Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Αποδέκτες της μοίρας μας;










Αφού έδωσαν δικαίωμα από το Α΄ Μνημόνιο, για 300 Ε μισθούς στον Ιδ. Τομέα, αφού άνοιξαν δρόμο για απολύσεις, αφού αφαίμαξαν τα αποθεματικά των Ταμείων, έρχονται και μας λένε τώρα πως εισφορές 10 εργαζομένων αντιστοιχούν σε μία σύνταξη των 1000 Ε! Σίγουρα θα σου πουν πιο κάτω πως μόνο 300 βγαίνει να πάρεις συνταξιούχε, δεν έχει σημασία τι εισφορές πλήρωνες όλα τα χρόνια και πόσα χρόνια δούλεψες!

Χρειαζόταν πολύ μυαλό για να το προβλέψουν όταν αποφάσιζαν μειώσεις και επιμένουν ακόμη σε ευτελείς αποδοχές και ελεύθερες απολύσεις, στο πού θα κατέληγαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία στη συνέχεια; Φυσικά και το ήξεραν ... συνειδητά έχουν γίνει όλα, από όλους όσους έφεραν τα μέτρα από την αρχή της κρίσης και δέχθηκαν αυτούς τους όρους στα Μνημόνια! 
 
Τώρα διαπιστώνουν πως 600 χιλ. απασχολούμενοι αμείβονται με μισθό κάτω των 400 Ε. Πάντα υπήρχαν χαμηλόμισθοι, μεσαίοι και υψηλόμισθοι, φυσικά όχι κάτω των 750 Ε ... τη γενιά των 750 που κλαίγαμε προ κρίσης, θυμάται κανείς; Καταλήξαμε λοιπόν στη γενιά των 300 και δεν μιλάει κανείς! 
 
Αυτή η ευχέρεια για μισθούς πείνας, προάγει την ασυδοσία των Εργοδοτών, στο να απολύουν τους ''υψηλόμισθους'' εργαζομένους και να τους προσλαμβάνουν πάλι τους ίδιους ή άλλους με 300-400 Ε, ή δηλώνουν 4ωρη απασχόληση αντί 8ωρη, ή κι αν δίνουν κάτι παραπάνω το δίνουν ''μαύρα''! Και όλα αυτά εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κάθε εργαζόμενου! Αλλά και ο κάθε εργαζόμενος στη συνέχεια, όταν θα ξέρει πως οι μεγαλύτερες εισφορές και τα ένσημα δεν θα του εξασφαλίσουν μια καλύτερη σύνταξη στο μέλλον, πιθανόν θα επιδιώκει και ο ίδιος να δουλεύει μαύρα!

Και φυσικά κάποια στιγμή τα Ταμεία θα αδειάσουν και αλίμονο σε όποιον δεν έχει άλλη επιλογή επιβίωσης από τη σύνταξη του!

Η συμφωνία με τους θεσμούς έχει κολλήσει στα Εργασιακά και στη μείωση απαλλαγής φόρου! Μια τιμωρία, μια καταδίκη συνέχειας για το λαό αυτού του τόπου που μόνο σε οριστική εξαθλίωση του μπορεί να οδηγήσει! Και μιλάμε για μέτρα του 2019 και μετά... δηλαδή ζητούν μελλοντική εξασφάλιση περαιτέρω λιτότητας και φτώχειας!

Και μετά από όλα αυτά έχουμε καταλήξει αποδέκτες της μοίρας μας! Ακούγοντας ένα σύνθημα των αγροτών της Κρήτης ''να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, να βρούμε την υγειά μας'' αυτόματα ένιωσα πως δεν υπάρχει σωτηρία καμία! Έχουμε χάσει τη μπάλα, μας φταίει απλώς η Κυβέρνηση ή όλα αυτά που έχουμε καπελωθεί και με τα τρία Μνημόνια; Ή ξεχάσαμε τα πριν και βλέπουμε μόνο τα παρόντα; Μα τα παρόντα είναι συνέχεια του πριν και θα εξακολουθήσουν να μας βαραίνουν, ανεξαρτήτως Κυβέρνησης!

Αντί λοιπόν να ζητάμε από όλους, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, να βρουν τρόπο να αλλάξουν τους όρους που δέχθηκαν με τα Μνημόνια σε βάρος μας, εμείς κολλάμε σε πρόσωπα και στα κόμματα κι εκεί στρέφουμε το θυμό και την αγανάκτηση μας κάθε φορά που πέφτουν μέτρα! Με το να θυμώνουμε με κάθε νέο μέτρο μόνο είναι σαν να έχουμε αποδεχθεί όλα τα προηγούμενα! Και φυσικά όσο εμείς συνεχίζουμε έτσι, πολύ καλά κάνουν και μας παίζουν ψιλό γαζί, με το ''σήκω εσύ, να κάτσω εγώ''!



Και τα μέτρα θα παραμείνουν μέτρα, είτε με Μνημόνια, είτε μετά το τέλος των Μνημονίων κι εμείς πάντα θα βρίζουμε όποιον είναι επάνω, ενώ εν τω μεταξύ άλλοι θα φεύγουν εις τόπο χλοερό, άλλοι στο Εξωτερικό και άλλοι στα τρελάδικα ή με φαρμακευτική αγωγή κατ' οίκον! 80 χιλ. πέρασαν σε ένα χρόνο από Ψυχιατρικά Ιατρεία, 4 χιλ. παρέμειναν σε ιδρύματα και φυσικά όλοι φορτωμένοι με χρέη προς Τράπεζες, ΔΕΚΟ και Δημόσιο! Και η Χώρα θα καταλήξει να μείνει με τους ολίγους έχοντες, εξαθλιωμένους γέροντες και μετανάστες!

Και μη μου πει κανείς ότι τα λέω απαισιόδοξα, γιατί το άκουσα κι αυτό ... την πραγματικότητα περιγράφω και θα συνεχίσω να το κάνω, κι όποιος θέλει να αγνοεί την πραγματικότητα και την εξέλιξη της, θεωρώντας εαυτόν αισιόδοξο, ή βολεμένος είναι ή βλαμμένος ή αναίσθητος!
Νίκη 'Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: