Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Μόνιμη λιτότητα και φτώχεια....








Έγινε το Eurogroup, σήκωσαν τις μπάρες για να περάσουμε στο δρόμο προς την τελική συμφωνία, τώρα στα πόσα χιλιόμετρα είναι το αν ο δρόμος είναι δύσβατος, κρημνώδης ή άβατος και πόσες απώλειες θα μετρήσουμε, θα δείξει! Είπαμε το ''ναι'' και μας άνοιξαν το δρόμο προς την αξιολόγηση! 
 

Τι χαρά θα ξανάρθει το κουαρτέτο! Από εκεί που δεν το θέλαμε, τώρα παρακαλάμε να γυρίσει! Σαρακοστή θα έρθει αν έρθει, Μεγαλοβδόμαδο θα ολοκληρώσει τη συνεργασία, σημαδιακό ε; Το τροπάριο των εκλογών χάνει έδαφος, αρχίζει νέο τροπάριο για τα μέτρα που θα ψηφιστούν για να εφαρμοστούν μετά το 2018! Έχουμε καταρρίψει όλα τα ρεκόρ ... ψηφίζουμε νομοσχέδια με αναδρομική ισχύ εφαρμογής ακόμα και σε βάθος 40ετίας και μέτρα ''μέλλοντος'' προκαταβολικά!Και όλα με στόχο το άδειασμα της τσέπης του πολίτη! Τα βάρη επιθυμούν να πέσουν πάλι στα συνήθη υποζύγια και ζητούν ελαφρύνσεις για το Κεφάλαιο! Τάχα για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας! Έτσι το ξεκίνησαν κι από την αρχή, ξηλώνοντας εργασιακά δικαιώματα και μισθούς, για ανταγωνιστικότητα και περισσότερες θέσεις εργασίας! Το είδαμε πως λειτούργησε ... με 2 εκατομ ανέργους και με επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη, ή να μεταφέρουν την έδρα σε άλλα Κράτη! Η ανταγωνιστικότητα της παρούσης είναι στο να ''εκμεταλλεύονται'' την όλη κατάσταση της ανεργίας οι εργοδότες και να προσφέρουν μισθούς /επιδόματα των 200 και 300 Ε το μήνα! Δεδομένου ότι ένας λογαριασμός της ΔΕΗ μόνο, κυμαίνεται στα 200 Ε τουλάχιστον το δίμηνο, αυτό και μόνο φθάνει για να υπολογίσει κάποιος με 300 Ε το μήνα εισόδημα ποιος μπορεί να επιβιώσει! Τον ένα μήνα θα πληρώνει ΔΕΗ και έξοδα κίνησης, τον άλλο μήνα ΕΥΔΑΠ και τηλέφωνο, φόρους, φαγητό, ένδυση ή ότι άλλο ξεχάστε το!


Έτσι έχει η κατάσταση όσο κι αν θέλουν να μας χρυσώνουν το χάπι για δήθεν βγαίνουμε από την κρίση και τα τοιαύτα! Το τοπίο μπερδεμένο, η συμφωνία δεν προκύπτει για την ώρα, θα προκύψει και φυσικά με όλα τα σκληρά επιπλέον μέτρα!Η κυβέρνηση Τραμπ στηρίζει τη σκληρή στάση του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, φαίνεται ακόμη πως τάσσεται ενάντια σε νέα χρηματοδότηση στο Ελληνικό πρόγραμμα, με την αιτιολογία πως η κρίση της Ελλάδας είναι πρόβλημα της Ευρώπης και αυτή πρέπει να το λύσει!Μην ξεχνάμε πως η Γερμανία και άλλες χώρες δεν δέχονται συμφωνία χωρίς συμμετοχή ΔΝΤ. Μπαλάκι η Χώρα μας λοιπόν! Και φυσικά όσο μεγιστοποιούν το πρόβλημα Ελλάδα, καμουφλάρονται παρόμοια προβλήματα άλλων Χωρών! Και στην Ιταλία έγιναν συστάσεις για εφαρμογή μέτρων αλλά πέρασε στα ψιλά γράμματα!


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει επιβεβαιώσει πως τα μνημόνια είναι δράσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, οι οποίες βρίσκονται εκτός της έννομης τάξης της ΕΕ, όπως αναφέρει ο Γιούνγκερ σε επιστολή του απαντώντας σε ερώτημα Ευροβουλευτών σχετικά με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα, και συμπληρώνει πως οι όροι ενός Μνημονίου, μπορούν και να μην συμφωνούν με τους νόμους της ΕΕ! Λίγο πολύ μας είπε πως μην ψάχνετε για δίκιο, το δίκιο σας χάθηκε με την ψήφιση και υπογραφή των Μνημονίων!


Μας έχουν τυλίξει λοιπόν σε μια κόλλα χαρτί και στον τοίχο από τη στιγμή που δέχθηκαν τους όρους εξαθλίωσης των πολιτών στα Μνημόνια! Μας χρυσώνουν το χάπι απλώς για να μας κρατούν σε καταστολή, ώστε να εφαρμόζουν την όποια αγωγή χωρίς αντίσταση καμία!


Η κρίση πάντως μεταξύ των άλλων ''επιβράβευσε'' όποιον απέκτησε πολλά και άκοπα και δεν έδωσε, ούτε δίνει λογαριασμό σε κανέναν!... Η τιμωρία και καταδίκη έπεσε στις πλάτες των απλών και έντιμων πολιτών αυτής της Χώρας δυστυχώς!Αυτών η ζωή καταστράφηκε!


Καλή Σαρακοστή, αν και για αρκετούς η νηστεία πλέον είναι μόνιμη!

Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 02.03.17

Δεν υπάρχουν σχόλια: