Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Μια κανονικότητα πάντως την έχουμε....








 Οι φωτιές καθημερινά εμφανίζονται στο πλάνο της ζωής μας και μάλιστα κοντά σε κατοικημένες περιοχές πλέον  και δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς πως όλες έτυχαν ή τυχαίνουν από απροσεξία ή απρόβλεπτες καταστάσεις;  Άσε που το φαινόμενο των φετινών πυρκαγιών εμφανίζεται νύχτα που η φύση ησυχάζει!  Τυχαίο που οι περισσότερες φωτιές φέτος ξεκίνησαν 2-4 τη νύχτα και συνήθως σε δύο ή και περισσότερες εστίες ταυτόχρονα;  Είναι θλιβερό πάντως να χάνονται εκατομμύρια στρέμματα πρασίνου κατ’ έτος, όχι μόνον στη Χώρα μας αλλά και σε όλο τον Πλανήτη, η καταστροφή είναι τεράστια! Οι συνέπειες ανυπολόγιστες για τον άνθρωπο και το ζωϊκό βασίλειο. Τα καμμένα χρειάζονται τουλάχιστον 20 χρόνια για να ξαναγίνουν δάση! 

Φωτιές, πυρηνικά, χημικά, σε λίγο δεν θα έχουμε αέρα να αναπνεύσουμε. Τα δε ακραία φυσικά φαινόμενα που πλέον λόγω κλιματικής αλλαγής, εμφανίζονται πολύ συχνά σε διάφορα μέρη της Γης, δίνουν μια προοπτική δυσοίωνη για την ανθρωπότητα. Επίσης διάβασα πως χιλιάδες διαστημικά σκουπίδια απειλούν τη Γη: Από άχρηστους δορυφόρους έως πυραύλους…Σοβιετική Ένωση, ΗΠΑ και Κίνα, κατά κύριο λόγο, έχουν γεμίσει σκουπίδια το διάστημα. Έτσι, εκτός από την επιφάνεια του πλανήτη μας, έχει «μολυνθεί» και ο ουρανός καθώς τα διαστημικά σκουπίδια έχουν φτάσει αισίως στα 19.524. Αυτοκαταστρεφόμαστε και δεν το έχουμε πάρει ακόμα χαμπάρι!

 Καλή η εξέλιξη, η τεχνολογία αλλά όταν οι αντενδείξεις υπερτερούν των ενδείξεων και το σπουδαιότερο, συνήθως να μην λαμβάνεται πρόνοια για αντιμετώπιση των αρνητικών της εξέλιξης, τότε το πράγμα περιπλέκεται κι έχει συνέπειες! Ο καρκίνος θερίζει, τόσα χρόνια μετά τη Χιροσίμα και το Τσερνομπίλ και δεν έχουν βρει αντίδοτο, ενώ παράλληλα συνεχίζουν πυρηνικές δοκιμές και ρίχνουν και βόμβες αβέρτα! Δε σεβόμαστε ούτε τη φύση, ούτε τον Πλανήτη που μας φιλοξενεί, μοιραία θα το πληρώσουμε (ήδη το πληρώνουμε) ακριβά αυτό!


Κάθε μέρα χάνονται άνθρωποι από πλημμύρες, σεισμούς, κυκλώνες, πολέμους, τρομοκρατικές ενέργειες! Κι αντί να μας γίνει μάθημα και να αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο, εξακολουθούμε να βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας όλοι! Τεράστια καταστροφή πριν λίγες μέρες στις Μπαχάμες από τον κυκλώνα Ντόριαν… χρειάζεται αρκετές ‘’γενιές’’ για να αποκατασταθούν οι ζημιές, σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος εκεί. Άσε που μπορεί να ξαναπεράσει ο ίδιος Κυκλώνας ή άλλος!

 Η κλιματική αλλαγή πάντως και η συχνότητα ακραίων φαινομένων, αισθητή παντού, στην Ελλάδα π.χ. αυτό το καλοκαίρι σημειώθηκαν: Άνεμος με 132 χιλιόμετρα την ώρα, 41,9 βαθμοί θερμοκρασία και 123.000 κεραυνοί! ...Όλα αυτά εν μέσω θέρους! Κι ο Σεπτέμβρης ζεστός είναι για την ώρα ας ελπίσουμε πως δεν θα περιέχει και ακραία φαινόμενα.


Γεγονός πάντως, όσον αφορά τη Χώρα μας, επικρατεί μια κανονικότητα σε όλα, αντιμετωπίζουμε τα πάντα πλέον χωρίς εξάρσεις, χωρίς υπερβολές, χωρίς ύβρεις,  στα πλαίσια του φυσιολογικού έως τυχαίου περιστατικού! Και πάντα βρίσκουμε μια δικαιολογία, μια εξήγηση για όλα ακόμα και για το μεταναστευτικό, ή για τα Εξάρχεια κλπ.  Ήρθε μειωμένος και ο ΕΝΦΙΑ, καλό δε λέω, όμως η λήψη και αποδοχή της έκπτωσης δεν επικυρώνει την επιβολή του; Έτσι καθιερώνονται όλα σιγά-σιγά και επικυρώνονται από εμάς τους ίδιους! Όπως και τότε με τις επιστολές Κατρούγκαλου, όσοι τις έλαβαν και δεν αντέδρασαν νομικά, είναι σαν να αποδέχθηκαν τα συντάξιμα ποσά που ανέφεραν οι επιστολές και που ήταν διαφορετικά από τα αναγραφόμενα στις Αποφάσεις Συντάξεων! Και κανείς δεν αναφέρεται σε αυτές, τις περάσαμε στο έτσι! Θα στείλουν άκουσα εκκαθαριστικά για τις συντάξεις, νέα παγίδα ίσως; Κάτι σαν τις επιστολές Κατρούγκαλου μου φαίνεται, εύχομαι να κάνω λάθος!


Και η ΔΕΗ δέησε παρά τις διαβεβαιώσεις να αυξήσει τη χρέωση.  2,5 Ε το μήνα στο λογ/σμό είναι 37 Ε το χρόνο με ΦΠΑ, 37 από δω 10 από εκεί, 5 πιο κει ξεπαραδιάστηκε ο άλλος! Μόνο πληρώνουμε κι αν μείνει κάτι τρώμε, εκεί καταντήσαμε!


Όσον αφορά δε τις αποδείξεις για κάλυψη του αφορολόγητου, που συζητείται να αφαιρεθούν κάποιες και να προστεθούν αποδείξεις παροχών, ένα έχω να πω, πάλι τον αδύναμο θα πλήξετε. Όταν δεν έχεις, ούτε τοίχους βάφεις, ούτε κουφώματα αλλάζεις και ενίοτε ακόμα και κάτι που χαλάει δεν αντικαθίσταται. Οπότε τι αφορολόγητο θα πιάσει; Εν αναμονή λοιπόν!


+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 12/09/19.


Δεν υπάρχουν σχόλια: