Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Οι αποχρώσεις του μπλε...






 Η επόμενη μέρα αναμενόμενη, χαράς ευαγγέλια, ανάσα, αλλαγή και ‘’απελευθέρωση’’ ιδού που ήρθαν!  Το τοπίο άλλαξε στη Βουλή, Νέα Κυβέρνηση επάνω,  από το χθες μεν,  αλλά νέα!! Αυτό το κλίμα του να φύγει ο Τσίπρας πάση θυσία, επικρατούσε ειδικά από τις Ευρωεκλογές  και εντεύθεν. Περί ανάγκης ύπαρξης πολιτικής αλλαγής και αυτοδυναμίας της ΝΔ, μιλούσαν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ για καιρό, αυτό επετεύχθη και  επιβεβαιώθηκε μετά τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα! Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν, ‘’καινούργιοι παπάδες, καινούργια καλυμμαύκια’’ λέει ο σοφός λαός! Συγχαρητήρια στη ΝΔ κι ας ευχηθούμε να μην κεραστεί ο λαός άλλη μια απογοήτευση στη συνέχεια! Αφουγκραστείτε Κύριοι τα πραγματικά προβλήματα της Κοινωνίας, αυτά που υπήρχαν ή δημιουργήθηκαν και διογκώθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Εύχομαι να επικρατήσει η λογική, η σύνεση και να μην συνεχιστεί η τιμωρία αυτού του λαού, στην οποία φυσικά όλοι παίξατε ρόλο. Μην ξεχάσετε αυτούς που ρίξατε κάτω με το πρόσχημα ‘’κοιτάμε μπροστά’’.  Καλή θητεία να ευχηθώ,  περισσότερα έργα, αποτελεσματικότητα και λιγότερα λόγια, πιστεύω πως αυτό θέλει και ο λαός  από τους Κυβερνώντες!


Τώρα αν θέλουμε να δούμε με ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά τα αποτελέσματα…  έχουμε μια νίκη και αυτοδυναμία της ΝΔ με 12 μονάδες άνοδο από τις εκλογές του 2015, μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και των ΜΜΕ φυσικά! Άλλωστε μετά από τόσο σκάψιμο 4 χρόνια ε κάπου θα φτάναμε και σε φλέβα νερού. Και το λέω αυτό γιατί δε νομίζω να υπήρξε άλλη Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός που να υβρίστηκε τόσο κομψά και άκομψα και που ανά εξάμηνο περιμέναμε και προδικάζαμε ότι θα πέσει, αλλά κατάφερε την 4ετία. 

Υπήρξε αποχή υποψηφιότητας κομμάτων, όπως ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ (μπορεί και άλλων που δεν παρατήρησα), δημιουργία νέων κομμάτων, η γνωστή διάσπαση και δημιουργία άλλων 2 κομμάτων προερχομένων από το Σύριζα του ‘’15, εμφάνιση νέου ‘’ακροδεξιού’’ κόμματος, οπότε λαμβανομένων αυτών υπ’ όψιν συν  την γενική απαξίωση από τα ΜΜΕ της προηγούμενης Κυβέρνησης, συν το μέγα θέμα Συμφωνία των Πρεσπών, την τραγωδία στο Μάτι, την  συνεργασία με τους ΑΝΕΛ που χρησιμοποιήθηκε πολύ αρνητικά επικοινωνιακά από αντιπολιτευτικά κόμματα όλα αυτά τα χρόνια, τον πόλεμο των ΑΝΕΛ προς Σύριζα μετά την αποχώρηση από την Κυβέρνηση και όλα τα λοιπά επικοινωνιακά τρικ που χρησιμοποιήθηκαν επί καθημερινής βάσης καθ’ όλη τη διάρκεια της 4ετίας και ειδικά τους τελευταίους μήνες που διανύσαμε άτυπη προεκλογική εκστρατεία, κατόπιν όλων αυτών και πιθανών κάποιων άλλων που ξέχασα ή μου διέφυγαν, δεν μπορούμε να μιλάμε για σημαντική ήττα ή πανωλεθρία του Σύριζα με 4 μονάδες διαφορά από το αποτέλεσμα που έφερε το 2015.

 Πρόκειται απλώς για μία αναμενόμενη/προβλεπόμενη, εξέλιξη του πολιτικού σκηνικού. Βρίσκεται στη θέση μιας ‘’ισχυρής’’ αντιπολίτευσης και ανάλογα με τους χειρισμούς του μπορεί να διατηρήσει ή να αυξήσει στο μέλλον τα ποσοστά του. Οι ‘’άστεγοι’’ ψηφοφόροι κάπου θα έκλιναν, οι αποχωρήσαντες από άλλα μικρά κόμματα ομοίως, οι κάποιοι δυσαρεστημένοι το αυτό, καθώς και κάποιες επαναφορές ψηφοφόρων που τους πέρασε ο θυμός και γύρισαν στις ρίζες τους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Καμιά έκπληξη επομένως με το αποτέλεσμα των εκλογών! Με αυτή τη ρεαλιστική ματιά χαιρετίζω την επόμενη μέρα, και καλό θα είναι να τα  έχουμε όλα κατά νου πριν μας συνεπάρει η έπαρση της επιτυχίας και αυτοδυναμίας!


Εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων, ενώ 2 νέα κόμματα περνούν το κατώφλι, το ΜΕΡΑ25 και Ελληνική Λύση,  ο ρόλος τους προβλέψιμος κατά κάποιον τρόπο, αλλά δεν είναι της παρούσης να συζητηθεί, η πορεία θα δείξει!


Εν κατακλείδι, αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερα πανηγυρικό έναυσμα, λαμβανομένων υπ’ όψιν όλων των πιο πάνω αναφερομένων, χρειάζεται ψυχραιμία, ηρεμία και πολλή δουλειά από τη νέα Κυβέρνηση, για να αποδείξει πως αλλάζει πράγματι το βηματισμό της από το χθες και περνάει σε έναν καινούργιο δρόμο, προς όφελος όχι μόνον των ψηφοφόρων της, αλλά και ολόκληρου του λαού και της Χώρας!

 Είθε να αποδειχθεί ‘’η λύση’’ και να παραμείνει στην εξουσία ρυθμίζοντας καυτά θέματα της καθημερινότητας και άλλα εθνικά και Κοινωνικά που εκκρεμούν! Νέα μέρα, νέα αρχή και όσο ζω ελπίζω!!
+++

Νίκη  Παπουλάκου.

 Πηγή: Εφημ. ''ΗΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ΄' Ψυχανεμίσματα...11/07/19

Δεν υπάρχουν σχόλια: