Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Μας παίζουν στα ζάρια...





Το Καρναβάλι τέλειωσε, κάποιες μάσκες παραμένουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάποιες πέφτουν έτσι για ποικιλία! Ο Μάρτης μας βρήκε στα ίδια και χειρότερα, η Άνοιξη προ των πυλών, η φύση θα ανθίσει, η δική μας Άνοιξη αργεί!

Η φτώχεια στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40% από το 2008 μέχρι το 2015, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας (IW). Όχι πως περιμέναμε τη δική τους έρευνα να μας το πει, αλλά μετράει το ότι βγήκε κι από Γερμανούς. Αν και το ποσοστό είναι μάλλον μεγαλύτερο από αυτό, έχουμε 2017 και με την πάροδο του χρόνου όλο και θα ανεβαίνει! Απ' ότι φαίνεται πάντως, στους Δανειστές δεν αρκεί το 40% φτώχειας, θέλουν μεγαλύτερο ποσοστό για να επιμένουν σε νέες περικοπές, μειώσεις και φόρους!

Αυτή η συνεχής εμμονή τόσα χρόνια, σε κάθε αξιολόγηση, για μείωση συντάξεων και μισθών, χωρίς να λαμβάνεται υπ'όψιν το κόστος ζωής βασικών αγαθών, συν το ότι προστέθηκαν φόροι και χαράτσια και οι τιμές ανεβαίνουν, ξεπερνάει κάθε όριο παραλογισμού! Και να σου λένε πως θα σε βγάλουν από την κρίση !... Ναι, με το σώβρακο στο δρόμο και στα συσσίτια, έτσι θα σε βγάλουν ! Κάτσε και θα δεις!

Στο στόχαστρο τώρα οι συντάξεις άνω των 1000 Ε ήτοι κάπου 700-800 Ε καθαρά! Αυτό που θεωρούσαμε ως χαμηλή σύνταξη δηλαδή, επιθυμούν να γίνουν περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι! Επιθυμούν να οδηγηθούν και άλλοι σε αδυναμία πληρωμής, επιθυμούν περαιτέρω αύξηση χρεών των πολιτών, προς όλες τις κατευθύνσεις! Επιθυμούν ευρεία εξαθλίωση της Κοινωνίας και σε διάρκεια! Αρκεί να βγαίνουν τα νούμερα, ότι αρπάξουμε από όσους ακόμα αντέχουν!

Εδώ πάλι οι θεσμοί, από εκεί που δεν τους θέλαμε, τάμα κάναμε για να έρθουν! Ευτυχώς και οι δύο πλευρές, (Τρόϊκα και Κυβέρνηση) συμφωνούν στο ότι διαφωνούν, κάτι είναι κι αυτό, πρόοδος στη διαπραγμάτευση! Και μόνιμα η ίδια γνωστή διαμάχη (;) το να μειωθούν συντάξεις/αφορολόγητο έτι περαιτέρω και περιμένουμε ανάκαμψη γονατίζοντας τον πολίτη! Μέτρα σε βάθος χρόνου μέχρι τελικής εξαθλίωσης! Τυχαίο ; Δε νομίζω ... εξ' αρχής ήξεραν πού θέλουν να το φτάσουν, απλώς μας το δίνουν με δόσεις ! Δεν πτοούνται από την ύφεση και την φτώχεια που έχουν επιφέρει τα μέτρα ήδη, οι άνθρωποι φαίνεται πως έχουν ένα και μόνο στόχο που έχει σχέση με χρήμα και απολαβές, ουδεμία σχέση με τη βιωσιμότητα του πολίτη αυτής της Χώρας! Συνεπικουρούν και οι δικοί μας φυσικά σε αυτό και πρώην και νυν και επόμενοι, με ''πόνο ψυχής'' βεβαίως – βεβαίως όλοι! Ο ένας δείχνει τον άλλον για φταίχτη και αυτό θα συνεχιστεί, το μόνο σίγουρο!

Δεν είναι μόνο ότι μειώθηκαν τα έσοδα του πολίτη , δεν είναι που έχουμε περίπου 2 εκατομ. ανέργους, εκμηδενίστηκε και το όποιο περιουσιακό στοιχείο είχε κάποιος! Οι τιμές των ακινήτων σε ελεύθερη πτώση, ανύπαρκτη ζήτηση ή κι αν υπάρξει, η προσφορά είναι αντί πινακίου φακής! Οι όποιες οικονομίες ενός μέσου πολίτη εξανεμίσθηκαν ή εντός ολίγου θα εξαφανιστούν! Όλα τα δεδομένα εξασφάλισης λοιπόν για τον μέσο πολίτη, αυτά για τα οποία πάλεψε μια ζωή, ανατράπηκαν βιαίως! Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι επιχειρήσεις φεύγουν, μετανάστες έρχονται κι αν ανοίξει κανένα μαγαζάκι καινούργιο, αλλοδαποί το ανοίγουν πλέον, όχι Έλληνες!

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία το να ακούς να σου λένε πως θα σε βγάλουν από την κρίση, τη στιγμή που σε έχουν ρίξει σε μόνιμη φτώχεια! Επενδύσεις και ανάπτυξη τάζουν, όμως στη ζωή του πολίτη θα περάσουν χρόνια για να έρθει ανάπτυξη! Κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα , συλλογικές συμβάσεις, δώρα, έχουν αφαιρεθεί ήδη και δεν προβλέπεται να επανέλθουν ... ουδείς αναφέρεται σε προσωρινότητα των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί! Άλλωστε ''ουδέν μονιμότερο του προσωρινού''!

Απλώς έτσι θα μας παίζουν μπαλάκι οι μεν και οι δε, με φρούδες ελπίδες περί εξόδου από την κρίση και τα τοιαύτα! Κι εμείς κάθε πέρσι και καλύτερα θα λέμε... θα ψηφίζουμε μια τον έναν και μια τον άλλον,μέχρι να βγει η ψυχή μας! Εθιστήκαμε άραγε στη φτώχεια και τη μιζέρια; Αποδεχθήκαμε μήπως πως έτσι θα κυλήσει από δω και μπρος η ζωή μας, με στέρηση και εξαθλίωση; Ερωτήματα που ζητούν απάντηση και που πρέπει ο καθένας μας να θέσει στον εαυτό του!
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 09/03/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: