Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Το δούλεμα σύννεφο!

 


Ο Ζακ Ντελόρ είχε πει κάποτε : "Όταν οι πολίτες μιας χώρας χάνουν το 25% του εισοδήματός τους, αυτή η χώρα είναι αδύνατο να κυβερνηθεί δημοκρατικά πλέον..."  Φανταστείτε εμάς που έχουμε χάσει το 60% του εισοδήματος μας.  Μετά τους αγρότες στους δρόμους, ήρθαν και οι διαμαρτυρίες για αυξήσεις μισθών, υγειονομικών, ταξί και το σπουδαιότερο η διαμαρτυρία για τα Τέμπη, κατέβασε πολύ κόσμο στους δρόμους σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Την Τρίτη μέρα των διαμαρτυριών και απεργιών, κάψανε αυτοκίνητα, κάδους σκουπιδιών... φυσικά όχι το ειρηνικό πλήθος των διαμαρτυρομένων! Κάπως έτσι γίνεται συνήθως με αποτέλεσμα τη διάλυση της όποιας διαμαρτυρίας. Τα Τέμπη ήρθαν στο προσκήνιο μετά από ένα χρόνο, για να αναζητηθούν στοιχεία και ευθύνες που έπρεπε ήδη να είχαν ζητηθεί από τις πρώτες μέρες της τραγωδίας. Ένας χρόνος πέρασε, από την αποφράδα εκείνη ημέρα των Τεμπών που χάθηκαν 57 πιστοποιημένες ψυχές (μπορεί και άλλες...), με τόσο τραγικό τρόπο. Κι ακόμα είμαστε στις συζητήσεις και την έρευνα ... κι ακόμα τα προβλήματα στα τρένα παραμένουν ! Εκείνοι που εξέφραζαν απορία πέρσι για την απομάκρυνση βαγονιών και την ασφαλτόστρωση του σημείου της συμφοράς, χαρακτηρίστηκαν ακόμα κι από δημοσιογράφους, ψεκασμένοι και κινδυνολόγοι... πέρασε ένας χρόνος για να τεθεί επίσημα αυτό το ερώτημα ως θέμα! Αυτοί είμαστε δυστυχώς... γι αυτό δεν καταλήγουμε σε αποτέλεσμα σχεδόν ποτέ!

 Άραγε θα μάθουμε τι μετέφεραν τα βαγόνια, γιατί αποσύρθηκαν 3 βαγόνια κατόπιν εντολής, γιατί ασφαλτόστρωσαν  τον τόπο της καταστροφής και γιατί κατέστρεψαν όλα τα σχετικά βίντεο;  Η δικαιολογία για τα βίντεο αφελής.... επειδή δεν ζητήθηκαν ! Και ποιος ποιοι ευθύνονται που δεν ζητήθηκαν ως αποδεικτικά ή έστω και ενδεικτικά στοιχεία; Θα βρεθούν οι ένοχοι, θα αποδοθούν ευθύνες ή θα τους περάσουν με πταίσματα και παραγραφές; Πολλά τα ερωτήματα και ο κόσμος έχει χάσει πια την εμπιστοσύνη του και στο Κράτος και στη Δικαιοσύνη. Μετά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, η Κυβέρνηση το αμφισβήτησε ευθέως ή το θεώρησε υποκινούμενο και δε φτάνει αυτό,  έρχεται και ο Άρειος Πάγος να καταδικάσει το ψήφισμα, πρωτοφανής κίνηση για παρόμοιο θέμα ψηφίσματος!  Είναι αξιοπερίεργο πάντως το  ότι η δικαιοσύνη (οι λειτουργοί της) διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικά για θέματα που άπτονται της Κυβερνητικής βούλησης και θέματα που εξυπηρετούν το Κράτος και όχι τον πολίτη. Για τον πολίτη και αργά αντανακλαστικά διαθέτουν και όταν βγάζουν αποφάσεις του λένε πως έχει άδικο και καλώς έγιναν όλα ... μειώσεις συντάξεων, περικοπές Δώρων, περικοπές στις επικουρικές,  ρήτρα αναπροσαρμογής στην ενέργεια κ.λ.π. Πώς να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη του πολίτη; Από πού να κρατηθεί; Το Κράτος τον αγνοεί, του λέει να ζήσει με πενταροδεκάρες, τα funds προχωρούν σε πλειστηριασμούς, τα νοίκια απλησίαστα, περίθαλψη κακήν κακώς, ακρίβεια κ.ά. πολλά.

Παρεμπιπτόντως ... δεν είχε πει εδώ και 2-3 μήνες ο Υπουργός πως θα διαγράψει τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους μη εμβολιασμένους και δεν έχουν πληρωθεί; Έγιναν τόσες και τόσες συζητήσεις στα πάνελ της τηλεόρασης και στο ράδιο, με διχαστικό πάλι τρόπο αυτοί που το πλήρωσαν να στρέφονται εναντίον των άλλων που δεν το πλήρωσαν και θα τους χαριστεί! Η συνήθης μέθοδος του ‘’διαίρει και βασίλευε’’, ότι είχε γίνει και στην περίοδο της πανδημίας, φίλοι έγιναν εχθροί, οικογένειες διασπάστηκαν σε 2 μέτωπα, εμβολιασμένοι και μη. Ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα λοιπόν με τη διαγραφή,  η δε ΑΕΔΕΕ στέλνει συνεχώς μέϊλ και ζητάει τακτοποίηση χρέους.  Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Ή ότι μπορέσουν και πάρουν ακόμα;  Άσε που κάποιοι έχουν πρόστιμα των 300 Ε γιατί τους έπιασαν χωρίς μάσκα!  Κι ας μου πει κάποιος τεκμηριωμένα πως όλα αυτά δεν είναι απλώς εισπρακτικά κόλπα κι ότι όντως εξυπηρέτησαν μια κατάσταση!  Πολύ δούλεμα πάντως και όλα κινούνται στο επίπεδο εντυπώσεων και εντυπωσιασμού και ποντάρουν στο ότι γρήγορα ξεχνάμε.

Η εγκληματικότητα στα ύψη, οι γυναικοκτονίες, τα μαχαιρώματα, βία παντού, τώρα και ‘’γαμπροκτονίες’’...μάλλον είναι οι καρποί του πολύμορφου βιασμού της ζωής μας 13 χρόνια τώρα. Η βία γεννά βία, η φτώχεια γκρίνια και κατάθλιψη, η στέρηση της ελευθερίας με όλα τα προηγούμενα, θυμό και τρέλα. Πιθανόν αυτά θερίζουμε τώρα. Φυσικά πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στο να ανατρέψουμε αυτό που μας συνέβη και συμβαίνει.

Καλό Μάρτη να έχουμε, που αν μη τι άλλο μας χαρίζει και 2 τριήμερα.

                    Νίκη Άννα Παπουλάκου.


                  Πηγή: Εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

                              Ψυχανεμίσματα... 07.03.2024



Δεν υπάρχουν σχόλια: