Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ψυχανεμίσματα... από την Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''








Μετά τη Σοφία, ο Τηλέμαχος και η Υπατία,  άσπρισαν τo 60% της Χώρας! Σε ορισμένες περιοχές παρέλυσε το σύμπαν! Είδαμε άσπρη μέρα ακόμα και στις πόλεις μέσα! Κανονικός χειμώνας βαρύς!! Μην υπερβάλλουμε βέβαια μιλώντας για ακραία καιρικά φαινόμενα,  είθε να μην έρθουν τα ακραία κατά δω! Το θέμα είναι ότι δεν είμαστε γενικώς προετοιμασμένοι για δύσκολες καιρικές συνθήκες και βρίσκουν κάποιοι την ευκαιρία να κάνουν την τρίχα τριχιά, να υπερβάλλουν και να φοβίζουν! Χαμηλές θερμοκρασίες και τα σπίτια λόγω κρίσης αν όχι στην κατάψυξη,  στην ψύξη! Υπομονή, χειμώνας είναι θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει! Καιρός για χουχούλιασμα, όχι άσκοπες μετακινήσεις και προσοχή στους δρόμους μέχρι να περάσει! Είναι αδιανόητο να διαβάζει κανείς πως τις ημέρες των εορτών μόνο,  είχαμε 35 νεκρούς στην άσφαλτο και 407 τροχαία! Καλύτερα να φθάσεις στον προορισμό σου με λίγη καθυστέρηση, παρά να μην φθάσεις ποτέ! Είναι κρίμα να χάνονται τόσοι άνθρωποι και συνήθως νέοι.

Με βαρυχειμωνιά λοιπόν ξεκινήσαμε το 2019, φαίνεται ζόρικο, ας ελπίσουμε να είναι μόνο σε καιρό ζόρικο και όχι  στα φλέγοντα ζητήματα του τόπου!  Παρακολουθούμε ένα Κοινοβούλιο απείρου κάλλους σε συμπεριφορές, εκφράσεις, φράσεις, τσακωμούς!  Στο απυρόβλητο όλοι, μη τυχόν και θεωρηθεί ύποπτος κάποιος, μαινόμενοι ταύροι στην αρένα! Επιτέλους Κύριοι μην εξάπτεσθε! Κανείς δεν έκλεψε, κανείς δεν καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, κανείς δεν πλούτισε αδικαιολόγητα, κανείς δεν πήρε δανεικά κι αγύριστα, κανείς δε φταίει για την κατάντια των οικονομικών της Χώρας, κανείς δεν έβλαψε λόγω ανικανότητας .... όλοι υπεράνω εκτός από μισθωτούς και συνταξιούχους που με τους ''υψηλούς'' μισθούς και συντάξεις βούλιαξαν το σκάφος!! Γι ‘αυτό και καταδικάστηκαν να πληρώνουν όσο ζήσουν, γι’ αυτό τους δημεύσατε μισθούς και συντάξεις κατά το ήμισυ και πλέον!

Τελικά αποδεικνύεται πως το ξεκατίνιασμα δημοσίως και ειδικά μέσω διαδικτύου, ΜΜΕ και από τα έδρανα της Βουλής ακόμη, έγινε τρόπος ζωής! Επεκτείνεται δε σε όλα τα στρώματα της Κοινωνίας από πάνω μέχρι κάτω! Κάποιοι εμφανώς έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και έχουν ξεφύγει τελείως σε κρίσεις και εκφράσεις! Αυτό πάλι,  το να μιλάει ή μάλλον να ξεφωνίζει ο ένας πάνω στη φωνή του άλλου, σε ποια σχολή το έχουν διδαχθεί;  Ωραίο πρότυπο δίνουν στο κοινό που τους ακούει και τους βλέπει,  μπράβο τους! Γενικώς το επίπεδο έχει κατέβει πολύ για να μην πω έφτασε στο χώμα!

Συνδικαλιστής π.χ. να αποκαλεί δημόσια Υπουργό ψεύτη, πολιτικοί να μιλούν για σκευωρίες Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, για Κυβέρνηση απατεώνων, Κυβέρνηση κουρελού κ. ά. πολλά!  Με την παρούσα εικόνα, δεν υπάρχουν πια ‘’υψηλά’’ πρόσωπα, παραμένουν οι υψηλοί τίτλοι και τα αξιώματα,  αλλά τα πρόσωπα στερούνται ύψους!

Είχαμε και υψηλές επισκέψεις, την Καγκελάριο Μέρκελ που για 2η φορά στα χρόνια της κρίσης, επισκέπτεται την πατρίδα μας, για τους δικούς της λόγους φυσικά! Έφερε ‘’κλάδο ελαίας’’, ευχήθηκε τα καλύτερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, δήλωσε ευγνώμων για τη συμφωνία των Πρεσπών, και συνεχάρη τους Έλληνες για τις θυσίες τους, λέγοντας επίσης πως θα είναι δίπλα μας και στο μέλλον! Αρνήθηκε οτιδήποτε περί ανταλλαγής συμφωνίας Πρεσπών με συντάξεις και μάλιστα απαντώντας σε ερώτημα Γερμανού δημοσιογράφου. Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της Αντιπολίτευσης για το θέμα, πλην όμως είχαν την απάντηση κάτω από τη γλώσσα ‘’τι θα παραδεχόταν κάτι τέτοιο;’’ Δηλαδή να υποθέσω πως εξακολουθούν να εμμένουν στον ισχυρισμό τους; Χαίρε βάθος!

Και τώρα το πολυσυζητημένο διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου!  “Πέρασε” η Συνθήκη των Πρεσπών από την Βουλή των Σκοπίων, οπότε έρχεται κατά δω για ψήφισμα. Το διαζύγιο Σύριζα – Ανέλ είναι πια γεγονός και έπονται εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό! Πρόκειται μάλλον για ένα προσυμφωνηθέν και συναινετικό διαζύγιο, για ανασυγκρότηση δυνάμεων εν όψει εκλογών και για μας αναμενόμενο! Δεν πρόκειται για έκπληξη…. χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Τώρα παίζεται το παιχνίδι ‘’ψήφου εμπιστοσύνης’’ ή και ‘’πρότασης μομφής’’! Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα γιατί μπάζει από παντού!

=====     
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...17/01/19

Δεν υπάρχουν σχόλια: