Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ!

 



Φτάσαμε σε σημείο να εκλιπαρούμε για τα αυτονόητα αναγκαία αγαθά και να ζητάμε να πάρουν θέση οι πολιτικοί, μα , αφού αυτοί σε οδήγησαν σε αυτή τη θέση, τι θέση να πάρουν;... μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας δηλαδή! Μήπως διαβάσαμε τις Μνημονιακές δεσμεύσεις για να ξέρουμε τι κατέχουμε και τι όχι πλέον; Και μην ακούμε πως έληξαν τα Μνημόνια, οι δεσμεύσεις τους παραμένουν, απόδειξη ότι τίποτα από ότι εφαρμόστηκε επί Μνημονίων δεν το πήραν πίσω, τίποτα δεν επανήλθε στην προ Μνημονίων κατάσταση. Αφού λοιπόν έχουν ψηφίσει τα πάντα και αυτά που νομοθετούν έχουν σχέση με τις δεσμεύσεις και εντολές, είναι στο πλευρό του λαού λένε συνέχεια! Προσωπικά αυτό δεν το καταλαβαίνω ή μάλλον γελάω όταν το ακούω. Με ποιο τρόπο είναι στο πλευρό του κάθε δεινοπαθούντος; Με τα λόγια; Υπάρχουν άνθρωποι από σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες που δεν έχουν ακόμα βρει τόπο εγκατάστασης, που δεν έχουν εισόδημα, που είναι σε άθλια κατάσταση. Αν πεις δε για τους συνταξιούχους μια τους δίνουν δυο δεκάρες μια τις παίρνουν πίσω. Τελικά αμφιβάλλω αν είναι κανείς σίγουρος πως παίρνει αυτό που του αναλογεί με το τόσο μπέρδεμα και κούρεμα 12 χρόνια τώρα! Άσε που τα πάντα έχουν ανέβει 2 και 3 φορές πάνω ενώ οι συντάξεις είναι στο μείον 40 -50% των συντάξεων του 2010.

Οι αγρότες στους δρόμους (κι όχι μόνο εδώ) δηλαδή πού το πάει η ΕΕ; Να μην υπάρχει παραγωγή αγαθών και να τρεφόμαστε με ότι βιομηχανοποιημένο σκεφθούν να παράγουν; Οι φοιτητές στους δρόμους για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Δεν περιμένω να ληφθεί υπ’ όψιν τίποτα. Είναι όλα προγραμματισμένα να γίνουν και θα γίνουν, αδιαφορώντας για τις όποιες αντιρρήσεις των πολιτών τους. ΄Ότι έγινε και με την επιστολική ψήφο το ίδιο θα γίνει και με τα υπόλοιπα. Άλλωστε γι’ αυτό ήθελε αυτοδυναμία η ΝΔ και της τη δώσαμε!

Οι μετεωρολόγοι μες την τρέλα της εποχής κι αυτοί σπέρνουν τον τρόμο κάθε φορά και στο τέλος τίποτα μη φυσιολογικό δεν προκύπτει (επανειλημμένα συνέβη). Ωστόσο κλείνουν δρόμους, σχολεία κλπ. Δηλαδή μια κατάσταση τρόμου και ανακατώματος, τη μια έτσι την άλλη αλλιώς! Χειμώνας είναι και θα χιονίσει και θα βρέξει και θα φυσήξουν άνεμοι, τι το πρωτόγνωρο για να μας κατακλύζουν με δελτία τηλεόραση και διαδίκτυο για επερχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα; Πρωτόγνωρα είναι όλα αυτά που ζούμε πλέον. Όλα Ιδιωτικοποιούνται και πείτε μου σε όσες ιδιωτικοποιήσεις έγιναν ως τώρα, το όφελος του πολίτη ποιο ήταν; Η παιδεία παραμελήθηκε, το ίδιο και η Περίθαλψη για να καταλήξουμε στην Ιδιωτικοποίηση. Τα απογευματινά χειρουργεία, μετά τα απογευματινά ιατρεία σε λίγο ανοίγουν τις πύλες. Όποιος έχει θα πληρώνει για να χειρουργηθεί γρήγορα, διαφορετικά θα περιμένει τη σειρά του στα πρωϊνά, κι αν επιζήσει έως τότε! Νομιμοποιεί το φακελάκι είπε ο Υπουργός. Να του πούμε ένα μπράβο και στο φακελάκι που νομιμοποιεί σίγουρα θα υπάρξει και φακελάκι καπέλο! Άλλωστε και στα πρωϊνά η περίθαλψη τις περισσότερες φορές είχε το δωράκι στο γιατρό. Πιστεύει λοιπόν ο Υπουργός πως τώρα δε θα είναι κρυφά, αλλά φανερά και θα φορολογούνται; ... Θα φτιάξουν και ειδικές πτέρυγες είπε, για τους απογευματινούς νοσηλευόμενους! Γι αυτό λεφτά υπάρχουν, για βελτίωση του ήδη Τομέα Υγείας δεν υπάρχουν, ούτε για αυξήσεις σε γιατρούς; Απλώς εξυπηρετούνται και προωθούνται συμφέροντα, που καμιά σχέση δεν έχουν με βελτίωση και προστασία της ζωής και υγείας του πολίτη. Κι όποιος το πιστεύει, αν μη τι άλλο είναι αφελής ή οπαδός με παρωπίδες! Στα φάρμακα συμμετοχή 25% κι αν δεν επιλέξεις γενόσημο μπορεί να φτάσεις να πληρώσεις και το 60% της τιμής του. Εξετάσεις το ίδιο, σε στέλνουν σε ιδιωτικά με κόστος. Και αυτό λέγεται δημόσια υγεία και περίθαλψη; Πλήρωνες 40 χρόνια γιατί; Για να τρώνε οι επιτήδειοι;

30 Ιουνίου, τελειώνουν και οι καθαρίστριες από τα νοσοκομεία. Τη δουλειά την παίρνουν εργολάβοι. Ελπίζω και εύχομαι να δηλώνονται κανονικά τα ωράρια και τα ένσημα των εργαζομένων. Σας θυμίζω περιστατικό πριν χρόνια με συνεργείο καθαρισμού Υπουργείου, που οι καθαρίστριες ήταν ανασφάλιστες και φυσικά ούτε που μάθαμε τι απέγινε με το θέμα! ¨Οσο δε για το θέμα καθαρισμός Νοσοκομείων, θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα και γνώσεις για καθαρισμό και απολύμανση χώρων κλπ. Έχει προβλεφθεί αυτό; Ίσως δεν είναι τυχαία και η αύξηση των ενδονοσοκομειακών μολύνσεων και απορία έχω πώς  χτυπάει τους ασθενείς ως επί το πλείστον και κάποιους μάλιστα τους στέλνει σε τόπο χλοερό;

Εν ολίγοις, κυνικά πλέον μας λένε ότι όποιος έχει θα επιζήσει, κι όποιος δεν έχει πρόβλημα του! Το μυαλό το θέλουν απασχολημένο σε θέματα που εκείνοι επιλέγουν κι όχι σε θέματα που πραγματικά καίνε την Κοινωνία. Παράλληλα πρέπει συνέχεια να έχουμε ένα φόβο αρρώστιας, να τρέχουμε σε γιατρούς και εξετάσεις και να ψαχνόμαστε και φόβο καιρικών φαινομένων, να τρέμουμε να βγούμε από το σπίτι!

Δίσεκτος Φλεβάρης φέτος, καλό μας μήνα, τώρα που πετύχαμε να γίνει στη Λάρισα το Στρατηγείο για την Επιχείρηση της Ερυθράς Θάλασσας, αναλαμβάνοντας και τη Διοίκηση των Επιχειρήσεων της ΕΕ, ποιος μας πιάνει! Εβίβα!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

Ψυχανεμίσματα... 8 Φεβ. 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια: