Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη ... δυσεύρετα!

 


Χριστός Ανέστη! Υγεία, αγάπη, ειρήνη και ευημερία σε όλο τον κόσμο! Ξεχαστήκαμε λίγο στις γιορτές με το Πασχαλινό Τραπέζι, τους εκδρομείς, τις σούβλες, τα μέρη που γιόρτασαν οι Πολιτικοί τις μέρες του Πάσχα και τα τοιαύτα! Και περάσαμε αυτομάτως σε σκάνδαλα, λασποπόλεμο. Από το Σάββατο διαλύθηκε και η Βουλή, οπότε μπήκαμε στο χοντρό προεκλογικό παιχνίδι! Πολλά ταξίματα για αφελείς και ηλιθίους θα έλεγα, αντιπαραθέσεις, φωνές, προσβολές, λάσπη, ψέματα, αυτά και άλλα πολλά στην ατμόσφαιρα γύρω. ‘Ολοι την αυτοδυναμία οραματίζονται και την διεκδικούν με κάθε μέσο. Έχουμε σχεδόν ένα μήνα να μας ζαλίζουν τα αφτιά και να μας μπερδεύουν τη σκέψη με τα όσα λένε στα κανάλια! Και δεν είναι λύση, ούτε τιμωρία, το να μην πας να ψηφίσεις! Τον εαυτό σου τιμωρείς και του στερείς το δικαίωμα να εκφράσει την αγανάκτηση του, ή τις αντιρρήσεις του με την ψήφο του. Ειδικά την 1η Κυριακή, (γιατί σίγουρα θα υπάρξει και 2η), θα έπρεπε όλοι να πάμε να ψηφίσουμε και να δοθεί τρανταχτό μήνυμα στους Σωτήρες μας γενικώς. Διαφορετικά αφήνουμε το 35-40% της Κοινωνίας να μας κάνει κουμάντο. Και μετά βρίζεις, διαμαρτύρεσαι, μέσω διαδικτύου  ή ότι άλλο για ότι συμβαίνει, κι εκείνοι χαίρονται και γελούν και σου απαντούν ‘’μας ψήφισε ο λαός’’!

Κι όσοι ψηφίζουμε ας ψαχτούμε με τι κριτήρια ψηφίζουμε κόμματα ή πρόσωπα. Βάσει ατομικών συμφερόντων ή γιατί κρίνουμε ότι μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο για το γενικό καλό; Δυστυχώς οι περισσότεροι ψηφίζουν βάσει ατομικών συμφερόντων και δεν είναι τυχαίο το εδώ που φτάσαμε, ούτε τα κατά καιρούς σκάνδαλα που δημοσιοποιούνται! Φυσικά υπάρχουν και οι αφελείς που ακόμα και χωρίς συμφέροντα, ακόμα κι αν έχουν υποστεί βλάβη, επιμένουν κολλημένοι κάπου!

Αυτό που πλέον είναι οφθαλμοφανές είναι το ότι  κάθε τι που διαχειρίστηκαν κατέληξε χρεωμένο μέχρι τα μπούνια ...  ακόμα και το χρέος της Χώρας μετά από 12 χρόνια στέρησης και αφαίμαξης του λαού, αντί να μειώνεται αυξάνει. Το ίδιο και τα χρέη των κομμάτων! Μόνο στη διαχείριση της δικής τους τσέπης φαίνεται πως πέτυχαν  κερδοφορία! Και πώς είναι δυνατόν να έχεις σκορπίσει τόση δυστυχία και να μην έχεις καν συναίσθηση του τι έχεις κάνει! Και να επαίρεσαι πως είσαι δίπλα στον πολίτη και μαζί θα περάσεις τα δύσκολα! Εσύ στη βίλα κι ο άλλος στο δρόμο γιατί του παίρνει η Τράπεζα το σπίτι, ή δεν έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ και να ταϊσει τα παιδιά του! Τι ωραία! Αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι ‘’σκότωσε με Αγά μου να αγιάσω!’’.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πετύχει, ύστερα από χρόνια συρρίκνωσης των δικτύων και μείωσης του προσωπικού, να έχουν εξωπραγματικά χαμηλά κόστη λειτουργίας, σε σχέση με τις τράπεζες της ευρωζώνης. Τις σώσαμε και αντί για επιβράβευση αυτών που κατάφεραν παρά τις δυσκολίες να είναι συνεπείς στα δάνεια τους και τις κάρτες τους όλα αυτά τα χρόνια, τους/μας φόρτωσαν το βόδι με τις αυξήσεις στα επιτόκια και τώρα μας κάνουν χάρη τάχα στην ουρά με το πάγωμα των επιτοκίων στα στεγαστικά! Ίδια τακτική και το Κράτος με τις συντάξεις,  σου παίρνω 600-1000Ε το μήνα και θυμάμαι μετά από 10 χρόνια να σου δώσω 40 Ε. Πρέπει να είμαστε ''ευγνώμονες'' λοιπόν, Τράπεζες και Σωτήρες μας αγαπάνε!

Πολλοί φεύγουν από άγχος και στενοχώρια, τάχα επέβαλαν τον εμβολιασμό για να μας σώσουν και μας στέλνουν με χίλιους άλλους τρόπους, φτώχεια, κατασχέσεις, ελλιπή περίθαλψη, κ.ά. Άσε τα μαχαιρώματα που είναι πλέον καθημερινά στα δελτία, ληστείες, όπως και φωτιές σε διαμερίσματα ,μονοκατοικίες, μαγαζιά.... πολλές φέτος, αλλά δεν το κάνουμε και θέμα! Απλώς το περνάμε σαν είδηση. Επίσης πολλά τροχαία καθημερινά, νεκροί, τραυματίες  κρίμα... δεν είναι μαγκιά η ταχύτητα, ούτε τα προσπεράσματα.  Μια φορά θα πας και δε θα γυρίσεις ή θα στείλεις κι άλλους, και ποτέ κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι αυτή η μια φορά! Και σ’ αυτό ο μόνος υπεύθυνος είσαι εσύ και κανένας άλλος. Όσο κι αν οι δρόμοι σε κάποια σημεία έχουν πρόβλημα, στο χέρι σου είναι να προσέξεις.

Τέλος,  στον απόηχο της Κιβωτού, της Καϊλή, της 12χρονης, προστέθηκε και η Γεωργουλιάδα! Άντε κάπως έτσι θα φτάσουμε στις εκλογές με διάφορα παρατράγουδα να συζητάμε για να μην πω ‘’κουτσομπολεύουμε’’ και να μένουν πίσω τα ουσιαστικά και σοβαρά θέματα που πρέπει να συζητάμε εν όψει εκλογών,  και αφορούν την Κοινωνία! Το  καλάθι του νοικοκυριού’’ επίσης έχει επισκιάσει το σοβαρό θέμα της αύξησης των δόσεων των δανείων, των λογαριασμών ενέργειας και των ενοικίων που έχουν φτάσει στα ύψη! Όλα αυτά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ώστε να μην αφήνουμε περιθώρια για ‘’αποβλάκωση’’ με αυτά που ακούμε. Να τα περνάμε από κόσκινο!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

                             Ψυχανεμίσματα... 28/04/23.

Δεν υπάρχουν σχόλια: