Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Γέρε χρόνε φύγε τώρα....



Κάθε που τελειώνει ένας χρόνος και στο κατώφλι είναι ο καινούργιος, μας δίνεται η ευκαιρία για έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, πριν την αποχαιρετήσουμε! Αυτές οι μέρες είναι για περισυλλογή , αυτοκριτική , απογραφή και αναθεώρηση τακτικής, ονείρων, τρόπου ζωής ή ότι άλλο μπορούμε να αλλάξουμε μέσα μας ή στη ζωή μας! Ημέρες συγνώμης, ξεκαθαρίσματος και ημέρες αγάπης! Αν και κάθε μέρα θα έπρεπε να ήταν ημέρα αγάπης για τον διπλανό, αλλά έστω κι αυτές τις γιορτινές ημέρες ας το θυμόμαστε αν τύχει και το έχουμε ‘’ξεχάσει’’!


Οι γιορτές δεν είναι μόνο τα λαμπιόνια, το έλατο και το γιορτινό τραπέζι! Αυτά απλώς είναι το περιτύλιγμα σε κάτι ουσιαστικό και πιο βαθύ που μας καλούν οι μέρες να προσεγγίσουμε! Πολλά σπίτια και φέτος δεν είχαν λαμπάκια, ούτε έλατο , ούτε γιορτινό τραπέζι! Αρκετοί συνάνθρωποι μας βρέθηκαν στους δρόμους άστεγοι και πονεμένοι! Κλείνουμε κι αυτή τη χρονιά φτωχότεροι σε εισόδημα… το ‘’κάθε πέρσι και καλύτερα’’ μας πάει γάντι νομίζω! Ελπίζω όχι φτωχότεροι σε συναίσθημα και καρδιά! !... Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αδίκημα από το βιασμό της ψυχής και της ζωής του άλλου! Αυτό μαζί με την ηθική εκμετάλλευση και την αχαριστία αποτελούν  την κορωνίδα ενός χρέους που το κουβαλάς μια ζωή… ίσως και σε επόμενη αν υπάρχει! Και είναι το μόνο χρέος που δεν αποτιμάται! … και το σπουδαιότερο,  δεν αποπληρώνεται με χρήμα… όσα κι αν δώσεις πάλι θα χρωστάς!


Οχυρωθήκαν αρκετοί πίσω από τη λέξη ‘’κρίση’’ κι όποιον  πάρει ο Χάρος! Στέρησαν δικαιώματα και εισόδημα από συνανθρώπους τους!  Ειδικά τώρα με την εύνοια των νόμων  και τις ευλογίες του Κράτους, που άλλωστε πρώτο  πέρασε στην επιδρομή αφαίμαξης εισοδήματος των πολιτών, διαλύθηκε, ισοπεδώθηκε, καταρρακώθηκε ψυχικά  το σύμπαν!  Από τον αριθμό των αιτήσεων για Κοινωνικό επίδομα μπορεί κανείς να καταλάβει σε τι βιοτικό επίπεδο έχουν περιέλθει  ουκ ολίγα νοικοκυριά!  Ομοίως και από την άνοδο των χρεών των πολιτών προς  Δημόσιο, Τράπεζες, ΔΕΚΟ, δείχνει πως και το λίπος έχει εξαντληθεί!


 Είθε να έρθουν καλύτερες μέρες στη ζωή των συνανθρώπων μας που υποφέρουν αυτή τη στιγμή κι  όσο μπορεί ο καθένας μας ας βοηθήσει σ’ αυτό!  Είθε να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους! Ο πλανήτης στο κόκκινο από κάθε πλευρά! Φυσικές καταστροφές, πόλεμοι, φτώχεια, διαδηλώσεις παντού, τρομοκρατικές ενέργειες,  εγκλήματα και τόσα άλλα στην εποχή που ζούμε! Χρειαζόμαστε θετική σκέψη με όση δύναμη ψυχής διαθέτουμε, πίστη και ελπίδα για να επηρεάσουμε προς το καλύτερο όλο αυτό το αρνητικό που συμβαίνει γύρω!


Κάθε χρόνο δίνουμε ευχές για ειρήνη, κάθε χρόνο μιλάμε για αγάπη, κάθε νέα χρονιά γεννά την ελπίδα κι όμως μένουμε στα ίδια … ειρήνη, αγάπη κι ελπίδα όλο και ξεμακραίνουν από τη ζωή μας! Σύγχρονος Διογένης όποιος τις ψάχνει!


Ωστόσο τα χιονοδρομικά ήταν γεμάτα από εκδρομείς, αλλά ας μην ξεχνάμε το 30-40% υποφέρει οικονομικά, το υπόλοιπο απολαμβάνει τη ζωή χωρίς κωλύματα αφ’ ενός και αφ’ ετέρου, ο Έλληνας αργά κατάλαβε πως θα του τα φάνε άλλοι κι αποφάσισε ότι προλάβει να το φάει μόνος του!


Η προεκλογική ατμόσφαιρα καλά κρατεί κι όσο ακούω αυτό το ‘’αλλάζουμε’’ κάτι με πιάνει να γελάσω ή να κλάψω; Από παιδί ακούω για ‘’αλλαγή’’ κι αλλαγή δεν είδα! Η μόνη αλλαγή η έκπτωση ηθών και αξιών σ’ αυτό τον τόπο κι ένα γενικό ξεχαρβάλωμα! Τι και πως θα ‘’αλλάξουμε μαζί’’ αυτό που δεν αλλάξαμε χρόνια ολόκληρα, είναι άξιον απορίας!


Όσο για τα Κοινωνικά επιδόματα, ούτε λύνουν το πρόβλημα, ούτε δίνουν πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια. Είναι βέβαια κάτι μέσα στο τίποτα, όμως δεν πρέπει να μένουμε σε αυτά ως μέτρο αντιμετώπισης της ανέχειας και της φτώχειας! 


Να ευχηθούμε πρέπει, επάνοδο ενός φυσιολογικού και αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για όλους και μια Κοινωνία που θα έχει ανακτήσει χαμένες αξίες και ιδεώδη, μια Κοινωνία που θα λειτουργεί με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι το ατομικό! Ουτοπία θα μου πείτε, όμως ας τα ευχόμαστε, που ξέρεις; … ίσως κάποτε πραγματοποιηθούν!


Καλή Χρονιά με υγεία και κάθε καλό στη ζωή σας!!

NΝίκη Παπουλάκου.

ΠΠηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ...  03/01/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: