Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Τι είναι τύχη τελικά;








Μπορούμε να αλλάξουμε την τύχη μας; … και τι είναι τύχη τελικά;
΄Ενα ερώτημα που σηκώνει συζήτηση…. και που όμως όσο κι αν φαίνεται αφελές το ερώτημα έχει βάση και ουσία! Ας διαφοροποιήσω την ερώτηση ή να την τοποθετήσω στη σωστή της βάση, κατά την ταπεινή μου γνώμη και άποψη πάντα!

Μπορούμε να αλλάξουμε τη φορά των πραγμάτων στη ζωή μας; Εδώ θα απαντούσα ναι απερίφραστα! Είναι γεγονός ότι από μας ξεκινούν όλα. ΄Οσο βλέπουμε μπροστά μας δυσκολίες, ακατόρθωτα τα πάντα, ανεκπλήρωτες επιθυμίες μετά πεποιθήσεως, φοβίες διάφορες και άλλα πολλά, είναι φυσικό επόμενο να έλκουμε αναποδιές, ατυχίες και να απομακρυνόμαστε από το στόχο όλο και περισσότερο!!

H ζωή είναι ένα δώρο κι από μας εξαρτάται πως θα το δεχθούμε και θα το διαχειριστούμε… Πόσα δώρα δεν πετάμε στο καλάθι, άλλα τα κρύβουμε σε μια γωνιά και άλλα τα δεχόμαστε με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση και ομορφαίνουν τη ζωή μας! Αυτό κάνουμε και με τη ζωή!! Τη βρίζουμε, την αναθεματίζουμε πολλές φορές!! Κι όμως, από τη στιγμή που ζεις και είσαι υγιής, αυτό είναι το πρώτο και μεγαλύτερο δώρο!

Ξεκινώντας με αυτή τη λογική και με θετική σκέψη, καθορίζεις την πορεία που θα σε φέρει στην εκπλήρωση των στόχων και επιθυμιών σου!! Από εσένα τον ίδιο εξαρτάται η αξιοποίηση των δυνατοτήτων σου ώστε να οδηγηθείς κάποια στιγμή στην πραγμάτωση των επιθυμιών και θέλω σου!! Οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και υλοποιήσιμοι!! Γι αυτό χρειάζεται και ο καθορισμός της πορείας που θα μας οδηγήσει στο στόχο ή στην επιθυμία μας!! Δε φτάνει να βλέπω το κάδρο στον τοίχο… πρέπει να υπολογίσω και τα βήματα που θα με φέρουν κοντά του, είτε για να τον απολαύσω, είτε για να τον αποκτήσω!!

Συνήθως κάνουμε όνειρα γενικά και αόριστα! Είναι σα να χτίζεις ένα σπίτι χωρίς σχέδιο!! Είναι σα να ξεκινάς ταξίδι στη θάλασσα χωρίς πυξίδα!! Χωρίς ‘’μπούσουλα’’ δε φτάνεις πουθενά! Η ζωή δε χαρίζει, ούτε χαρίζεται … σου προσφέρεται σα δώρο και σου λέει εδώ είμαι ζήσε!! Ακόμα κι όταν νομίζεις ότι εκείνη σε πάει όπου θέλει, κάπου στο βάθος έχεις φταίξει κι εσύ!! ΄Ισως οι επιλογές σου, ίσως οι ευκαιρίες που δεν ήσουν έτοιμος να τις δεχθείς, ίσως η αοριστολογία των ονείρων σου, ίσως ή μη γνώση των πραγματικών σου ‘’θέλω’’…

Τύχη είναι το ότι ζεις, τύχη είναι το πιο απλό έως το πιο μεγάλο που συμβαίνει στη ζωή σου!! Συνήθως τύχη λέμε και εννοούμε να κερδίσεις το λαχείο, ένα πλούσιο γάμο κ.α. παρόμοια… και αγνοούμε παντελώς τις καθημερινές τυχερές μας στιγμές! Δεν πιστεύω πως υπάρχουν κακότυχοι άνθρωποι … υπάρχουν απλώς άνθρωποι που διαχειρίζονται και εκμεταλλεύονται σωστά τις δυνατότητες τους και άνθρωποι που απλώς πάνε όπως πάνε οι άλλοι, ή όπως τους είπαν πως πρέπει να πορευτούν! 

Το πόσο γεμάτη θα ζήσεις τη ζωή σου, φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το πόσο χρήμα θα αποκτήσεις… οπότε αν θεωρείς ‘’κακοτυχία’’ το ότι δεν έκανες περιουσία, θα ήταν καλύτερα να δεις τι δεν μπορούσες να κάνεις ή να είσαι, απ’ αυτό που ήταν ή έκαναν οι άλλοι που την απέκτησαν! Από τις απαντήσεις που θα πάρεις από τον ίδιο σου τον εαυτό, ίσως πάψεις πλέον να τον θεωρείς ‘’κακότυχο’’!

΄Όπως και τώρα π.χ. η κακή μας τύχη μας φταίει ή το ξερό μας το κεφάλι για ότι μας συμβαίνει και θα μας συμβεί στη συνέχεια; Μία κουβεντούλα ειλικρινής με τον εαυτό μας θα μας κάνει καλό πιστεύω!! Και μην ξεχνάμε δίπλα σε κάθε μαύρη σκέψη να τοποθετούμε και μια θετική!! Οι συνεχείς μαύρες σκέψεις φέρνουν μαύρα !!
Νίκη  Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: