Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Περαστικοί είμαστε!...







Λογικά θα έπρεπε, όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος και μικραίνει ο δρόμος μπροστά του, να γίνεται καλύτερος, σοφότερος και γεμάτος αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους! ΄Αλλωστε αυτή είναι και η εξελικτική πορεία του ατόμου σ' αυτή τη ζωή! Η προσωπική του εξέλιξη προς το καλύτερο, μια διαδρομή που κρατάει ως το τέλος της ζωής του!

Κι όμως συναντάμε ανθρώπους που όχι μόνο καλύτεροι δεν γίνονται, αλλά εξελίσσονται σε ύαινες να κατασπαράξουν τα πάντα, γίνονται χειρότεροι! Ορισμένοι μπορεί να είναι επιτυχημένοι φαινομενικά, όμως ο άνθρωπος που δεν εξελίσσεται εσωτερικά, όση οικονομική επιφάνεια και να πετύχει , όση δόξα και να αποκτήσει, στην ουσία είναι στάσιμος και άνευ αξίας!

Μάθαμε να δοξάζουμε ανθρώπους βάσει της θέσης που κατέχουν ή των οικονομικών τους κατακτήσεων! Ξεχάσαμε να εκτιμάμε ανθρώπους γι' αυτό που πραγματικά είναι! Δηλαδή για το χαρακτήρα τους, τον έντιμο βίο τους, την προσωπικότητά τους χωρίς το χρήμα ή το αξίωμα! Και το χειρότερο, θέλουμε να τους μοιάσουμε κιόλας!

Το να θυμάσαι από πού ξεκίνησες, λογικά σε καθιστά καλύτερο άνθρωπο και με βαθιά κατανόηση πολλών πραγμάτων. Στην αρρωστημένη του μορφή όμως , η μνήμη αυτή σε καθιστά τέρας! Γίνεσαι βασιλικότερος του Βασιλέως! 
 
Συναντάς ανθρώπους σε Διευθυντικές θέσεις, που είναι σκληροί και απάνθρωποι, περισσότερο από τα αφεντικά!Συναντάς ανθρώπους με το ένα πόδι στο λάκκο, γεμάτους κακίες, έχθρες ακόμα και ενδοοικογενειακές , λες και θα ζήσουν άλλα 100 χρόνια! 
 
Κι αυτή η γενιά των ισχυρών που έχουν βαλθεί να εξοντώσουν πληθυσμό του πλανήτη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, λες και ο πλανήτης τους ανήκει μαζί με όλα του τα υπάρχοντα έμψυχα και άψυχα! Λειτουργούν ως δυνάστες της Γης και των ανθρώπων! Δούλοι του χρήματος και πέρα απ' αυτό δε βλέπουν τίποτα άλλο! Μια ατέρμονη κούρσα αρπαγής και σώρευσης χρήματος και περιουσίας! Και δεν σκέφτονται πως θα φύγουν κι αυτοί όπως όλοι, χωρίς να πάρουν τίποτα μαζί τους! Θα τους σκεπάσει η αγανάκτηση, η κατάρα, η βουή και το μίσος αυτών που έβλαψαν καθ' όλο τους το βίο! 
 
Το αυτό ισχύει και για τους απλούς ανθρώπους... τελειώνοντας το ταξίδι άραγε έχουν προλάβει να καταλάβουν τι έζησαν και γιατί; ΄Εχουν σκεφθεί τι θα αφήσουν πίσω πέρα από τα αντικείμενα ή λεφτά; Αυτά θα περάσουν σε άλλα χέρια και σπανίως εκτιμώνται και διατηρούνται!

To κυνήγι του χρήματος εξουσιάζει, τυφλώνει και σε κάνει να ξεχνάς την ανθρωπιά σου! Είναι κάτι σαν το τζόγο , που παθιάζεσαι και δεν βλέπεις τίποτα πέρα απ' αυτό! Γίνεσαι δούλος του χρήματος και ενίοτε ξεχνάς να ζήσεις !!

Διερωτώμαι τι θα καταλάβουν όλοι αυτοί οι ''ισχυροί'' της Γης, αν στείλουν κάμποσους στον τάφο κι αν εξαθλιώσουν άλλους τόσους; ΄Αντε και πήραν τις περιουσίες των απλών ανθρώπων, άντε και μάζεψαν όλο το χρήμα... θα προλάβουν να το καταναλώσουν; Φυσικά και όχι και πιθανόν στη διαδρομή να έχουν φύγει και οι ίδιοι, μα θα τους ακολουθούν και μετά θάνατο, οι κατάρες και ο πόνος που προκάλεσαν σε εκατομμύρια κόσμο!

Θα μου πείτε τι μ' έπιασε και τι λέω τώρα... σωστά τι να καταλάβει κάποιος απ' αυτά που έχει σαν Θεό το χρήμα και αυτό προσκυνάει; Αυτός δεν είναι λόγος όμως για να με εμποδίσει να εκφράσω τις σκέψεις μου : 
 
''Χαλαρές συνειδήσεις /
με πατρίδα το χρήμα /
προχωρούν σε εκποιήσεις 
/και σου κόβουν το νήμα!...
Πουλημένα τομάρια / 
ασυνείδητα όντα / 
που σε παίζουν στα ζάρια / 
ζωντανό ή θανόντα!!''


Νίκη  Παπουλάκου.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Καλησπερα!Εχω την εντυπωση οτι δικαζεις κοσμο που περασε απο την ζωη σου! Ο λογος σου ειναι ομορφα σκοτεινος!