Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

΄Αλλο θεωρία και άλλο πράξη ,,,





Αλίμονο από τον άνθρωπο που δεν έχει δική του κρίση και αντίληψη και περιμένει από τους άλλους να του πουν τι να κάνει με το όποιο πρόβλημα ή θέμα!  Φυσικά και ακούμε γνώμες ,απόψεις και συμβουλές ακόμα,  αλλά η επεξεργασία όλων αυτών και η τελική απόφαση για κάθε μας βήμα, βαραίνει αποκλειστικά εμάς, είναι δική μας η όποια απόφαση, η όποια επιλογή ! Αξία ανεκτίμητη η προσωπική αντίληψη και σκέψη.

‘’Μένουμε ασφαλείς’’ λοιπόν φορώντας μάσκα και γάντια … μια καμπάνια που κόστισε ακριβά αλλά δεν φαίνεται να πιάνει τόπο. Ούτε ο συνωστισμός στην πράξη μπορεί να αποφευχθεί κάποιες στιγμές, ούτε μάσκα και γάντια φορούν οι περισσότεροι κι ας μπαινοβγαίνουν σε κλειστούς χώρους. Αλλά και αυτοί που τις φορούν, κάθε λίγο τις κατεβάζουν κάτω από το πηγούνι, προφανώς τους ενοχλεί. Οι οδηγίες προφύλαξης θεωρητικά ακούγονται μια χαρά στην πράξη όμως πολύ φοβάμαι πως είναι μη εφαρμόσιμες στο 100% και φυσικά ούτε και η απόλυτη εφαρμογή τους εξασφαλίζει ασπίδα 100% έναντι του ιού. Ο Θεός βοηθός λοιπόν, να δούμε πώς θα εξελιχθεί το τοπίο των κρουσμάτων τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.
 Όλα καλά κι ‘όλα ωραία, να φοράμε μάσκα όμως, η προοπτική μιας νέας κοινωνίας στην οποία οι πολίτες κρύβουν τα πρόσωπά τους ο ένας από τον άλλο, πόσο ασφαλής είναι και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έγκλημα, στην εν γένει ασφάλεια,  καθώς και στην κοινωνική αλληλεπίδραση; Όλα αυτά θα φανούν στη συνέχεια όπως και τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από τη χρήση της μάσκας.  Η καραντίνα και τα εν συνεχεία προτεινόμενα μέτρα ασφαλείας με τη λήξη της, είναι σαν τα φάρμακα με τις παρενέργειες και τις αλληλεπιδράσεις. Ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν.

Η καραντίνα έκανε πιο μοναχικούς και μελαγχολικούς τους νέους κάτω των 35 ετών σύμφωνα με μία έρευνα, αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή βία,. και πόσα άλλα καλά και κακά της καραντίνας θα βγουν στη συνέχεια στη φόρα. 10 φορές λιγότερος ήταν ο θόρυβος στο κέντρο της πόλης μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω καραντίνας. Ωστόσο, με τη λήξη της καραντίνας, η ηχορύπανση επέστρεψε για τα καλά και τα decibel ανέβηκαν ξανά σε δυσθεώρητα μεγέθη και η ατμόσφαιρα που είχε αισθητά καθαρίσει θα επανέλθει σε πρότερα στάδια!

Τρελάθηκε και ο καιρός, πριν 2 εβδομάδες χιόνιζε στα ορεινά και τώρα χτύπησε κοντά 40άρι το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της Χώρας. Ανοίξαμε και τις οργανωμένες παραλίες άρον άρον για να φιλοξενήσουν κόσμο, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και προφύλαξης για τους λουόμενους και το προσωπικό. 

Τώρα κατά πόσον μπορεί κανείς να θυμάται πού ακούμπησε και τι έπιασε περνώντας κάποιες ώρες στη θάλασσα και τι πρέπει να απολυμάνει και τι όχι, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Και μια μεζούρα μαζί να μετράμε τις αποστάσεις σε ξαπλώστρες και τα τοιαύτα, γιατί εγκυμονούν τσουχτερά πρόστιμα. Άντε να κινηθεί λίγο χρήμα έστω και με αυτό τον τρόπο.

Είχαμε και τη σκόνη από την Αφρική που μας επισκέπτεται συχνά τα τελευταία χρόνια, άραγε πιο παλιά που πήγαινε; Ιδού η απορία! Και τρέχουμε και δε φτάνουμε να σώσουμε ότι σώζεται από τουρισμό στη Χώρα μας και να δούμε τι θα πετύχουμε.  Πάντως οι όροι και οι προϋποθέσεις που επιβάλλονται σχετικά με την Τουριστική κίνηση, προϋποθέτουν και δαπάνη και μάλιστα χωρίς σιγουριά απόσβεσης, λόγω της αμφίβολης κατάστασης λόγω κορωναϊού. Ποντάρουν και στον εσωτερικό τουρισμό που σκέφτονται να τον υποβοηθήσουν με vouchers διακοπών.  Και  από ότι φαίνεται κι άλλες Χώρες στην ΕΕ έχουν στραφεί στον εσωτερικό Τουρισμό και δίνουν κίνητρα! Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει κίνηση και θα βγάλουν τα έξοδα τους αν όχι κέρδη για φέτος οι επιχειρηματίες και προπαντός να υπάρξουν αυτές οι εποχιακές θέσεις εργασίας, γιατί διαφορετικά από Σεπτέμβρη και μετά να δεις κλάμα που θα πέσει! 

Οι αεροπορικές Εταιρείες σε νευρικό κλονισμό και να που παρά τις όποιες αυστηρές προφυλάξεις, χάριν του ‘’κέρδους’’ επέτρεψαν τις πτήσεις κανονικά χωρίς αποστάσεις, με υποχρεωτική βέβαια χρήση μάσκας και γαντιών, καθώς και αντισηπτικά γύρω.  Για να δούμε τι θα δούμε!.... 

Και δε φτάνουν όλα αυτά έχουμε και την Τουρκία που 100 ΜΚΟ προσφεύγουν στη Χάγη για την «επιστροφή» της Κρήτης κι άλλων 12 νησιών στην Τουρκία  εξηγούν δε,  ότι ο «γείτονας» που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι η Ελλάδα, η οποία καταστρατηγώντας το διεθνές δίκαιο, έχει μεταφέρει στρατεύματα σε 12 νησιά!.... Άκουσον , άκουσον!
Είμαστε γενικά μια ευτυχισμένη ατιμόσφαιρα … ας ευχηθούμε ο ιός να αυτοκτονήσει πριν  πάρει κι άλλο κόσμο και καλή μας φώτιση να τηρούμε τα δέοντα, ώστε να τον κρατήσουμε μακριά μας!

+++
Νίκη Παπουλάκου.
Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... Πέμπτη 21/05/20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: