Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Καλό μήνα!



Ο Μάϊος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε στο σπίτι αραχτοί....

Ένα όμορφο τριήμερο σε συνδυασμό με την Πρωτομαγιά για πάσα χρήση μας το έκλεψαν κι αυτό. Εκθέσεις ανθέων, εκδηλώσεις, πορείες, εκδρομές και τα τοιαύτα που ξέραμε τέτοιες μέρες,  πάνε φέτος, ευτυχώς που προλάβαμε και γιορτάσαμε Πρωτοχρονιά, γιατί από εκεί και μετά χάθηκαν όλα!
Μια Πρωτομαγιά αλλιώτική από τις άλλες... επιτρέπεται να κάνουμε μια βόλτα κοντά στο σπίτι αλλά ταυτόχρονα ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως απαγορεύονται οι μετακινήσεις και εκδρομές στα χωριά.
Πρωγομαγιά... η καθιερωμένη γιορτή σε ανάμνηση της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή, η Πρωτομαγιά!!
Μας στέρησαν το γέλιο, τη χαρά, τη βόλτα, την διασκέδαση, ως πότε άραγε;  Θα ζήσουμε ξανά όπως ζούσαμε ή μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που θα πρέπει να ζήσουμε σαν ρομπότ; Κουρδιστά στρατιωτάκια; Θα δείξει ... 

Καλό μας μήνα και από 4 του μήνα αρχίζουν τα ζόρια ... ανοίγουμε την πόρτα και βγαίνουμε έξω και παράλληλα ανοίγουμε την πόρτα της ευθύνης για το αν θα τον συναντήσουμε στο δρόμο μας ή όχι.
Καλή μας δύναμη!!

Νίκη Παπουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: