήτων μας;

Με λάθος χειρισμούς ετών οδηγήσατε στον πλήρη εξευτελισμό της ανθρώπινης ζωής ! Ένας μισθός ή μια σύνταξη που δεν φθάνει για να ζει κάποιος αξιοπρεπώς, είναι ντροπή για μια Κοινωνία! Και η ντροπή είναι δική σας εξ ολοκλήρου, τις αποφάσεις και τη διαχείριση των χρημάτων όλα τα χρόνια, την είχατε οι Κυβερνώντες κι όχι ο λαός! Κι όμως ζητάτε από το λαό τα ρέστα! Του αφαιρείτε εισόδημα και του αυξάνετε χρεώσεις και κόστος ζωής.
Παρόμοιους σωτήρες δεν γέννησε ξανά η πλάση!

 ==================

 Νίκη Παπουλάκου


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 23/3/17


Δεν υπάρχουν σχόλια: