Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Και έζησαν αυτοί καλά...






Μετά την απελευθέρωση των απολύσεων, ο ΣΕΒ ζητά να καταργηθούν οι αυξήσεις των τριετιών, έχουν κινηθεί δικαστικά λίγες μέρες πριν τις εκλογές και η υπόθεση θα εκδικασθεί στις αρχές Οκτώβρη!  Εντάξει λοιπόν μονά ζυγά υπέρ του Κεφαλαίου, όπως ίσχυε και πάντα δηλαδή. Διερωτώμαι όμως όλοι αυτοί που επιδιώκουν την συνέχιση της άδειας τσέπης του πολίτη, πώς νομίζουν ότι θα κινηθεί η αγορά ξανά, πώς θεωρούν ότι θα πληρώνονται οι δόσεις των ρυθμίσεων, πώς νομίζουν πως θα ζήσει ο Έλληνας πολίτης, πώς θα πληρώνει τις μηνιαίες υποχρεώσεις του;  Βουτηγμένος στα χρέη, που όσο συνεχίζεται αυτή η ‘’λιτότητα’’ όλο και περισσότερο θα χρωστάει, ειδικά οι μεγάλοι σε ηλικία θέλουν άλλη μία ζωή να ξεχρεώσουν αυτά που τους φόρτωσαν με τις μειώσεις, τους φόρους κτλ. 


Από παντού μας τα παίρνουν, αυτή την προμήθεια των Τραπεζών για κάθε κίνηση ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω. 2,80 Ε π.χ. για να πληρώσεις ένα παράβολο; Θα μου πεις κάνε το ηλεκτρονικά, μα μπορούν όλοι να κάνουν ηλεκτρονικά συναλλαγές;  Άσε που με διάφορους τρόπους μας οδηγούν στο να διεκπεραιώνουμε τα περισσότερα  μέσω διαδικτύου, κανονικό φακέλωμα δηλαδή, ιδιωτική ζωή δεν υπάρχει πλέον. Γνωρίζουν τις προτιμήσεις σου, τις σελίδες που επισκέφθηκες και σου εμφανίζουν αντίστοιχες διαφημίσεις, όπως επίσης και του πού βρίσκεσαι και σε ενημερώνουν για τον καιρό και άλλα πολλά. Κι όποιος έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, ανοίγει και διαβάζει τα πάντα ή ακόμα κλέβει και κωδικούς! Και φυσικά η διεκπεραίωση των πάντων ηλεκτρονικά αφαιρεί θέσεις εργασίας.


1,65 εκατομμύρια άνθρωποι τρέφονται σε συσσίτια στη Γερμανία,  αισθητή αύξηση από την περασμένη χρονιά! Αν στην εύρωστη Γερμανία υπάρχουν τόσοι στα συσσίτια, σκέψου στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ πόσοι. Και από τη γειτονική μας Ιταλία, οι νέοι φεύγουν για καλύτερη τύχη εκτός της Χώρας τους!


Κι ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, η ΕΕ καλείται να απορροφήσει και να συντηρήσει τις χιλιάδες των προσφύγων και μεταναστών! Σίγουρα δεν θα εξελιχθεί σε κάτι καλό όλο αυτό! Δυο πολιτισμοί με εμφανείς διαφορές σε θρησκεία,  συνήθειες, παραδόσεις, αξίες, πιστεύω, ενδυμασία κ.ά. πώς είναι δυνατόν να συμπλεύσουν με τα αντίστοιχα της Δύσης; Θα τους αντέξει η Γηραιά Ήπειρος και μάλιστα με την υπογεννητικότητα που την πλήττει; Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ  272 εκατομμύρια είναι οι μετανάστες σε όλον τον κόσμο, οι περισσότεροι βρίσκονται στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική. Ο Θεός βοηθός που λένε!


Για να έρθουμε τώρα και στα κατά δικά μας… να που σώσαμε τη ΔΕΗ, σύμφωνα με την έκθεση των Ορκωτών Λογιστών δεν κινδυνεύει! Το θέμα ήταν να χρεώσουμε τους καταναλωτές με τα 500 εκατομμύρια, το πετύχαμε,  και να περάσουμε το μήνυμα της μεγίστης ανάγκης για ιδιωτικοποίηση υγιούς μέρους της! Έτσι απλά όλα, χωρίς ιδιαίτερη κριτική ή αντίδραση.


Και την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ ας την χαρούμε φέτος γιατί από του χρόνου με την αύξηση αντικειμενικών αξιών μπορεί και να μην υπάρξει. Πάντως αυτή η έκπτωση ήταν η αφορμή για να μάθουμε πως ο έχων ακίνητη  ‘’περιουσία’’ 100 χιλ. Ε ανήκει στη μεσαία τάξη και μάλιστα είναι εφάμιλλος με αυτόν που έχει ακίνητη περιουσία 1 εκατομμυρίου. Όταν την εκποιήσεις πόσο καιρό επιβιώνεις με τα 100 χιλ. και πόσο με το 1 εκατομμύριο;


Αναρτήθηκαν και τα πόθεν έσχες των πολιτικών στο διαδίκτυο, ε και; Το πόθεν μετράει κι αυτό ούτε που το μάθαμε, ούτε που πρόκειται να το μάθουμε. Χωρίς το ‘’πόθεν’’ το έσχες αποτελεί απλώς μία περιγραφή οικονομικής κατάστασης κάποιου. Κάποτε οι επίδοξοι πολιτικοί χαλούσαν περιουσίες για να μπουν στη Βουλή, τα τελευταία 30 χρόνια φαίνεται πως αυτό άλλαξε! Και κάποιοι πολιτεύτηκαν με τα ρούχα που φορούσαν και κατέληξαν με περιουσίες!...


Εν τέλει όλα εμείς τα πληρώνουμε, τις προεκλογικές εκστρατείες, τα πολιτικά γραφεία, τη χασούρα των Ταμείων,  της ΔΕΗ, του συστήματος Υγείας … σε μας στέλνουν το λογαριασμό.  Κι αυτά τα 10 χρόνια που έχει λεηλατηθεί το εισόδημα του Έλληνα, δεν είδα ούτε πολιτικό, ούτε πλούσιο να αλλάξει τρόπο διαβίωσης και να υποβαθμιστεί οικονομικά, όπως αναγκαστικά υποβαθμίστηκε το επίπεδο διαβίωσης μεγάλης μερίδας λαού.


Έζησαν και ζουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα!... Ας έχουμε τουλάχιστον υγεία!!

+++  
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...03/10/19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: