Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

2019 ευχές για να αλλάξουμε σελίδα!







Εισήλθαμε αισίως στο 2019, αποχαιρετώντας τον παλιό το χρόνο πανηγυρικά σε πλατείες ή στα σπίτια με γιορτινά τραπέζια, κέντρα διασκέδασης ή και κάποιοι άλλοι ολομόναχοι κάπου! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο χρόνο που αφήσαμε πίσω κι αν δεν μας έφερε πολλά και μόνο για αυτά που δεν μας πήρε του χρωστάμε ένα ευχαριστώ και για το ότι υγιείς υποδεχθήκαμε τον καινούργιο, άλλο ένα ευχαριστώ στη ζωή! Νιώθοντας ευγνωμοσύνη ξεκινάς ανάλαφρα την περιήγηση σου στη νέα χρονιά με θετική διάθεση! Καλή μας χρονιά λοιπόν με καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους!

 Συμπληρώσαμε 9 χρόνια κρίσης χωρίς καμία πρόοδο προς το καλύτερο δυστυχώς, (ακόμα μιλάμε για μειώσεις και για φόρους), ο χειμώνας σε κανονική επέλαση με κατά τόπους εξάρσεις που πλέον έχουν ονόματα, τα σπίτια κατάψυξη τα περισσότερα και το πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αντιπαράθεση τη μια με το ένα ‘’σκάνδαλο’’ και την άλλη με το άλλο! Το ίδιο και τα ΜΜΕ, όλο και κάποιο θέμα υπάρχει για να ξεστρατίζει η συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα της Χώρας και των πολιτών! Κι αυτές οι ''ακροαματικές διαδικασίες'' πια των ΜΜΕ με ενάγοντες και εναγομένους σε ‘’δράση’’ για ''σκάνδαλα'' που εναλλάσσονται στη σκηνή, δεν ξέρω γιατί …. μου θυμίζουν τα παραμύθια της Χαλιμάς!  ‘Εχουμε μπερδέψει  τους ρόλους  και το σπουδαιότερο; έχουμε χάσει το μέτρο σε όλα!... Της υπερβολής σε όλα ακόμα και για τον καιρό! Οι ‘’ειδήσεις’’ (ας το πούμε ειδήσεις που μόνο αυτό δεν είναι πλέον),  κάνουν την τρίχα τριχιά και μέσω της υπερβολής μεταφέρουν ένα κλίμα διαρκούς φοβίας και τρόμου που χωρίς να το καταλαβαίνει ο δέκτης (θεατής /ακροατής) φωλιάζει βαθιά στην ψυχή και η κατάθλιψη βασιλεύει!

Πάντως οφείλουμε να συγχαρούμε και τους 300 και τα ΜΜΕ που κατάφεραν επί 9 ολόκληρα χρόνια να μας διατηρούν καθήμενους και υπάκουους σε αυτά που επιβάλουν! Κι απ’ ότι φαίνεται ο μύθος της κρίσης δεν έχει τελειωμό, ούτε τα μέτρα! Θα έρθουν οι επόμενοι και θα επιβάλουν καινούργια προφασιζόμενοι λάθος χειρισμούς των προηγουμένων! Το απεύχομαι αλλά και πολύ το φοβάμαι πως θα συμβεί! Ήδη έχουν προλειάνει το έδαφος με το να περνούν την πεποίθηση σε κάποιους πως για όλα τα δεινά της κρίσης φταίει τούτη η τελευταία Κυβέρνηση! ¨Όταν έχεις πεισθεί για κάτι τέτοιο, ότι κι αν σου πουν μετά θα το δεχθείς με την ίδια ευκολία. Είναι μια πονεμένη ιστορία αυτό, η έλλειψη μνήμης, αντίληψης και ορθής κρίσης! Ένα μεγάλο ποσοστό άγεται και φέρεται πολιτικά και πείθεται εύκολα! Άλλοι πάλι λειτουργούν βάσει προσωπικών συμφερόντων αδιαφορώντας για το ευρύτερο συνολικό συμφέρον του τόπου και των πολιτών! Μεγάλο ποσοστό απογοητευμένων και εξοργισμένων απέχουν από την ψήφο, οπότε το 20% αποφασίζει για τη ζωή και του υπόλοιπου 80%! Η αποχή δεν είναι αποτελεσματική, δεν βοηθάει σε κάτι. Και μετά βρίζουμε τους πάντες και τα πάντα απερίσκεπτα τις περισσότερες φορές!

Με την κακοκαιρία ας πούμε,   κόβεται το ρεύμα σε κάποιες περιοχές, βγαίνουν κάποιοι στο διαδίκτυο και βρίζουν θεούς και δαίμονες, ΔΕΗ και Κυβέρνηση, για κάτι που ακούμε να συμβαίνει και σε άλλα Κράτη όταν αντιμετωπίζουν παρόμοιες καιρικές καταστάσεις! Ανοχή καμία σε κάτι τέτοιο ενώ παραδόξως η ανοχή μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε ότι αφορά την αρπαγή του εισοδήματος μας! Μήπως να το ψάξουμε αυτό;

Κι αυτή η γραφειοκρατία ούτε διορθώθηκε, ούτε προβλέπεται να βελτιωθεί απ’ ότι φαίνεται! Μια ώρα διαδικασία για να δηλώσεις στη ΔΕΗ αλλαγή Αστυνομικής Ταυτότητας; Μέχρι και εκκαθαριστικό Εφορίας σου ζητούν για να πιστοποιήσουν το ΑΦΜ.  Δηλαδή δεν είναι που χάνεις την ταυτότητα και πρέπει να βγάλεις καινούργια, χρειάζεσαι και 10 μεροκάματα, ίσως και περισσότερα, για να ενημερώσεις Τράπεζες, ΔΕΚΟ, Ταμεία και ότι άλλο! Δεν θα μπορούσε να απλοποιηθεί αυτό; ‘’Φακέλωμα’’ μόνο για εισπρακτικούς λόγους; Για διευκόλυνση των πολιτών όχι; Ας είναι, όλο για μεταρρυθμίσεις ακούμε τόσα χρόνια και μεταρρυθμίσεις ουσίας δεν βλέπουμε, ει μη μόνο μειώσεις μισθών και συντάξεων!

Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε λοιπόν πως η νέα χρονιά θα αλλάξει σελίδα σε πολλά κακώς κείμενα των προηγουμένων και θα φέρει αλλαγές αισθητές για βελτίωση της ζωής του πολίτη! Dum spiro spero φίλοι μου, καλή κι ευλογημένη να είναι η χρονιά για όλο τον Πλανήτη! Χρόνια καλά!
+++
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...  10/01/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: