Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Προσωπικό δεδομένο το θρήσκευμα... γιατί όχι και η ηλικία;...






Μπήκαμε ημερολογιακά στο φθινόπωρο, ακόμα δεν το νιώσαμε απόλυτα,  αλλά μετράει μέρες η ζέστη πιστεύω.  Η κάθε εποχή έχει τη δική της χάρη, αν και τελευταία με την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα,  μας χάλασε κάπως η συνταγή. Είναι μέρες που δεν ξέρεις ποια εποχή του χρόνου διανύεις! Θα το υποστούμε και αυτό μαζί με τόσα άλλα. Το φετινό καλοκαίρι ήταν για το Βόρειο Ημισφαίριο του Πλανήτη, το πιο ζεστό από το 1880, με θερμοκρασίες ρεκόρ!


Κατά τα άλλα η κανονικότητα βασιλεύει στη Χώρα μας, όλα περνούν σε λάϊτ αναφορά και γίνονται αποδεκτά απ’ ότι φαίνεται χάριν της ‘’κανονικότητας’’. Αυθαίρετα θα θεωρούνται, από το 2020, όσα κτίρια δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε να θεωρούνται προσβάσιμα για τα άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με Ευρωπαϊκή οδηγία, που θα πρέπει και η Ελλάδα να ενσωματώσει μέσα στη δική της νομοθεσία! Άντε να ξηλωθούμε πάλι, κάτι σαν το πράσινο πιστοποιητικό κατοικίας κι αυτό. Λεφτά να έχεις να πληρώνεις τα διάφορα. Κινείται έτσι αναγκαστικά η αγορά και κάποια επαγγέλματα που σχετίζονται με τα εκάστοτε νομοθετήματα.


‘’Μεγάλη ανακούφιση’’ και η μη αναγραφή πλέον θρησκεύματος και ιθαγένειας  στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο αλλά και στους τίτλους και τα πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool! Χάριν προστασία προσωπικών δεδομένων. Ότι θα κατέληγε μυστικό το θρήσκευμα του καθενός, ούτε που μπορούσα να το φανταστώ. Όπως και η ιθαγένεια! Κάτι που δεν τόλμησε ‘’η πρώτη φορά αριστερά’’ να περάσει, το πέρασε η παρούσα Κυβέρνηση, υπακούοντας στην Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Πάντως το θεωρώ αν μη τι άλλο αφελές, το να μιλάμε για Προσωπικά δεδομένα και την διασφάλιση τους, προκειμένου να περάσουν διάφορα νομοθετήματα ή μέτρα που πιθανόν ενίοτε εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, και να τα παρουσιάζουμε ως σπουδαίες και αναγκαίες ‘’μεταρρυθμίσεις’’, τη στιγμή που όλα τα στοιχεία μας είναι στη φόρα πλέον, ακόμα και ιδιωτική ζωή δεν υφίσταται όπως την ξέραμε κάποτε, μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού είσαι και τι κάνεις!  Και όλα αυτά με το πρόσχημα της ‘’ενόχλησης/προσβολής’’ φιλοξενουμένων εξ Ανατολής; Ο σταυρός προκαλεί, οι εικόνες προκαλούν; Με το ίδιο σκεπτικό γιατί να μην προκαλούν ή να ενοχλούν και τον καθένα μας οι κελεμπίες στους δρόμους; Ελπίζω να μην μας επιβάλουν κάποια στιγμή και αλλαγή ενδυματολογική για να μην ‘’ενοχλούνται’’ οι μετανάστες άλλων Χωρών και θρησκειών! Χωρίς αμοιβαία ανοχή και αποδοχή των μεν για τους δε, δεν μπορεί να υπάρξει ομαλή συνύπαρξη στις Χώρες της ΕΕ και αυτό έχει ήδη φανεί με τις τρομοκρατικές ενέργειες που προήλθαν από πολίτες ΕΕ, γεγονός που αποδεικνύει πως είναι δύσκολη η πραγματική ενσωμάτωση λαών της Ανατολής με λαούς της Δύσης! Με το ρυθμό που κατακλύζουν την Ευρώπη τα καραβάνια προσφύγων και μεταναστών και με το ρυθμό αναπαραγωγής τους, σε κάποια χρόνια   αμιγής πληθυσμός Ευρωπαϊκός όλο και θα φθίνει ή θα είναι πλέον μειονότητα. Αυτό θέλουν άραγε τα Κεφάλια της Ευρώπης;


Εξελισσόμαστε σε Κοινωνίες του μέλλοντος που μάλλον όλοι θα είναι ένα μπουλούκι (κατά κει πάει το θέμα) χωρίς ιδιαίτερο χαρακτηριστικό προέλευσης, πατρίδας, θρησκείας, παραδόσεων, ιστορίας. Μια μάζα χωρίς ιδιαίτερες μνήμες ή αναφορές στο χθες, που εύκολα θα χειραγωγείται και θα κατευθύνεται. 


Καιρός είναι λοιπόν να καταλάβουμε πως τα Μνημόνια δεν πέρασαν μέτρα λόγω χρέους μόνο, συμπεριέλαβαν και μια σειρά μέτρων και υποχρεώσεων μας ως Χώρα μέλος της ΕΕ, που σημαίνει ότι όποια Κυβέρνηση κι αν είναι επάνω, όλα αυτά πρέπει να γίνουν αργά ή γρήγορα. Οφείλουμε να ακολουθούμε τους νόμους της ΕΕ, ακόμα κι αν αντίκεινται σε δεδομένα ετών ή παραδόσεις!


Όσο δε για το σκάνδαλο ‘’Novartis’’ προσωπικά με έχει κουράσει, γιατί ενώ όντως υπάρχει θέμα ‘’ρεμούλας’’ στον τομέα της υγείας χρόνια ολόκληρα, κατέληξε από θέμα γενικού και εθνικού ενδιαφέροντος, σε θέμα προσωπικών και κομματικών διαφορών και φθάσαμε σε σημείο αλληλομυνήσεων ακόμα και μεταξύ Ανώτερων Δικαστικών εν ενεργεία! Και ο λαός στην ουρά για ρύθμιση των χρεών που του δημιούργησε η τελευταία 10ετία των μέτρων!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.


Πηγή  ¨ Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 26/09/19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: