Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Εικόνα παρακμής και σήψης...

 


«Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους.» Τάδε έφη Πλάτων. Υπερίσχυσε εδώ και χρόνια το ‘’να βολευτώ’’ από το ‘’να προκόψω’’, σημάδι παρακμής κι αυτό. Μια κοινωνία σε κατάρρευση, σήψη θα έλεγα. Καθημερινά το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο! Η διαφθορά, η βία, η ανωμαλία σε πλήρη εξέλιξη, φυσικά έχει παίξει ρόλο και το διαδίκτυο, κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Έτσι και μπει κανονικά και η τεχνητή νοημοσύνη αλίμονο. Δεν θα ξέρεις τι είναι αληθές και τι όχι. Πολύ αρρώστια γύρω δυστυχώς, αρρωστημένοι εγκέφαλοι και ψυχές, που φτάνουν σε σημείο να πληρώνουν για να δουν ζωντανά βασανιστήρια ή βιασμούς ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο ήθελαν να δουν! Πόσοι άρρωστοι πια... σκούπα να τους σαρώσει χρειάζεται! Κι όταν συλλαμβάνεται ένας θύτης, κανονικά θα έπρεπε να αναζητούνται και όλοι όσοι τρέφονται  με τα καμώματα του και δίνουν και παραγγελιές διάβασα. 

Τελικά το βαρέλι της παρακμής και διαφθοράς δεν έχει πάτο! Παππούδες, πατεράδες βιάζουν εγγόνια ή κόρες, παιδιά σκοτώνουν γονείς ή γονείς τα παιδιά ή τον/τη σύντροφο, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, πόσα που δεν μάθαμε και την κατάληξη ποτέ. Το θέμα των Τεμπών που τεχνηέντως έφυγε από τη δημοσιότητα λόγω εκλογών, ξετυλίγεται τώρα και να δούμε ως πού θα φτάσει! Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον κ. Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη. Πολλοί τότε είχαν σχολιάσει και εκφράσει απορία για το γιατί μπαζώνεται άμεσα το σημείο που ίσως έκρυβε στοιχεία για την έρευνα. Θυμάμαι μάλιστα πως υπήρξαν δημοσιογράφοι που κατέκριναν αυτή την απορία, βλέποντας καθόλα φυσιολογικό αυτό που συνέβαινε. Από αυτό να καταλάβουμε πως αυτά που ακούμε να λένε, πρέπει να τα δυϊλίζουμε κι όχι να τα καταπίνουμε αμάσητα, επειδή το είπαν στο ράδιο ή στην Τηλεόραση! Απόψεις δικές τους εκφράζουν, καλλιεργείστε τη δική σας άποψη.

Μας βομβαρδίζουν καθημερινά με ότι θέλουν να συζητιέται. Άραγε με τόσους μήνες ενασχόληση για το γάμο των ομοφύλων (λες και το σύμφωνο συμβίωσης δεν έφτανε, έστω κι αν χρειαζόταν κάποιες επεκτάσεις ή προσθήκες), τι άλλο συμβαίνει που θα πρέπει να μην το πάρουμε χαμπάρι; Άσε το μπέρδεμα με το ρεύμα, πρέπει να έχεις κι ένα μόνιμο λογιστή να ασχολείται με όλα αυτά (πλατφόρμες, επιδόματα, pass κλπ.). Τώρα ξαφνικά παίρνουν τηλέφωνο και σου προσφέρουν σταθερό τιμολόγιο χαμηλό, που πολύ φοβάμαι πως αυτή η κίνηση κάτι κρύβει, κανείς δε χαρίζει λεφτά. Θα το δούμε στη συνέχεια.

 Βαυκαλιστήκαμε και με την ιδέα του 10% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ και τελικά έσκασε το παραμύθι, μόνο αν είναι ασφαλισμένο για σεισμό, πλημμύρα και φωτιά. Επί πλέον οι Ασφαλιστικές με ενημέρωσε Ασφαλιστής, πως δεν δέχονται να ασφαλίσουν προκάτ σπίτια. Γιατί άραγε, μήπως δεν θεωρείται σπίτι όπως είχε πει κάποτε κάποιος ή δεν κινδυνεύει από φυσικές καταστροφές, ή κατασκευάζεται με αέρα κοπανιστό και δεν κοστίζει; Κι αν δε θεωρείται σπίτι, τότε γιατί πληρώνει ΕΝΦΙΑ και συμμετέχει στα τεκμήρια; Αλλά σιγά μην πάρω απάντηση, άλλωστε ούτε έναν δεν άκουσα να το θίγει σαν θέμα.  Οπότε ιδιοκτήτες προκατασκευασμένων οικιών, μένουν στον αέρα κι ας θέλουν να ασφαλίσουν το σπίτι τους. Όπως πάλι αν ένα σπίτι δεν έχει συναγερμό δεν ασφαλίζεται για κλοπή. Βλέπουμε λοιπόν πως οι Ασφαλιστικές όπως και το Κράτος, θέτουν προϋποθέσεις, δικλείδες και ψιλά γράμματα, ώστε ποτέ δε χάνουν, χαμένος είναι ο πολίτης. ¨Οσον αφορά τις Ασφάλειες σπιτιών με στεγαστικό δάνειο που τις έχει κάνει η Τράπεζα, ποιος θα δηλώσει τι, πάλι θα πω ότι χρειάζεσαι λογιστή ή γραμματέα για να ασχοληθεί με όλα αυτά που σου φόρτωσαν και συνεχίζουν! 

Γίναμε υπάλληλοι των Τραπεζών, της Εφορίας, και πληρώνουμε προμήθειες και τόκους επί πλέον, τώρα θα χρεώνουν προμήθεια κάθε μήνα και στις καταθέσεις. Επίσης άκουσα ετοιμάζουν νέα Εθελουσία Έξοδο με 100-160 χιλ. Ε αποζημίωση. Σε λίγο θα περπατάμε χιλιόμετρα για να βρούμε Τράπεζα. Ήδη έχουν λιγοστέψει τα Υποκαταστήματα, ειδικά στα μικρά μέρη πρέπει να κάνεις 30 χλμ για να βρεις Τράπεζα, άφησαν κάποια ΑΤΜ για δείγμα!

Και μιας και όλα πάνε πρίμα, οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, βάζουν τέλος από 12 Φεβρουαρίου στα τακτικά Χειρουργεία, λόγω έλλειψης προσωπικού και που όπως λένε οι γιατροί, οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2. Ο κ. Υπουργός ακούει; Ή θα βρει πάλι μια δικαιολογία σαν τις άλλες που αναφέρει συνήθως; Πλήρης διάλυση της περίθαλψης υγείας, μικρόβια στα Νοσοκομεία που μπαίνεις όρθιος για μια επέμβαση ρουτίνας και καταλήγεις οριζοντίως στον Αγ. Πέτρο, η ουσία είναι πως αν δεν έχει φράγκα πεθαίνεις. Γυρίσαμε 50 χρόνια πίσω .

 Ο καρκίνος θερίζει, ειδικά στις νεαρές ηλικίες, εμφανίστηκαν ασθένειες που τις είχαμε ξεχάσει όπως ιλαρά,  η γρίπη πιο άγρια από ποτέ, ξεπέρασε και τον κορώνα! Και oι δικαιολογίες έλλειψη εμβολιασμού, δεν φοράμε μάσκες και αρρωσταίνουμε και η μόνη λύση η προτροπή για τη βελόνα σε ότι συμβαίνει. Πάντως ειλικρινά το να αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλον συνέχεια, δεν το θυμάμαι τα προ πανδημίας χρόνια. Και τόση τρομοκράτηση για την ιλαρά, δεν τη θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια, επεδίωκαν να κολλήσουμε όπως και τις άλλες παιδικές ασθένειες σε προσχολική ηλικία, για να αποκτήσουμε αντισώματα,  αν δεν είχε προηγηθεί εμβολιασμός. Τώρα μέχρι και ‘’Επιτροπή Σοφών’’ συγκροτούν για την ιλαρά. Ο κόσμος άλλαξε, αλλάζει συνεχώς, αλλά πολύ φοβάμαι όχι προς το καλύτερο για τον άνθρωπο! Πού πάμε; ...

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 15/2/2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια: