Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!







Tα γεγονότα τρέχουν και δεν τα προλαβαίνουμε! Εξελίξεις διάφορες μετά την αποχώρηση του Εταίρου από την Κυβέρνηση, κόμματα διαλύονται, μεταγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών,  βέλη και λάσπη στον αέρα, μια ατμόσφαιρα ‘’μίσους’’ καλλιεργείται γενικώς με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, που κάποιοι την ‘’χρησιμοποιούν’’ για δικά τους συμφέροντα, ‘’εκμεταλλευόμενοι’’ την ευαισθησία του απλού λαού και τον πατριωτισμό του, ενσπείροντας τον ‘’τρόμο’’ ότι μας τα πήραν όλα, ότι τα δώσαμε όλα… κάποιοι έχουν πιστέψει ήδη πως τη χάσαμε την Μακεδονία και θα μείνουμε από Λάρισα και κάτω! Ζυμώσεις διάφορες στο πολιτικό σκηνικό, διίστανται οι απόψεις περί της Συμφωνίας, άλλοι τη θεωρούν θετική και άλλη την βλέπουν κόλαση!

Άραγε πόσοι από μας διάβασαν την εν λόγω συμφωνία; Έχουμε παράλληλα διαβάσει την ιστορία του θέματος από τότε που ξεκίνησε, χρόνια πριν; Γιατί αν δεν κατέχεις κάτι, αν δεν είσαι γνώστης ότι και να σου πουν το καταπίνεις αμάσητο! Η αμάθεια και ειδικά η ημιμάθεια είναι ότι χειρότερο, σε καθιστούν έρμαιο της όποιας παραπλάνησης, φανατισμού ή εξαπάτησης!  Αυτό το ‘’Η Μακεδονία είναι Ελληνική’’, στραβά μου κάθεται που το ακούω ….η Μακεδονία είναι Ελλάδα, όπως και η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα κ.λ.π. επαρχίες της Ελλάδας! Επομένως οιοσδήποτε κι αν κάνει χρήση ονόματος είτε Μακεδονίας, είτε Πελοποννήσου, είτε όποιας άλλης περιοχής μας, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει δικαίωμα διεκδίκησης εδαφών δικών μας και ιστορίας μας αιώνων !

 Μήπως λοιπόν με το να φωνάζουμε όλοι πως η Μακεδονία είναι Ελληνική, χωρίς να το καταλαβαίνουμε αμφισβητούμε μόνοι μας τα εδάφη μας, από τη στιγμή που εκφράζουμε φόβους ξεκάθαρα πως θα μας τα πάρουν με την υπογραφή της συμφωνίας, ή ακόμα χειρότερα φωνάζοντας πως τα δώσαμε; Μήπως βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας; Μήπως μόνοι μας ξυπνάμε άθελα μας τον αλυτρωτισμό του όποιου άλλου λαού, σκεπτόμενοι και φερόμενοι τοιουτοτρόπως;

 Πόσα χρόνια κυκλοφορεί αυτό το Κρατίδιο με το όνομα Μακεδονία, αποδεκτό από τόσες Χώρες και με την δική μας ανοχή;  Πώς περιμέναμε μετά από τόσα χρόνια συνήθειας μιας ονομασίας, να αλλάξει τελείως και να πάρει ένα τελείως διαφορετικό όνομα; Πόσα παραδείγματα έχουμε με δρόμους (Πανεπιστημίου π.χ.) που ναι μεν άλλαξαν όνομα αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν με το παλιό, αυτό που μάθαμε από χρόνια; Πόσα από τα ‘’διαμαρτυρόμενα’’ τώρα κόμματα δεν μιλούσαν πριν για σύνθετη ονομασία με το ‘’Μακεδονία’’ μέσα;  Και γιατί εν τέλει δεν μας λένε εκείνοι τι όνομα θα πρότειναν αντί αυτού της ‘’Βόρειας Μακεδονίας’’; Προτού θυμώσουμε λοιπόν και βγάλουμε την οργή μας σεργιάνι, πρέπει όλα αυτά τα ερωτήματα να έχουν απαντηθεί και να είμαστε καλά διαβασμένοι, ώστε να μην πέφτουμε θύματα της όποιας πολιτικής σκοπιμότητας! Και αυτό ισχύει για όλα κι όχι μόνο για το παρόν θέμα!

Και κατέβηκε την Κυριακή λαός στο Σύνταγμα, όχι τα 3000 πούλμαν που περιμέναμε, αλλά σημαντικός αριθμός από Αθήνα και επαρχία, καθώς και Βουλευτές από σχεδόν όλα τα αντιπολιτευτικά κόμματα της Βουλής, δίπλα στο λαό διαμαρτυρόμενοι για την  ‘’ συμφωνία των Πρεσπών’’ και τους ‘’προδότες’’ που την έφεραν στη Βουλή! 

Και φυσικά (κακώς) όπως συμβαίνει πάντα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι ολίγοι ‘’γνωστοί- άγνωστοι’’ δημιουργούν επεισόδια για να πέσουν τα χημικά και να διαλυθεί το πλήθος! Μήπως ξεχάσαμε την διάλυση των Αγανακτισμένων τότε, μήπως ξεχάσαμε τα χημικά που έριξαν στα ΑΜΕΑ, μήπως ξεχάσαμε τα χημικά στους συνταξιούχους και τόσες άλλες φορές; Κι όμως φαίνεται πως κι εδώ η μνήμη είναι κοντή, γιατί κάποιοι με έκπληξη και οργή παρατήρησαν χθες ότι έπεσαν χημικά σε γέρους και παιδιά!... Τόσο πρωτότυπο που χρειάζεται ίσως εξεταστικές, πάνελ συζητήσεων για μέρες στην Tv, και έρευνα για απόδοση ευθυνών και τιμωρία! Μακάρι και να γινόταν, μακάρι και να άλλαζε κάτι,  όμως όσο έγινε  και όλες τις προηγούμενες φορές, άλλο τόσο θα γίνει και τώρα! Μάλλον για επικοινωνιακό τρικ πρόκειται!

 Και η συμφωνία θα περάσει κι εμείς κινδυνεύουμε να μείνουμε με τη διχόνοια μεταξύ μας, που έχει πυροδοτηθεί δυστυχώς αυτό τον καιρό. Και πώς να σμίξουμε για να παλέψουμε όλοι μαζί γι’ αυτά που μας πήραν από την καθημερινότητα μας,  από τη ζωή μας όλοι αυτοί που ψάχνουν τρόπο να μας διχάζουν και να βασιλεύουν;

+++
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 24/01/2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια: