Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Προεκλογικός πυρετός!

 



 Πυρετός προεκλογικός, διάχυτη τοξικότητα,  λόγια να έχουμε να λέμε, υποσχέσεις σε βάθος χρόνου, αρκεί που ακούγονται στο αφτί! Όλα σε μια επικοινωνιακή πολιτική για αφελείς και μη σκεπτόμενους, που δυστυχώς φαίνεται θα είναι πολλοί  για να το επιχειρούν μονίμως και με πάθος! Και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που έχουν ξεχάσει πως, μπορεί τα Μνημόνια να ''έληξαν'', όμως οι επί Μνημονίων νόμοι που ψηφίστηκαν και μας καίνε, ισχύουν και θα ισχύουν, δεν ήταν περιστασιακοί και έχουν ψηφιστεί από τα μεγάλα κόμματα, που τώρα μας παίζουν τον παπά και εμφανίζονται ως Σωτήρες και ανορθωτές της Κοινωνίας! Στα ψηφοδέλτια ονόματα διάφορα γνωστών από δημοσιότητα, που συνεπώς έχουν ακολούθους για ψήφο! Σε αυτές τις εκλογές πέρα από την προτίμηση ψήφου, θα κριθεί πλέον και το ΙQ του Έλληνα Πολίτη! Τα έχει δει αν όχι όλα, σχεδόν όλα, αν η κρίση του παραμένει στο ‘’σφάξε με Αγά μου να αγιάσω’’, τέλος, δεν υπάρχει ελπίδα. Βέβαια έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε 48 περίπου κόμματα και συνδυασμούς. Αυτό μου θυμίζει τα 200 τόσα θέατρα της Αθήνας με 200 τόσους θιασάρχες! Στις 21 Μαίου θα δούμε πόσα μικρά κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Ανυπολόγιστη η ηθική βλάβη, προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας του ατόμου που έχουν επιφέρει όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Πέρα απ' την οικονομική βλάβη που είναι ορατή, αλλά βέβαια για να το σκεφθεί κανείς πρέπει να έχει διατηρήσει κάποιες αξίες!

Ξεχάστηκαν και τα Τέμπη και η 12χρονη και δεν ξέρω πόσα άλλα. Σε λίγο θα ξεχαστεί και η Καϊλή και ο Γεωργούλης και τόσα άλλα που προκύπτουν για συζήτηση, και απασχόληση σκέψης σε συγκεκριμένες ελεγχόμενες κατευθύνσεις! Άσε οι δημοσκοπήσεις που μιλούν για ανάκτηση αποτελέσματος μετά τα Τέμπη. Είναι τραγικό να μετράς ποσοστά παίζοντας με γεγονότα που κόστισαν ανθρώπινες ζωές! Αυτοί είμαστε ή μάλλον εμείς το επιτρέπουμε να συμβαίνει, αφού ακολουθούμε και επιβραβεύουμε. Περιοχές που επλήγησαν από φωτιές, πλημμύρες τα τελευταία χρόνια, παραμένουν στο χάλι τους χωρίς καμία πρόοδο ή αποκατάσταση ζημιών. Περιοχές της Χώρας ακάλυπτες ιατρικά, ακούμε διάφορα περίεργα και τραγικά περιστατικά.  Και μετά θέλουμε τα νησιά μας ... όταν δεν παρέχουμε καν τις στοιχειώδεις ευκολίες για να ζήσει κάποιος εκεί. Έχουμε μαζέψει τη μισή Ελλάδα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής μαζί με ένα τεράστιο αριθμό μεταναστών. Στο τέλος δεν θα έχουμε να φάμε, ήδη έχουν αρκετοί περιορίσει τα ψώνια ακόμα και στη διατροφή. Η στέγη όνειρο εαρινής νυκτός πλέον για κάθε νέο και η ήδη υπάρχουσα ιδιοκτησία για πολλούς κλυδωνίζεται και είτε οδηγείται  σε εκποίηση από τους ιδιοκτήτες για λόγους επιβίωσης, είτε από Τράπεζες για χρέη!

Είμαστε στο τέλος μιας εποχής που ξέραμε, που ζήσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι! Όσοι μιλούν για επιστροφή στην κανονικότητα δυστυχώς σε μια νέα κανονικότητα προσγειωθήκαμε, καμιά σχέση με αυτήν που ξέραμε.  Οι φωνές που τρία χρόνια σκόρπιζαν τρόμο με τις περιγραφές ασθενειών, με προβλέψεις θανάτων λόγω ιού, στοχεύοντας ειδικά στους άνω των 60, έχουν σωπάσει... για την ψυχική φθορά που προκάλεσαν στον κόσμο με όλα αυτά που έλεγαν καθημερινά στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, τιμωρήθηκε ή θα τιμωρηθεί κανείς; ¨Όχι βέβαια. Άλλωστε το να σκορπάς τρόμο έγινε ‘’μόδα’’ μάλλον. Τρόμος για καιρικά φαινόμενα, τρόμος για ζέστη το καλοκαίρι, γενικά αναφορές και περιγραφές τρόμου σε όλα τα επίπεδα!  Και μια και αναφέρθηκα στην 3ετή πλύση εγκεφάλου με τον τρόμο του θανάτου, τόση επιδημική κατάσταση ιώσεων 2 και 3 φορές όλο το χειμώνα φέτος σε κάθε οικογένεια, δε θυμάμαι να ξανάγινε! Παρά τα 4πλά και 5πλά εμβόλια και εμβόλια γρίπης. Σίγουρα θα έχουν κάποια φαιδρή εξήγηση να δώσουν, όλοι οι λαλίστατοι του θέματος, ως συνήθως.

 ‘’Για να υποτάξεις κάποιον φτωχοποίησε τον! ‘’ Ξενοφών.  Κι αν συνδυάσεις στη συνέχεια και μια πολιτική φόβου και τρόμου, θα προσθέσω, τον έχεις εξουθενώσει ώστε να είναι του χεριού σου! Αυτό έχουμε πάθει αρκετοί, λειτουργούμε σαν υπνωτισμένοι.

Εύχομαι να μην προκύψουν κι άλλα τοξικά μέχρι τις εκλογές, που το μόνο που επιτυγχάνουν την πλήρη σύγχυση της σκέψης και την απομάκρυνση από άλλα θέματα πιο σοβαρά και ουσιαστικά. Βρείτε τον τρόπο ‘’αποτοξίνωσης’’ μόνοι σας και με σκέψη καθαρή να πάμε στις κάλπες. Το τα κλείνω όλα και δε με ενδιαφέρει και δεν πάω να ψηφίσω που λένε κάποιοι, είναι ότι χειρότερο! Καλό μας μήνα!!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

                             Ψυχανεμίσματα... 04/05/2023.


Δεν υπάρχουν σχόλια: